Internationale kick-off van het PROchef project

Met de eiwitshift gaan we voor meer plantaardige eiwitten op ons bord.

Het Erasmus+ PROchef project ging begin november officieel van start. Syntra West gaat samen met 7 nationale en internationale partners aan de slag met de ontwikkeling van een op maat gemaakt  concept voor het implementeren van de eiwitshift in grootkeukens. Met de eiwitshift gaan we voor meer plantaardige eiwitten op ons bord.

De kick-off, die plaatsvond in het Food Innovation Park in Roeselare, legde de basis voor een driejarig ambitieus project die inzet op de Europese Green Deal en culinaire innovatie. Vertegenwoordigers uit diverse Europese landen deelden hun visie op de rol van opleidingsinstellingen binnen het thema eiwitshift en bespraken hoe het PROchef project een cruciale rol zal spelen bij het stimuleren van vooruitgang op dit gebied. 

Het doel van PROchef is het creëren van praktijkgerichte opleidingsmodules die in 5 Europese landen uitgerold zullen worden. Partners Vives en Mosquito in the Room (BE) brengen via een uitgebreide literatuurstudie en behoefteanalyse de inhoudelijke focus van de opleidingsmodules in kaart. Syntra West vertaalt deze inhoud, samen met de andere opleidingspartners (Eurotraining (GR), Cardet (CY), Accion Laboral (ES) en Mentortec (PT)) naar praktijkgerichte modules voor de grootkeuken en het testen van deze modules. Docenten zullen worden getraind via een train-de-trainer georganiseerd door Accion Laboral.  Via het PROchef project zal Syntra West binnen haar opleidingen in de sector horeca en voeding nieuwe modules aanbieden binnen het thema eiwitshift.