Duaal leren & werken

De trajectbegeleider

Wens je meer info? Stuur ons een mail.

duaalleren@syntrawest.be

Niet iedereen is gemaakt voor de schoolbanken. Ben je tenminste 15 jaar, het je de eerste graad van het secundair onderwijs doorlopen en sta je te popelen om aan de slag te gaan op de werkvloer dan kan dit via het systeem duaal leren en werken. Je kan je droomberoep aanleren en tegelijkertijd al wat bijverdienen.

Werkplekleren

Je wordt 4 dagen per week opgeleid door een mentor in een onderneming. Hierbij ga je heel praktijkgericht werken aan de skills die je nodig hebt om het beroep uit te oefenen. Al doende leer je de beroepscompetenties aan.

Campusleren

Aanvullend kom je 1 dag per week les volgen op de campus in Brugge of Kortrijk. Je krijgt er les algemene en beroepsgerichte vorming.
Afhankelijk van jouw leertraject kan je na slagen een certificaat of getuigschrift leertijd behalen en/of een studiegetuigschrift / diploma secundair onderwijs.

Nog geen beroep voor ogen? Bekijk via onderstaande link het opleidingsaanbod van Syntra West.

 

Lees meer op syntraduaal.be

Duaal leren en werken bij Syntra West

Bekijk hier het aanbod en zoek een beroep dat bij je past.

 

Lees meer op syntraduaal.be

 

Onthaal, correspondentie, archivering, telefoonverkeer, het opstellen van nota's, verslagen en modelbrieven met courante kantoorsoftware: je takenpakket is doorgaans bijzonder gevarieerd.

Als administratief medewerker kun je dan ook in vrijwel elk bedrijf en elke sector aan de slag. Je verleent administratieve ondersteuning aan collega's en afdelingen waarmee je nauw samenwerkt en komt meestal in contact met mensen van binnen en buiten de organisatie. Niet zelden vervul je ook een reeks logistieke taken, zoals kopies en scans maken, brieven plooien en frankeren, vergaderzalen klaarzetten, enzovoort. Je hebt doorgaans regelmatige werkuren en een vaste werkplek in een kantoor of aan de balie.

Administratief medewerker? Klinkt misschien wat saai, maar is in de praktijk meestal juist een uiterst boeiende, afwisselende en bevredigende job met doorgroeimogelijkheden.

In grote ondernemingen en organisaties zijn vaak tientallen administratief medewerkers actief. Hun takenpakket is meestal duidelijk afgebakend en relatief beperkt. In een kleine en middelgrote onderneming is de administratief medewerker van alle markten thuis. Je weet je prioriteiten te rangschikken en bent uiterst stressbestendig. Je voert verschillende taken uit en bent verantwoordelijk voor een vlotte afhandeling van de meest uiteenlopende opdrachten. Klanten en leveranciers onthalen, telefonische oproepen beantwoorden of doorverbinden, in- en uitgaande post verzorgen, agenda's bijhouden, kantoormateriaal inventariseren en bestellen, documenten opstellen en kopiëren of scannen: als administratief medewerker kmo draai je er je hand niet voor om.

Praktisch:

  • Duidelijke en correcte mondelinge en schriftelijke communicatie
  • Vertrouwd met gangbare software (Word, Excel, e.a.)
  • Vertrouwd met boekhoudkundige terminologie
  • Ondersteunende boekhoudkundige taken volgens bedrijfseigen procedures uitvoeren
  • Basisprincipes van aankoop- en verkoopadministratie

Ben je goed in organiseren, werk je graag zelfstandig en hou je van afwisseling? Dat zit dit beroep je als gegoten.

De voorwaarden om bij de start van de opleiding afwerking bouw duaal als regelmatige leerling te worden toegelaten zijn: voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht; ofwel voldoen aan de toelatingsvoorwaarden tot het eerste leerjaar van de derde graad bso, waarop de opleiding afwerking bouw duaal zich situeert. ofwel als zijinstromer beschikken over een gunstige beslissing van de klassenraad voor de opleiding afwerking bouw duaal.

De opleiding afwerking bouw duaal is een 2-jarige opleiding. In deze opleiding leer je : dragende vloeren, afzonderingslagen en/of isolerende lagen van een afwerklaag of dekvloer te voorzien om de vloer af te werken of voor te bereiden op de afwerking met verschillende vloerbekledingen; natte binnenbepleisteringen, buitenbepleisteringen, droge bepleisteringen (droogbouwsystemen) uit te voeren en gipsblokken te plaatsen om de bouwfysische en esthetische eigenschappen van gebouwen te verbeteren en af te werken; oppervlakken (vloeren, muren, trappen, terrassen, ...) af te werken met tegels, om deze te beschermen en te verfraaien.

Als je slaagt voor deze opleiding levert je dat een studiegetuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad van het secundair onderwijs, bewijs van onderwijskwalificatie “afwerking bouw duaal” op. (6de jaar BSO) Hierna kan je je nog een specialisatiejaar volgen om voor je diploma secundair onderwijs te gaan.

Een banketbakker bewerkt, verwerkt en bakt degen, beslagen en suikerwerk om daarmee banketproducten te bereiden. Dat kan gaan van cake en gebak, koekjes en taart tot chocolade en ijs. Als banketbakker verwerk je de grondstoffen en halfbereide producten tot een gevarieerd gamma aan lekkers.

Sommige banketbakkers zijn gespecialiseerd in een bepaald soort banket, anderen trachten het gamma zo breed mogelijk te houden. Het gebruik van streekproducten is de laatste jaren enorm toegenomen. Om tot een goed resultaat te komen en efficiënt te werken, houd je je aan een strikt werkschema. Creatieve geesten experimenteren ook wel met nieuwe recepten en technieken. Je zorgt ervoor dat je altijd voldoende grondstoffen in voorraad hebt. Meestal gebruik je mechanisch materiaal zoals een kneed- en deegmachine voor brood, een turbineermachine voor ijs en een wiel- en tempereermachine voor chocolade. Als je in een ambachtelijke bakkerij werkt, begin je gewoonlijk heel vroeg in de ochtend.

In industriële bakkerijen werk je wellicht in een ploegensysteem. Maar ook bij traiteurs en in horecabedrijven werken banketbakkers. Je bent voorzichtig en past de veiligheidsvoorschriften nauwgezet toe. De HACCP-regels zijn heilig voor jou.

