SYNTRA ontwikkelt kookopleiding op sterrenniveau

Koken is wetenschap, relatief gezien

Als Einstein van koken hield, dan had hij misschien de formule Ei = MC² uitgewerkt. 
De topchefs van vandaag hebben veel gemeen met deze bekende wetenschapper.  Chefs op topniveau gaan veel verder dan de ideale cuisson of het perfect dresseren van een bord. Koken op dit niveau is vaak pure wetenschap en die evolutie merken we bij SYNTRA ook. Om in te spelen op de huidige culinaire trends ontwikkelden SYNTRA West-Vlaanderen en SYNTRA Limburg samen een splinternieuwe opleiding: Foodlab specialist. Dit is de eerste erkende opleiding in Vlaanderen waar er met een foodlab wordt gewerkt. 

Een opleiding voor fijnproevers

De opleiding Foodlab specialist is een state-of-the-art traject waar we focussen op het begrijpen en beïnvloeden van verschillende voedingsprocessen. Binnen deze opleiding leren cursisten, onder leiding van een coach-docent, de nieuwste (wetenschappelijke) kooktechnieken. Ze leren onder andere fermenteren, vriesdrogen, centrifugeren, destilleren met een rotatieverdamper, vacumeren en gebruik maken van ultrasone geluidsgolven. Een chef-kok die deze technieken beheerst en kan toepassen in zijn zaak zal zijn klanten omverblazen. Natuurlijk hebben onze cursisten de ruimte nodig om te experimenteren. Hiervoor kunnen zij terecht in een speciaal ingericht foodlab dat specifiek voor deze opleiding gebouwd wordt. Dit lab is voorzien van alle nieuwste installaties en machines die nodig zijn om een culinaire wetenschapper te worden.  
 

Cursist aan het woord

Dankzij docent Linda heb ik vertrouwen gekregen in mijn talenten.

Birgit