• 27 sep. 2021
  • Syntra West
  • #duaal

Duaal leren in de lift bij SYNTRA !

En in het bijzonder in de provincie West-Vlaanderen!

Schooljaar ’21-’22 geven maar liefst 1.231 leerlingen het beste van zichzelf in de SYNTRA-praktijkopleidingen bij uitstek  ‘leertijd’ en ‘duaal leren’(*).  Met maar liefst een sprong van +64% voor de nieuwe lichting ‘duale cursisten’ (400 leerlingen).

In West-Vlaanderen zien we ook al twee opeenvolgende jaren een mooie evolutie van het aantal cursisten met telkens +10%.  Waarbij het ook opvalt dat het aandeel ‘duale’ cursisten sterk in de lift zit met +33%.

(*) Duaal leren en leertijd zijn twee onderwijsvormen die in essentie op hetzelfde neerkomen. Jongeren leren in de beide formules vier dagen op de werkplek en één dag op de campus. De SYNTRA blijven op vandaag relatief gezien één van de grootste aanbieders van duaal leren. De leertijdopleidingen worden in de komende jaren systematisch ingekanteld in het stelsel van Duaal Leren. 
 

Werkplekleren is top want ...

01 / Je leert al doende & je verdient bij
02 / Je blijft ten laste van je ouders voor kinderbijslag
03 / Je staat sterk op de arbeidsmarkt, met een diploma én werkervaring op zak

De snelste weg naar werk

Het grootste voordeel van duaal leren is de hoge kans op tewerkstelling. Naast je officieel attest (getuigschrift of diploma secundair onderwijs) krijg je een pak werkervaring mee. Door je praktijkervaring ben je een aantrekkelijke partij voor bedrijven. Vaak krijg je zelfs al tijdens de opleiding een vast contract aangeboden op jouw werkplek.

Cursist aan het woord

Pluim voor docent Marc Provoost. Hij had oneindig veel geduld.

Martine

See you on