 

Een brood- en banketbakker bewerkt, verwerkt en bakt degen, beslagen en suikergoed om daarmee brood- en banketproducten te bereiden. Dat gaat van wit, bruin en volkorenbrood, tot meer speciale en buitenlandse soorten brood enerzijds. En van cake en gebak, koekjes en taart tot chocolade en ijs anderzijds. Als bakker verwerk je de grondstoffen en halfbereide producten tot een gevarieerd gamma aan lekkers.

Sommige bakkers zijn gespecialiseerd in een bepaald soort banket, anderen trachten het gamma zo breed mogelijk te houden. Het gebruik van streekproducten is de laatste jaren enorm toegenomen. Om tot een goed resultaat te komen en efficiënt te werken, houd je je aan een strikt werkschema. Creatieve geesten experimenteren ook wel met nieuwe recepten en technieken. Je zorgt ervoor dat je altijd voldoende grondstoffen in voorraad hebt. Meestal gebruik je mechanisch materiaal zoals een kneed- en deegmachine voor brood, een turbineermachine voor ijs en een wiel- en tempereermachine voor chocolade.

Als je in een ambachtelijke bakkerij werkt, begin je gewoonlijk heel vroeg in de ochtend. In industriële bakkerijen werk je wellicht in een ploegensysteem. Je bent voorzichtig en past de veiligheidsvoorschriften nauwgezet toe. De HACCP-regels zijn heilig voor jou.

Om als regelmatige leerling voor deze opleiding te worden toegelaten, gelden de volgende specifieke voorwaarden: a) ofwel houder zijn van een getuigschrift van de tweede graad van het secundair onderwijs, b) ofwel een gunstige beslissing van de klassenraad over een leerling die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan. De opleiding Brood- en Banketbakker Duaal is een praktijkgerichte opleiding. Je leert 1 dag bij ons op de campus & 4 dagen bij een echte bakker in de praktijk. In deze opleiding komen volgende thema’s aan bod:

  • Algemene vorming
  • Broden en harde luxe
  • Zachte luxe en taarten op basis van gistdegen
  • Gerezen bladerdeeg
  • Beslagen
  • Bladerdeeg, vet- en kookdegen
  • Banketspecialiteiten
  • Gezondheidsgerelateerde producten (banket)bakkerij
  • Verkoop (banket)bakkerij
  • Organisatie (banket)bakkerij

Tijdens de opleiding is ook oog voor algemene activiteiten waaronder het netjes en hygiënisch houden van de werkomgeving, het respecteren van de regelgeving omtrent hygiëne en voedselveiligheid, kennis van de werkorganisatie, regelgeving inzake autocontrole in de (banket)bakkerij, de FIFO-methode en de hygiëneregelgeving.

Je leert alle voorbereidend werk doen tot en met het zelf aanmaken en aanbrengen van de definitieve eindkleur. Zo leer je plamuren, schuren en de ondergrond proper maken, onderdelen zorgvuldig afplakken en een grondlaag aanbrengen zodat er op kan gespoten worden. Het volgen van veiligheids- en milieuvoorschriften staat ook op je leerprogramma.

Het Belgisch suiker- en chocoladewerk heeft wereldwijd naam en faam verworven. Dagelijks kopen duizenden toeristen bij ons lekkere, versbereide pralines en chocolade. Maar ook Belgen zijn op dit vlak echte fijnproevers en laten zich geregeld verleiden door deze zoete hapjes, zowel in horeca- als in kleinhandelszaken. Als ambachtelijke chocoladebewerker voldoe je aan de hoge eisen gesteld door massa‘s lekkerbekken.

Je zet je grond- en hulpstoffen zoals cacaoboter, cacaomassa, suiker en eventueel melk om naar verschillende vormen van chocoladeproducten die zich duidelijk onderscheiden van de massaproductie in de industrie. Het hele productieproces gebeurt op een ambachtelijke, efficiënte en vaktechnische manier. Je kent dus de kneepjes van het vak en maakt zowel eenvoudig stukgoed, marsepein als verfijnde pralines.

Bovendien ben je bedreven in chocoladekunst: het gebruik van sjablonen, figuren, garneer- en decoratietechnieken. Voor, tijdens en na de bereiding houd je rekening met hygiëne (HACCP), veiligheid en bewaartechnieken voor het product.

Om te mogen starten met deze duale opleiding, moet je: voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het derde leerjaar van de derde graad bso, ingericht als specialisatiejaar, waarop deze opleiding betrekking heeft (7de jaar).

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding van 1 jaar aan en leert: chocoladeproducten (pralines, chocoladestukken, koekjes, ...) bereiden, verwerken, afwerken, bewaren en verpakken volgens de voorschriften van de voedselveiligheid de chocoladeproducten uitstallen en verkopen een chocolaterie organiseren Het standaardtraject voor deze opleiding is gebaseerd op de Vlaamse kwalificatiestructuur.

Je kan er volgende competenties mee verwerven:

  • Beroepskwalificatie chocoladebewerker, niveau 4
  • Je diploma secundair onderwijs

Geen hoogtevrees? Een goed ontwikkeld evenwichtsgevoel? Prima, maar dat volstaat natuurlijk niet om een goede dakdekker te worden die vakkundig, snel én veilig werkt. Als gediplomeerd dakdekker sta je in voor het uitvoeren, onderhouden en herstellen van schuine daken en gevelbekleding.

Je werkt vooral met pannen en leien, al dan niet in kunststof. Je verzorgt bovendien de afwerking van de rand, de nok en de afvoersystemen voor hemelwater. Maar eerst plaats je isolatie, monteer je het onderdak en de panlatten en voorzie je eventueel ruimte voor dakvensters, zonnepanelen en ventilatiesystemen. Op de meeste werven werk je in teamverband, met oog voor de veiligheidsregels.

Een goede verstandhouding met je teamgenoten en de andere vaklui op de werf is essentieel.

 

Om te mogen starten met deze duale opleiding, moet je: voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het eerste leerjaar van de derde graad bso, waarop deze opleiding betrekking heeft Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert: oppervlakken behandelen, zowel binnen als buiten, met daartoe geëigende producten om ze te beschermen en te verfraaien wandbekleding plaatsen (behang, vlies, …) muren en vloeren bedekken met soepele bekledingen.

