Syntra West Infodagen

Zet je dromen niet on hold en maak kennis met ons uitgebreid gamma aan praktijk- en resultaatgerichte leerprogramma’s. Van onze 50 dagopleidingen tot onze 700 avondopleidingen, bij Syntra West is er een opleiding voor iedereen. Ontdek ze tijdens onze infodagen.

zat 23 & ma 25 maart

Tijdens de infodagen maak jij kennis met jouw droomopleiding. Geniet van gratis infosessies en snuif de sfeer op van onze bruisende campussen. Zit je nog met vragen? Tijdens de infomomenten kan je ze kwijt bij onze medewerkers en docenten. 
 

 • zaterdag 23 maart: 09u00 - 12u00
 • maandag 25 maart: 14u00 - 20u00
 • In alle Syntra West Campussen

   

Volg één van de vele infomomenten of kom vrij langs

Volg één van de vele gratis infomomenten

Tijdens de infodagen staan tal van infomomenten gepland over onze opleidingen. Tijdens zo'n infomoment kom je alles te weten over de opleiding, het programma en de praktische info. Je kunt cursussen inkijken en vaak ook het leslokaal of praktijkatelier bekijken. 

Of kom vrij langs

Staat er geen infomoment gepland voor jouw droomopleiding? Geen probleem! Kom vrij langs op de campus waar je favoriete opleiding doorgaat en onze specialisten staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Ook zij volgden hun syntradroom:

Dromen van windmolens

NU word ik windmolentechnicus

“ Ik wilde al lang de windmolensector in, maar durfde nooit de sprong te wagen. op 36-jarige leeftijd dacht ik: het is nu of nooit. En nu picknick ik elke middag boven op een windmolen. ”

Dromen van cijfertjes

NU word ik boekhouder

“Sommige mensen zijn bang om op latere leeftijd nog een carrièreswitch te maken, maar het is nooit te laat om iets nieuws te leren. Het leven is te kort om iets te doen wat je niet leuk vindt.”

Jouw droomopleiding start hier

wat wil jij nu worden?

 • meer dan 700 opleidingen in 20 verschillende sectoren
 • zowel overdag als 's avonds zodat je het kunt combineren met je job en gezin
 • gegeven door ervaren docenten die met beide voeten in het werkveld staan

 

Benieuwd naar al onze opleidingen? Kies dan jouw favoriete interessegebied en vind jouw droomopleiding!

 

Ook zij volgende hun syntradroom:

Dromen van de koers

nu word ik wielerverzorger

“Één van de docenten bracht ons tijdens de opleiding regelmatig op de hoogte van opportuniteiten. Een week na het eindexamen belde hij mij plots op: “Eva, ik heb een mooie kans voor jou. Hier is het telefoonnummer van Jolien D’hoore.” Ik stond met mijn mond vol tanden.”

Dromen van motoren

nu word ik motortechnicus

“Ik rijd zelf met de moto, en sleutel er graag aan in mijn vrijetijd aan. Na wat opzoekwerk kwam ik erachter dat je naast automecanicien ook specifiek mecanicien kan worden voor motor- en bromfietsen. Ik dacht: ‘Ideaal, ik ga van mijn passie mijn beroep maken.”

Duaal leren

Bij duaal leren volg je 1 dag per week les bij Syntra West. De overige 4 dagen werk je bij een bedrijf onder de professionele begeleiding van een mentor of vakexpert. Zo kan jij jouw droomberoep aanleren on-the-job, je diploma behalen én al een centje bijverdienen.

Meer info over duaal leren? Kom vrij langs tijdens de infodagen in campus Brugge of Kortrijk.

 • zaterdag 23 maart: 09u00 - 12u00
 • maandag 25 maart: 14u00 - 20u00
Duaal leren

Ook zij volgden hun syntradroom:

Dromen van sport

NU word ik personal trainer

“In combinatie met mijn huidige job als personal trainer, ga ik in januari opstarten als sportverzorger in bijberoep. Het is namelijk mijn droom om als masseur bij een grote sportploeg te werken.”

Dromen van bier

NU word ik bierbrouwer

“Aanvankelijk brouwde ik enkel voor privégebruik in kleine volumes. Dat was tot mijn zoon Viktor vroeg of hij mijn Keibergbier op school mocht verkopen.  Ik brouwde plots 250 liter, maar gelukkig verkochten de flesjes bijzonder vlot in het schoolwinkeltje.”

De Syntra West infodagen van 2024

Infodagen maart:

 • zaterdag 23 maart: 09u00 - 12u00
 • maandag 25 maart: 14u00 - 20u00
   

Infodag juni:

 • woensdag 26 juni: 14u00 - 20u00
   

Infodagen augustus & september:

 • zaterdag 31 augustus: 09u00 - 12u00
 • dinsdag 3 september: 14u00 - 20u00