Voltijdse dagopleidingen

Voltijds Duaal Leren

Bij Syntra West stomen we je zeer praktijkgericht klaar in de formule van voltijds dagonderwijs. Concreet betekent dit dat je van maandag tot vrijdag keihard aan het knallen bent in jouw gekozen opleidingsparcours.

In ons ondernemende parcours bestaat jouw opleiding uit twee delen: werkplekleren én campusleren, je gaat dus duaal leren.

Ben jij 18+? Dan zijn de voltijdse dagopleidingen van Syntra West vast en zeker iets voor jou.

Docenten met ruime expertise uit het beroepsleven staan je met raad en daad bij. Met een mooie mix van theorie en praktijk biedt Syntra West jou een alternatief wanneer je op één jaar tijd een extra diploma wenst of een alternatief zoekt voor hogeschool of unief.
Bovendien kan je met een erkend diploma voltijdse dagopleiding meteen praktisch aan de slag.

Bij het volgen van een voltijdse dagopleiding, blijven jongeren ten laste van de ouders. De voltijdse dagopleidingen van Syntra West voldoen ook aan de voorwaarden voor het behoud van het groeipakket (vroegere kinderbijslag).
Contacteer ons gerust voor een persoonlijke afspraak op de campus met de cursusbegeleider van jouw voorkeuropleiding. Inschrijven kan ook online of offline op de campus.

Meten is weten

Tijdens je parcours bij Syntra West word je zelf ook ‘gewikt en gewogen’. We gaan jouw talenten en competenties screenen én op de kaart zetten. Je leert zo je sterktes en zwaktes kennen. En wordt hier sterker van.

Studentenstatuut

Als student voel je je al snel thuis in de ‘behapbare’ campussen. Tussen de 1000 studenten voltijdse dagopleiding die we jaarlijks mogen verwelkomen vind je vast binnenkort ook jouw plaats.

Je kunt ook ten laste van je ouders blijven wanneer je een voltijdse dagopleiding volgt. Deze voldoen nl. aan de voorwaarden voor het behouden van het groeipakket (vroegere kinderbijslag).

Bekijk alle voltijdse dagopleidingen

Filter op:

Administratie en organisatie  Automotive  Bouw & techniek  Creatieve opleidingen  Financiën  Groen- & dierenzorg  Horeca, voeding & toerisme  ICT & multimedia  Personenzorg  Sales, marketing & communicatie  Transport Vastgoed & verzekeringen 

 

 

  • Duaal leren
  • Voltijds duaal leren

Vormen van duaal leren

Duaal leren is hip. We stappen hoe langer hoe meer af van het idee dat je enkel kan leren op de schoolbanken. Wanneer je duaal leert, leer je niet alleen op de campus of op school maar combineer je dat met leren in de praktijk. Syntra West is een believer van het eerste uur van deze leerweg waarin verschillende leeromgevingen worden gecombineerd. Al meer dan 60 jaar bieden wij vormen van duaal leren aan zonder dat ze per sé zo benoemd worden.

Ben je tussen 15 en 25 jaar, wil je graag je diploma secundair onderwijs behalen én tegelijkertijd helemaal klaar zijn voor de arbeidsmarkt? Bij Syntra West kan je terecht voor een opleiding duaal leren of leertijd. Je bent vier dagen in de week aan de slag in een reële werkomgeving. Onder begeleiding en toezicht van een opgeleide mentor werk je dagelijks heel praktijkgericht aan de competenties die je nodig hebt om je beroep uit te oefenen. Eén dag in de week kom je naar de Syntra campus waar je algemene vorming en bijkomende beroepsgerichte vorming volgt. Aan het einde van het traject behaal je het diploma secundair onderwijs en heb je meer dan een stapje voor op de arbeidsmarkt.

Lees meer indien je tussen 15 en 25 jaar bent en je diploma secundair onderwijs wenst te behalen

Ben je 18+ en wil je snel kunnen starten op de arbeidsmarkt maar heb je nog nood aan een korte en praktijkgerichte opleiding? Bij Syntra West kan je in een voltijdse dagopleiding de nodige competenties aanleren waarmee je sterk aan de start van je professionele loopbaan komt én waarmee je een erkend ondernemersdiploma ontvangt. In een opleidingstraject van meestal één jaar, leer je zowel op de campus als in de praktijk, via stages, uitgebreide praktijkopdrachten of werkplekleren de nodige competenties aan die nodig zijn om het beroep van je dromen uit te voeren. Naast de beroepsgerichte competenties komen ook ondernemersvaardigheden en ondernemerszin aan bod waardoor je helemaal klaar bent voor de arbeidsmarkt van de toekomst.

Indien je ouder dan 18 jaar bent dan ben je op de juiste pagina.

Waarmee kunnen wij je helpen?
See you on