Het standaardtraject voor deze opleiding is gebaseerd op de Vlaamse kwalificatiestructuur. Je kan er volgende competenties mee verwerven:

  • Beroepskwalificatie schilder-decorateur, niveau 3

Om te mogen starten met deze duale opleiding, moet je: voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het eerste leerjaar van de derde graad bso, waarop deze opleiding betrekking heeft.

De opleiding Elektrotechnicus Duaal is een praktijkgerichte opleiding. Je leert 1 dag bij ons op de campus & 4 dagen bij een elektrotechnicus in de praktijk. In deze opleiding komen volgende thema’s aan bod :

  • Algemene vorming
  • Elektrotechnische installaties
  • Installatie industriële elementen

In de opleiding elektrotechnicus duaal leer je leidingen en dozen monteren en plaatsen, draden en kabels trekken, elektrische componenten plaatsen en aansluiten in verschillende borden, fouten zoeken en herstellingen uitvoeren, installaties in werking stellen, conform het AREI. Verder leert men industriële componenten (motoren, machines, PLC, elektropneumatische sturingen) plaatsen en aansluiten.

 

Een fiets heeft geen geheimen voor jou. Een goede voorbereiding is erg belangrijk. Het reinigen van de tweewieler en de verschillende onderdelen doe je met plezier. Ook de controle en het onderhoud van een fiets is voor jou abc. Fietsbanden vervangen, onderdelen smeren, lak herstellen … Bovendien heb je diverse verbindingstechnieken in de vingers zoals braseren en lassen. Je lijnt frames uit en maakt ze klaar voor assemblage.

Daarnaast kun je spaakpatronen vlechten, wielen centreren en fijnregelen. De verschillende onderdelen van een fiets monteer en demonteer je feilloos. Denk maar aan remmen, versnellingsapparaten, veiligheidsuitrusting … Je stelt de onderdelen op maat van de gebruiker in, want dat is voor jou een koud kunstje. De kroon op het werk is als je de fiets weer in de best mogelijke conditie overhandigt aan de eigenaar.

Naast technisch en handig kun je dus ook goed overweg met klanten. Je organiseert je werkplaats veilig en werkt milieubewust. Ook ministers hebben interesse voor het repareren van fietsen, kijk maar naar onderstaand filmpje.

Om te mogen starten met deze duale opleiding, moet je: voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het derde leerjaar van de derde graad bso, ingericht als specialisatiejaar, waarop deze opleiding betrekking heeft (7de jaar).

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding van 1 jaar aan en leert: klanten adviseren producten verkopen slagerijactiviteiten uitoefenen om klanten vakkundig te bedienen volgens hun wensen, rekening houdend met de vereisten van het voorraad- en stockbeheer Het standaardtraject voor deze opleiding is gebaseerd op de Vlaamse kwalificatiestructuur. Je kan er volgende competenties mee verwerven:

  • Beroepskwalificatie verkoper slagerij, niveau 4
  • Je diploma secundair onderwijs

Om te mogen starten met deze duale opleiding, moet je: voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het eerste leerjaar van de derde graad bso, waarop deze opleiding betrekking heeft.

De opleiding Haarverzorging Duaal is een praktijkgerichte opleiding. Je leert 1 dag bij ons op de campus en 4 dagen bij een echte kapper/kapster in de praktijk. In deze opleiding komen volgende thema’s aan bod :

  • Algemene vorming
  • Onthaal en communicatie met de klant
  • Haarverzorging
  • Basissnitten
  • Gecombineerde snitten
  • Tijdelijke omvormingen
  • Blijvende omvormingen
  • Kleuren en ontkleuren
  • Baard, bakkebaard en snor
  • Gelegenheidskapsels
  • Pruiken, haarstukken en haarverlengingen
  • Basis make-up en manicure

Om te mogen starten met deze duale opleiding, moet je:

  • voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht
  • voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het eerste leerjaar van de tweede graad bso, waarop deze opleiding betrekking heeft.

In deze opleiding leer je:

  • assisteren bij het verzorgen van paarden
  • hippische accommodaties en materiaal onderhouden
  • assisteren bij de africhting van paarden
  • assisteren bij de teelt van voedergewassen om hippische activiteiten of producties te ondersteunen

In dit standaardtraject en deze opleiding wordt met het woord “paarden” verwezen naar zowel paarden als pony’s.

Het standaardtraject voor deze opleiding is gebaseerd op de Vlaamse kwalificatiestructuur. Je kan er volgende competenties mee verwerven: 

  • Beroepskwalificatie hippisch assistent, niveau 2

 

Je zet de zaal klaar: 'mise-en-place', drank, bedieningsmateriaal, ... Je helpt bij het schoonhouden van meubelen en materiaal. Je bergt het bedieningsmateriaal op en rangschikt het. Je bewaakt de orde en netheid in de zaal. Je verzamelt en rangschikt het leeggoed. Je helpt bij het onthaal van klanten. Je helpt bij de bediening – aan tafel en aan de bar - je ruimt af en houdt de tafels en hun omgeving netjes. Je zet de tafel klaar voor de volgende klant. Je helpt collega's bij hun werk, maar je kan ook instructies geven aan een zaalmedewerker.

 

Als hulpkok of souschef kun je aan de slag in elke onderneming die voedingswaren bereidt en al dan niet ter plekke serveert. Meestal werk je in een restaurant of brasserie, maar uiteraard schakelen ook traiteurs vaak hulpkoks in. In elk geval ben je vaak aan het werk wanneer de meeste mensen juist vrij zijn. Vrijwel alle grote chefs zijn ooit als hulpkok begonnen en hebben het vak vooral al doende geleerd.

Is het je ambitie om later zelf een zaak te runnen, dan is deze functie de ideale springplank. Je hebt de basistechnieken onder de knie, weet hoe belangrijk de mise-en-place is, steelt met je ogen en bent uiterst leergierig. Je houdt je eigen werkplek tijdens de service zo goed mogelijk schoon, volgt de instructies van de kok, geeft zelf leiding aan andere medewerkers en helpt na afloop met het opruimen van de keuken. Als souschef moet je meestal ook bepaalde voedingsmiddelen bestellen en ontvangen. Je controleert de kwaliteit ervan en zorgt ervoor dat ze in de juiste omstandigheden worden bewaard.

