Met kennis in ICT ben je gegeerd op de arbeidsmarkt

Succesvolle carrièreswitch of loopbaan zo goed als gegarandeerd

Wens je voor maximale ‘return on investment’ te gaan bij het kiezen van een opleiding? Lees dan verder.  Via Syntra West kun je nl. o.a. één van deze topprofielen worden op de arbeidsmarkt.  

Bedrijfsanalist ICT

Dit is zowel een kwantitatief als een kwalitatief knelpuntberoep.  Een bedrijfsanalist ICT moet de technische ICT-kennis combineren met kennis over de bedrijfsprocessen. Hij vervult dan ook een belangrijke brugfunctie tussen ICT en de bedrijfsvloer. 
Hij adviseert de directie van een organisatie over evoluties en mogelijke nieuwe manieren om informatica- en telecommiddelen te optimaliseren en af te stemmen op de behoeften van de gebruikers. Daarnaast moet een bedrijfsanalist ICT ook communicatieve en commerciële (!) vaardigheden bezitten. 
In West-Vlaanderen werden door de VDAB 62 vacatures genoteerd tussen april ’20 en maart ‘21, waarvan 15 nog steeds openstaand einde maart ’21.

Wens je carrière te maken in ICT? Check dan hieronder de mogelijkheden:

Bedrijfsanalist-ICT | Webinar | 20 sessies | vanaf 4 mei

Data-analist | NJ’21 | Kortrijk
 

Netwerkbeheerder

Netwerkbeheerder, is net zoals 'Bedrijfsanalist-ICT' een knelpuntberoep omwille van kwantitatieve en kwalitatieve redenen. Een netwerkbeheerder is verantwoordelijk voor de hele infrastructuur van servers, werkstations, netwerkapparatuur en bekabeling binnen een organisatie of onderneming.
Een netwerkconfiguratie kan variëren van eenvoudig tot zeer uitgebreid, wat bijdraagt aan het kwalitatief probleem. De omvang van het serverpark, de eraan gekoppelde werkstations en apparaten en de soort verbindingen bepalen mee de moeilijkheids- en specialisatiegraad. Het beheer van complexe netwerken wordt uitgevoerd in teamverband.

Maar liefst 120 vacatures Netwerkbeheerder werden opgegeven als vacature tussen april ’20 en maart ’21, waarvan 5 nog openstaand eind maart ’21.

Analytisch van geest, en zin om via een formule van voltijds leren op de (online) campus je voluit te smijten in ICT? 
Bekijk hieronder meer detailinfo over het opleidingsprogramma, dat je klaarstoomt voor een job als netwerkbeheerder.

Netwerkbeheerder | Voltijdse dagopleiding | 13/09 | Kortrijk