duaal leren & werken

Werken en leren met een leercontract

De leertijd… leert je alles wat je wil

Al een beroep voor ogen? Veel kans dat je het bij ons kunt volgen.  Via duaal leren en werken kun je namelijk kiezen uit diverse boeiende beroepen in verschillende sectoren.
En er komen elk jaar nog nieuw bij! Bekijk hier het aanbod en zoek een beroep dat bij je past.

Duaal leren

Deeltijds werken en studeren

Niet iedereen is gemaakt voor de schoolbanken. Ben je 15+ en sta je te popelen om aan de slag te gaan? Dat kan, via duaal leren  heb je een droomberoep op de werkvloer en kan je meteen al wat bijverdienen, met de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen!

Voordelen volgens de cursist

  • Ik wil werken
  • Ik wil geld voor mezelf verdienen
  • Ik wil een opleiding waarbij ik zowel kon werken als leren
  • Ik vind een duale opleiding geschikter voor mij dan een opleiding in de dagschool
  • Ik wil niet meer elke dag naar de dagschool

Voor wie is leertijd?

Vanaf 15 jaar kan je bij ons terecht om al doende een beroep aan te leren. Je hebt geen zittend gat en steekt graag de handen uit de mouwen? Dan is duaal leren echt iets voor jou.

De trajectbegeleider

Voor meer uitleg over dit leersysteem of voor het afsluiten van een overeenkomst neem je best contact op met een trajectbegeleider.
Trajectbegeleiders:

Via een trajectbegeleider zoeken wij voor jou een geschikte werkplek waar je de kneepjes van het vak leert. We stellen hiervoor samen een overeenkomst op voor 4 dagen per week.
De rest van de tijd krijg je les bij ons. Je bent in orde met leerplicht, verzekering en kindergeld, je krijgt een studiebewijs. Behaal via jouw leertraject je certificaat of getuigschrift leertijd en je kan het getuigschrift of diploma secundair onderwijs behalen. Na je opleiding vind je gegarandeerd onmiddellijk werk.

Heb je al een beroep in gedachten? Je kan kiezen voor allerlei beroepen in verschillende sectoren en er komen er elk jaar bij!

Bekijk hier het aanbod en zoek een beroep dat bij jou past

Download hier het reglement voor de Leertijd