Essentieel zijn kennis én de correcte toepassing van de HACCP-richtlijnen die de voedselveiligheid garanderen.

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert: de eigen werkzaamheden voorbereiden en grondstoffen verwerken (houtbewerkings)machines in- en omstellen onderdelen voor interieurelementen bewerken, vergaren en afmonteren interieurelementen bevestigen en aansluiten aan elkaar of aan de ruwbouw sanitaire en elektrische toestellen integreren interieuronderdelen afwerken om interieur- of projectmeubilair (keukens, badkamers, dressings, winkel- en kantoorinrichtingen, ...) aan de hand van een werkopdracht te vervaardigen en te plaatsen.

Om te mogen starten met deze duale opleiding, moet je:

  • voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht
  • voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het derde leerjaar van de derde graad bso, ingericht als specialisatiejaar, waarop deze opleiding betrekking heeft

Het standaardtraject voor deze opleiding is gebaseerd op de Vlaamse kwalificatiestructuur. Je kan er volgende competenties mee verwerven:

  • Beroepskwalificatie interieurbouwer, niveau 3
  • Je diploma secundair onderwijs

 

Om te mogen starten met deze duale opleiding, moet je:

  • voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht
  • voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het derde leerjaar van de derde graad bso, ingericht als specialisatiejaar, waarop deze opleiding betrekking heeft.

De opleiding Kapper-Stylist Duaal is een praktijkgerichte opleiding. Je leert 1 dag bij ons op de campus & 4 dagen bij een kapper/kapster in de praktijk. In deze opleiding komen volgende thema’s aan bod :

  • Algemene vorming
  • Planning werkzaamheden kapsalon
  • Advisering klant tijdens kappersbezoek
  • Uitvoering kapsel
  • Realisatie verkoopsdoelstellingen kapsalon
  • Voorraadbeheer kapsalon

In de opleiding kapper-stylist duaal leert men actuele trends en nieuwe technieken te herkennen, deze om te zetten naar de praktijk rekening houdend met de wensen en de persoonlijkheid van de klant en het rendabel kunnen functioneren binnen een kapsalon teneinde alle aspecten van het kapsel als totaalbeeld uit te werken vanuit esthetisch, hygiënisch en organisatieoogpunt. De leerling dient zijn opleidingstraject te vervullen binnen minimaal één van deze specialiteiten, namelijk het uitvoeren van dameskapsels of het uitvoeren van herenkapsels.

Je bedient de kassa en je verwerkt de aankopen en informeert de klanten over het toepassen van de verschillende betalingsmogelijkheden. Je staat ook in voor het inpakken van producten en helpt de klanten met vragen en klachten. Je werkt uiterst nauwgezet en bent op je hoede voor fraudepogingen. Je start de kassa op, sluit ze af en onderhoudt de kassaomgeving.

Op het einde van de dag moet de kassa kloppen. Het spreekt voor zich dat je uiterst klantvriendelijk bent. Je waarborgt met je collega’s de orde, veiligheid en netheid in de winkel.

Je werkt in de horeca en bent dus meestal aan de slag wanneer andere mensen juist vrij zijn. In een restaurant of brasserie draai je vaak twee shifts per werkdag. Kelner is een prachtig, helaas wat onderschat beroep waarvoor je echt wel in de wieg moet zijn gelegd. Je kunt best uitstekend overweg met mensen van alle slag, bent behoorlijk bestand tegen drukte en stress en blijft in alle omstandigheden beleefd, vriendelijk en kalm.

Je doet de zaal, maar komt ook in contact met de keuken. Je neemt reservaties op, onthaalt klanten, geeft uitleg en advies, neemt bestellingen op, speelt ze door aan de bar en/of keuken, zorgt voor een vlekkeloze bediening en waakt over een correcte afrekening. Soms geef je ook leiding aan een team van zaalmedewerkers of hulpkelners. Je hebt oog voor detail, bewaart altijd het overzicht en laat je niet van je stuk brengen als niet alles naar wens verloopt.

Een goede kelner straalt zelfvertrouwen uit, maar gedraagt zich nooit arrogant. Voor de gasten die je bedient, ben jij het gezicht van de zaak. Hoe beter jij je werk doet, hoe leuker hun etentje of avondje uit en hoe groter de kans dat ze terugkomen.

Hoewel je de bereidingen maakt volgens de instructies van de kok, ben jij verantwoordelijk voor het werk dat de chef de partie en/of de kok je toevertrouwen. Je helpt bij de voorbereidende werkzaamheden van de dienst: - je reinigt, schilt, versnijdt en kookt groenten en fruit - je bereidt garnituren, koude sauzen, soepen, voor- en nagerechten, salades, enz. - je bakt (eenvoudige bakwijzen).

Tijdens de dienst help je de afdelingsverantwoordelijke (chef de partie) of kok bij de bereidingen. Je werkt volgens hun instructies. Na de dienst ruim je op, zorg je voor de hygiënische bewaring van voedingsmiddelen, maak je de werkinstrumenten en werkplaats schoon. Je bestelt, ontvangt en controleert goederen onder leiding van de chef de partie en/of kok.

 

Niet elke kok heeft de ambitie om een eigen brasserie of restaurant te openen. Hoe dan ook werk je haast nooit alleen, maar sta je aan het hoofd van een al dan niet uitgebreid keukenteam. Dat betekent meteen dat je niet alleen uitstekend moet kunnen koken, maar ook behoorlijk leiding moet kunnen geven aan hulpkoks en andere, vaak erg jonge vaste medewerkers of stagiairs.

Uiteraard beheers je alle basistechnieken en ken je de klassiekers, maar als chef ben je ook in staat om nieuwe gerechten te creëren en je stempel te drukken op traditionele schotels. Vaak ben je gespecialiseerd in een specifieke keuken. Maar of je de klanten nu vooral Franse klassiekers, Aziatische lekkernijen, moleculaire gastronomie of fusion voorschotelt: je werkt altijd gedreven, hebt oog voor trends, houdt van uitdagingen en bent niet bang om te experimenteren met nieuwe producten of technieken.

Als kok streef je ernaar om perfect te beantwoorden aan de verwachtingen van de klanten. Erg belangrijk zijn de prijs-kwaliteitsverhouding, de hygiëne, de voedselveiligheid en het voorraadbeheer.

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:

  • kooktechnieken toepassen om ingrediënten te verwerken tot warme en koude keukenbereidingen
  • gerechten creëren conform de bedrijfsformule
  • meedenken over de samenstelling van de kaart en technische fiches opstellen
  • keukenprocessen opvolgen en de organisatie van de keuken regelen
  • constant de kwaliteit van het werk en de gerechten verbeteren
  • voorraden beheren om een goede dienstverlening te garanderen en een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast

Om te mogen starten met deze duale opleiding, moet je:

  • voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht
  • voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het derde leerjaar van de derde graad bso, ingericht als specialisatiejaar, waarop deze opleiding betrekking heeft

Het standaardtraject voor deze opleiding is gebaseerd op de Vlaamse kwalificatiestructuur. Je kan er volgende competenties mee verwerven:

  • Beroepskwalificatie kok, niveau 4
  • Je diploma secundair onderwijs

 

Je leert verschillende houtbewerkingsmachines instellen, bedienen en reinigen. Je leert niet alleen werken met machines maar ook met handgereedschap.

 

 

 

 

 

 

 

 

Metselen: als je een vakman bezig ziet, lijkt het eenvoudig, tot je het zelf eens probeert. Metselen is echt wel een vak apart, specialistenwerk waarvoor je welhaast in de wieg moet zijn gelegd. Iedereen kan het leren, maar goede metselaars blijven schaars. Werk verzekerd, dus, en al helemaal in een land als België waar baksteen al eeuwenlang het meest populaire bouwmateriaal is.

Toch werk je als metselaar ook steeds vaker met nieuwe materialen, zeker voor het optrekken van binnenmuren. Je voert vaak ook grondwerken uit, plaatst riolering en regenwaterputten en monteert geprefabriceerde bouwelementen. Een bijzondere uitdaging vormt het siermetselwerk. Je werkt meestal in de openlucht, soms op grote hoogte en voert zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten uit. De kwaliteit van je werk is doorslaggevend voor de kwaliteit en de uitstraling van het gebouw in kwestie.

Metselaar? Een eeuwenoud en eerbiedwaardig beroep met een solide toekomst!

 

Je plaatst, regelt, onderhoudt en herstelt installaties voor centrale verwarming. Je bewerkt en legt leidingen; je snijdt en zaagt buizen op maat, ontbraamt ze en buigt ze. Je maakt en/of monteert allerlei verbindingen. Je plaatst verwarmingsketels, brandstoftanks en radiatoren en sluit ze aan. Je sluit thermostatische kranen aan. Je plaatst het ventilatiesysteem van de stookruimte. Je sluit de installatie aan op de diverse energienetten. Je regelt branders af. Je installeert de klimaatregeling. Je brengt isolatiemateriaal aan. Je bent vertrouwd met de moderne regelapparatuur en je blijft op de hoogte van de technologische ontwikkelingen op dit gebied.

De onderhoudsmecanicien doet het wagenonderhoud, kleine herstellingen en werkzaamheden aan de banden. Daarnaast kan je ook - slijtageonderdelen en banden vervangen - auto’s voorbereiden voor technische keuringen - eenvoudige diagnoses uitvoeren.

Om te mogen starten met deze duale opleiding, moet je:   

  • voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht 
  • voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het eerste leerjaar van de derde graad bso, waarop deze opleiding betrekking heeft

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert: 

  • preventieve onderhoudsacties uitvoeren om de functionaliteit (prestaties, betrouwbaarheid, beschikbaarheid, veiligheid, …) van industriële machines en installaties te waarborgen en de verwachte levensduur te verzekeren?

Het standaardtraject voor deze opleiding is gebaseerd op de Vlaamse kwalificatiestructuur. Je kan er volgende competenties mee verwerven:  

  • Beroepskwalificatie onderhoudsmonteur, niveau 3

De ruiter- en mensport trekt de jongste jaren steeds meer liefhebbers aan. Eigenaars van paarden en pony's hebben echter zelden voldoende ruimte, tijd én kennis om hun dieren zelf te verzorgen en te trainen. Daarom schakelen ze meestal een ervaren paardenhouder in.

Je bent volledig of gedeeltelijk verantwoordelijk voor de verzorging van paarden, pony's en ezels die vooral als rij-, trek- of lastdier worden ingezet. Je houdt de stallen schoon, waakt over de gezondheid en conditie van de dieren, richt ze af en brengt ze de gewenste vaardigheden bij. Uiteraard is deze job alleen geschikt voor wie echt van paarden houdt, oog heeft voor het karakter van de verschillende dieren en weet hoe je ermee omgaat.

Als je er echter voor in de wieg gelegd bent, dan is dit natuurlijk een echte droomjob!

Als pc-technicus ben je gespecialiseerd in het installeren, onderhouden en herstellen van computers en randapparatuur. Hoewel het vooral om de hardware gaat, heb je ook een goede kijk op verschillende soorten software en beheers je in elk geval de besturingssystemen waarmee je dagdagelijks wordt geconfronteerd.

Je werkt als zelfstandige of als werknemer van een computerbedrijf of een onderneming met een min of meer uitgebreid intern informaticasysteem. In dat laatste geval heb je doorgaans regelmatige werkuren, al ben je ook dan soms stand-by. In alle andere gevallen en zeker als zelfstandig pc-technicus moet je vaak de baan op, soms ook 's avonds of in het weekend. Heb je vooral of uitsluitend particuliere klanten, dan zijn regelmatige werkuren uitgesloten. Je spoort hard- en/of softwareproblemen op en lost ze snel en vakkundig op. Je helpt je klanten om hun informaticasysteem aan de praat te krijgen en te houden, geeft uitleg en advies en biedt doorgaans ook telefonische ondersteuning aan.

Uiteraard volg je de snelle evolutie in de ICT-sector op de voet. Ben je technisch aangelegd, geboeid door alles wat met computers te maken heeft en een kei in probleemoplossend denken, dan is dit zonder twijfel een fantastische job.

Houten trappen, binnendeuren, lambriseringen, gordijnkasten, plinten, radiatorkasten, wanden, plafonds: als plaatser binnenschrijnwerk monteer en plaats je alle hoofdzakelijk houten binnenschrijnwerk op grote en kleine werven van een nieuwbouw of renovatieproject.

Hoewel je soms alleen reeds volledig afgewerkte houten interieurelementen monteert, voer je zelf vaak kleine aanpassingen uit of werk je met standaard latten, planken, plinten en platen die je zelf op maat zaagt en plaatst. Je hebt regelmatige uren, maar steekt bij dringende opdrachten een tandje bij en bent ook niet vies van weekendwerk.

Meestal werk je in een klein team, maar soms sta je er alleen voor. Geen probleem, want je weet van wanten.

Je plaatst ramen, buitendeuren, poorten, rolluiken, luiken, kroonlijsten, veranda's, terrassen en andere constructies in hout, pvc en aluminium die gebouwen verfraaien en wind- en waterdicht maken. Je bent vertrouwd met de eigenschappen en mogelijkheden van de verschillende materialen en levert mooi, net en minutieus werk af.

De kwaliteit van het buitenschrijnwerk en de plaatsing ervan bepalen immers in hoge mate het uiteindelijke comfort en de energieprestatie van een gebouw. Je werkt met handgereedschap en machines en voert indien nodige kleine aanpassingen uit. Je hebt doorgaans regelmatige uren, werkt meestal in een klein team en ziet niet op tegen talrijke en soms verre verplaatsingen.

Als mecanicien is je job zeer divers. Zo ben je een kei in het opsporen van storingen, het achterhalen van de oorzaken én het oplossen ervan. Je zorgt ervoor dat de machines goed en op tijd gesmeerd zijn. Verder controleer je de (koel)vloeistoffen. Je kent je weg in elektrische circuits, maar ook pneumatische en hydraulische kringen hebben voor jou weinig geheimen. Je voert periodieke controles uit, stelt de juiste diagnoses en herstelt of vervangt defecte onderdelen.

Je bent ook verantwoordelijk voor de klimaatbeheersingssystemen. Daarnaast bouw je allerlei toebehoren in. Je let erop dat je altijd voldoende grondstoffen en het nodige materiaal in je werkplaats hebt. Als mecanicien voer je tot slot ook je werkadministratie stipt uit. Je werkt veilig en milieubewust.

Om te mogen starten met deze duale opleiding, moet je:

  • voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht
  • voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het derde leerjaar van de derde graad bso, ingericht als specialisatiejaar, waarop deze opleiding betrekking heeft (7de jaar)

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding van 1 jaar aan en leert: diagnoses, herstellingen en vervangingen uitvoeren van mechanische, hydraulische en elektrische aard volgens de veiligheidsvoorschriften en regelgeving voertuigen rijklaar maken Het standaardtraject voor deze opleiding is gebaseerd op de Vlaamse kwalificatiestructuur. Je kan er volgende competenties mee verwerven:

  • Beroepskwalificatie polyvalent mecanicien personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen, niveau 4
  • Je diploma secundair onderwijs

In een goed uitgerust atelier vervaardig je interieur- of projectmeubilair voor keukens, badkamers, winkels, horecazaken, kantoren en andere ruimtes. Je werkt zowel met massief hout als met afgeleide producten. Je leest, interpreteert en analyseert gedetailleerde werktekeningen en plannen.

Vervolgens ga je aan de slag met de verschillende materialen en machines, van eenvoudige elektrische schroevendraaiers tot de meest geavanceerde, computergestuurde automaten. Je zaagt, schaaft, freest, profileert, boort, schuurt, schroeft, spijkert, lijmt en fineert erop los. Soms doe je haast alles zelf, soms realiseer je slechts bepaalde onderdelen of sta je in voor een specifieke fase van het productieproces. Je hebt regelmatige werkuren.

Dat we licht hebben in huis, onze gsm kunnen opladen of een dvd bekijken, kortom, dat de elektrische installatie ‘werkt’, hebben we te danken aan de residentieel elektrotechnisch installateur. Je zorgt voor alle elektrische voorzieningen in woonhuizen: leidingen, stopcontacten, lichtschakelaars… Voor nieuwbouw, renovatie of herstelling… één adres!

Je installeert alle elektrische nutsvoorzieningen in woningen: verdeelkasten, verlichting, verwarming, signalisatie, communicatie (videofonie, parlofonie, databekabeling) en voeding van apparaten. Je werkt in nieuwbouw of in bestaande woningen, kantoorgebouwen en winkels. Je zorgt voor grondstoffen en materieel. Je doet het nodige voorbereidende werk, zoals afbraak, uitzetten van leidingtracés, enz. Je slijpt en kapt sleuven in muren en je plaatst kabelgoten, kabels en buizen. Je plaatst zowel inbouw-, als opbouwmateriaal. Je trekt draad of kabel. Je sluit de voorzieningen (bijvoorbeeld verwarmingsketels, kookfornuis) aan en zorgt voor de in gebruiksneming. Je lost storingen op. Je doet je werkadministratie.

Om te mogen starten met deze duale opleiding, moet je:

  • voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht
  • ofwel voldoen aan de toelatingsvoorwaarden tot het eerste leerjaar van de derde graad bso, waarop de opleiding restaurant en keuken duaal zich situeert

In deze opleiding leer je:

  • voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen
  • de noodzakelijke voorbereidingen doen
  • koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens de technische fiche
  • de gerechten afwerken
  • de kwaliteit controleren
  • de gasten ontvangen
  • gerechten en dranken voorstellen
  • bestellingen opnemen en doorgeven aan het bar- of keukenpersoneel
  • dranken en/of gerechten serveren en ze eventueel aan tafel afwerken
  • afrekenen

De leerling moet zijn/haar opleidingstraject vervullen binnen de 2 verschillende contexten, namelijk zaal én keuken.

Het standaardtraject voor deze opleiding is gebaseerd op de Vlaamse kwalificatiestructuur. Je kan er volgende competenties mee verwerven: 

  • Beroepskwalificatie hulpkok, niveau 3
  • Beroepskwalificatie kelner, niveau 4

Om te mogen starten met deze duale opleiding, moet je:

  • voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht
  • voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het eerste leerjaar van de derde graad bso, waarop deze opleiding betrekking heeft

De opleiding Ruwbouw Duaal is een praktijkgerichte opleiding. Je leert 1 dag bij ons op de campus en 4 dagen bij een metselaar in de praktijk. In deze opleiding komen volgende thema’s aan bod :

  • Algemene vorming
  • Metselwerken
  • Bekistingstechnieken
  • Ijzervlechttechnieken
  • Betonwerken

Tijdens de opleiding ruwbouw duaal leer je werken met oog voor veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn. Je organiseert je werkplek veilig en ordelijk en je leert in teamverband werken. Je leert werken op hoogte en je gebruikt de juiste machines en gereedschappen. Je voert grondwerken en funderingen uit. Je staat in voor de metselwerken en renovatiewerken.

Je legt leidingen voor water en gas. Je installeert of herstelt sanitaire voorzieningen, kranen, gasboilers en andere toestellen voor waterverwarming. Je bewerkt en legt leidingen voor de distributie van water onder druk en voor de distributie van gas. Je maakt en plaatst afvoerleidingen voor sanitair water en voor verbrandingsgassen. Je monteert sanitaire toestellen, zoals kranen, wastafels, douchebakken, toiletten, warmwatertoestellen. Je stelt de installaties in bedrijf. Je plaatst specifieke installaties voor brandbestrijding, zonne-energie waterpompen, waterbehandelingstoestellen, ... Je doet ook het onderhoud en herstellingen. Je kan ook goten en afvoerpijpen voor regenwater, in metaal of kunststof, plaatsen.

Als schilder doe je veel meer dan alleen maar muren, plafonds, deuren, ramen of dakgoten verven. Bij een renovatie of restauratie moet je meestal eerst oude vernis- of verflagen verwijderen door ze af te branden, af te krabben of met een speciaal product af te bijten. Maar ook in een nieuwbouw bereid je eerst de ondergrond voor. Je plamuurt, schuurt en ontstoft oppervlakken. Pas daarna kun je aan de slag met borstel, rol of spuitpistool. Je werkt alleen of in ploegverband, als werknemer of zelfstandige. In het laatste geval kun je goed overweg met vaak veeleisende klanten. Je bent communicatief, hebt gevoel voor kleurenharmonie, geeft advies en bent op de hoogte van nieuwe trends en verftechnieken. Aangezien je regelmatig met gevaarlijke producten en soms op grote hoogte werkt, pas je de milieu- en veiligheidsregels strikt toe.

 

Je maakt, onder gezag en toezicht, vleeskwartieren en slachtafval klaar. Dit breng je in het consumptiecircuit onder de vorm van vers vlees en vleesbereidingen. Je presenteert je producten zo aantrekkelijk mogelijk in de winkel. Daarnaast maak je de bestellingen klaar, je adviseert en bedient de klanten. Rund- of varkensvlees, schapenvlees of gevogelte; je weet letterlijk wat voor vlees je in de kuip hebt. Je garandeert de kwaliteit en de versheid van je producten. Bovendien pas je de veiligheidsregels en de normen voor hygiëne (HACCP) strikt toe.

Als slager weet je van aanpakken, zowel je producten als de klanten. Je bent dus klantgericht en weet dat de klant koning is. Je bent voorzichtig met je dagelijks gereedschap zoals een gehaktmolen of een vleescutter. Verder ken je alle relevante bewaartechnieken zoals koude, warme of luchtledige verwerking. Ook charcuterie en traiteurproducten kun je klaarmaken. Zowel in ambachtelijke winkels, als in supermarkten kun je aan de slag.

We bieden de opleiding Slagerij duaal zowel aan in de 2de graad, als de 3de graad. Om te mogen starten met deze duale opleiding in de 2de graad, moet je:

  • voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht
  • voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het eerste leerjaar van de tweede graad bso, waarop deze opleiding betrekking heeft
  • medisch geschikt bevonden zijn indien je rechtstreeks in aanraking komt met voedingswaren of -stoffen en die waren kan verontreinigen of besmetten (eenmalige geschiktheidsverklaring die geldt voor de duur van de opleiding tenzij er aanleiding is tot herevaluatie)

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding van 2 jaar aan en leert:

  • de slager helpen en ondersteunen in zijn activiteiten bij de verwerking van vleeskwartieren en slachtafval
  • producten klaarmaken om ze in een consumptiecircuit te brengen onder de vorm van vlees, vleesbereidingen of vleesproducten rekening houdend met de regelgeving op vlak van hygiëne en voedselveiligheid

Het standaardtraject voor deze opleiding is gebaseerd op de Vlaamse kwalificatiestructuur. Je kan er volgende competenties mee verwerven:

  • Beroepskwalificatie medewerker slagerij, niveau 2 (2de graad + 3de graad)
  • Beroepskwalificatie slager distributie, niveau 4 (3de graad)

Je maakt, op eigen verantwoordelijkheid, vleeskwartieren en slachtafval klaar. Dit breng je in het consumptiecircuit onder de vorm van vlees, vleesbereidingen, vleesproducten en verkoopklare gerechten. Je presenteert je producten zo aantrekkelijk mogelijk in de winkel. Daarnaast maak je de bestellingen klaar, je adviseert en bedient de klanten. Rund- of varkensvlees, schapenvlees of gevogelte; je weet letterlijk wat voor vlees je in de kuip hebt. Je garandeert de kwaliteit en de versheid van je producten. Bovendien pas je de veiligheidsregels en de normen voor hygiëne (HACCP) strikt toe.

Als slager weet je van aanpakken, zowel je producten als de klanten. Je bent dus klantgericht en weet dat de klant koning is. Je bent voorzichtig met je dagelijks gereedschap zoals een gehaktmolen of een vleescutter. Verder ken je alle relevante bewaartechnieken zoals koude, warme of luchtledige verwerking. Zowel in ambachtelijke winkels, als in supermarkten kun je aan de slag.

Stap om het even welke woning of andere constructie binnen en je ziet meteen of de bepleistering door een bedreven vakman of een al dan niet handige amateur is uitgevoerd. Als stukadoor bepleister je plafonds, binnenmuren en gevels, je mengt de producten, brengt ze manueel of met de spuit aan en plaatst hoekprofielen. Soms breng je ook isolatiemateriaal aan en werk je met profielen en gipskartonplaten, in de volksmond beter bekend als gyproc.

Voor het bepleisteren van een buitenmuur plaats je meestal eerst een wapening, voor het realiseren van zwevende plafonds plaats je eerst de draagstructuur. Bij restauratiewerken maak je mallen, trek je lijsten en herstel je ornamenten. Je werkt in nieuwbouw en renovatie, alleen of in een ploeg.

Betegeling is uiterst duurzaam en buitengewoon praktisch, zeker in keukens, badkamers en andere ruimten die een doorgedreven hygiëne vereisen. Op basis van een tekening of op aanwijzing bekleed je wanden, vloeren, trappen, dorpels, vensterbanken of terrassen met keramische tegels en/of tegels in natuursteen. Een secuur werk dat zowel materiaalkennis als handigheid vereist. Je voert elke opdracht haarfijn uit.

Je weet perfect hoe je de ondergrond voorbereidt, om het even welke tegel op maat snijdt of uitsparingen voor stopcontacten en leidingen voorziet. Ook het voegwerk verzorg je tot in de puntjes. Je werkt voor een aannemer of als zelfstandige, meestal in een klein team of alleen en zelden of nooit op grote hoogte.

Je leert niet alleen verkopen maar ook klanten onthalen. Je leert hoe je diefstal kan voorkomen, prijsaanduidingen controleert, de dienst na verkoop verzorgt… steeds op een klantvriendelijke manier. Je leert hoe je artikels mooi kan presenteren in de winkel zodat de klant wordt gestimuleerd om ze te kopen…

 

De leertijd… leert je alles wat je wil

Infomomenten duaal leren en werken

  • woensdag 17 mei 2023 van 13u30 – 17u00, campus Brugge
  • woensdag 24 mei 2023 van 13u30 – 17u00, campus Brugge
  • woensdag 31 mei 2023 van 13u30 – 17u00, campus Brugge en Kortrijk
  • woensdag 7 juni 2023 van 13u30 – 17u00, campus Brugge
  • woensdag 21 juni 2023 van 13u30 – 16u00, campus Brugge
  • woensdag 28 juni 2023 van 14u00 – 20u00, campus Brugge en Kortrijk
  • woensdag 5 juli 2023 van 13u30 – 17u00, campus Brugge en Kortrijk
  • woensdag 12 juli 2023 van 13u30 – 17u00, campus Brugge
  • woensdag 9 augustus 2023 van 13u30 – 17u00, campus Brugge
  • woensdag 16 augustus 2023 van 13u30 – 17u00, campus Brugge en Kortrijk
  • woensdag 23 augustus 2023 van 13u30 – 17u00, campus Brugge en Kortrijk
  • woensdag 30 augustus 2023 van 14u00 – 20u00, campus Brugge en Kortrijk
  • zaterdag 2 september 2023 van 09u00 – 13u00, campus Brugge en Kortrijk

Bel 078 353 653 of mail naar Myriam Jonckheere voor een afspraak.

Trajectbegeleider

Wil je meer uitleg over het systeem duaal leren en werken of heb je een geschikte werkplek gevonden, neem dan contact op met een trajectbegeleider. Samen met je trajectbegeleider wordt je leertraject uitgestippeld. De zoektocht naar een geschikte werkplek kan ook beginnen.
Van zodra er een erkende werkplek is kan er een overeenkomst afgesloten worden en kan je opleiding starten. Je trajectbegeleider volgt je op gedurende gans je leertraject.

(Ook werkgevers met interesse om iemand op te leiden kunnen een trajectbegeleider contacteren. )

Campus Brugge en Kortrijk

Myriam Jonckheere

Mail mij

078 35 36 53

 

Machteld Decorte

Mail mij

078 35 36 53

Download het reglement voor de leertijd Download het Corona addendum Lees meer op syntraduaal.be

  • Duaal leren
  • Voltijds duaal leren

Vormen van duaal leren

Duaal leren is hip. We stappen hoe langer hoe meer af van het idee dat je enkel kan leren op de schoolbanken. Wanneer je duaal leert, leer je niet alleen op de campus of op school maar combineer je dat met leren in de praktijk. Syntra West is een believer van het eerste uur van deze leerweg waarin verschillende leeromgevingen worden gecombineerd. Al meer dan 60 jaar bieden wij vormen van duaal leren aan zonder dat ze per sé zo benoemd worden.

Ben je tussen 15 en 25 jaar, wil je graag je diploma secundair onderwijs behalen én tegelijkertijd helemaal klaar zijn voor de arbeidsmarkt? Bij Syntra West kan je terecht voor een opleiding duaal leren of leertijd. Je bent vier dagen in de week aan de slag in een reële werkomgeving. Onder begeleiding en toezicht van een opgeleide mentor werk je dagelijks heel praktijkgericht aan de competenties die je nodig hebt om je beroep uit te oefenen. Eén dag in de week kom je naar de Syntra campus waar je algemene vorming en bijkomende beroepsgerichte vorming volgt. Aan het einde van het traject behaal je het diploma secundair onderwijs en heb je meer dan een stapje voor op de arbeidsmarkt.

Ben je tussen 15 en 25 jaar en wens je je diploma secundair onderwijs te behalen, dan ben je op de juiste pagina.

Ben je 18+ en wil je snel kunnen starten op de arbeidsmarkt maar heb je nog nood aan een korte en praktijkgerichte opleiding? Bij Syntra West kan je in een voltijdse dagopleiding de nodige competenties aanleren waarmee je sterk aan de start van je professionele loopbaan komt én waarmee je een erkend ondernemersdiploma ontvangt. In een opleidingstraject van meestal één jaar, leer je zowel op de campus als in de praktijk, via stages, uitgebreide praktijkopdrachten of werkplekleren de nodige competenties aan die nodig zijn om het beroep van je dromen uit te voeren. Naast de beroepsgerichte competenties komen ook ondernemersvaardigheden en ondernemerszin aan bod waardoor je helemaal klaar bent voor de arbeidsmarkt van de toekomst.

Lees meer indien je ouder dan 18 jaar bent Lees meer op syntraduaal.be

Zoek een opleiding
Waarmee kunnen wij je helpen?
See you on