Duale cursisten zetten De Warmste Week in vuur en vlam!

De cursisten van Duaal Leren bundelden hun krachten ten voordele van De Warmste Week én stelden met trots hun projecten voor in campus Kortrijk en Brugge op 13 en 14 december. In Brugge sloegen de cursisten van de opleiding slagerij, brood- en banketbakker, beauty, dakwerken, elektro, fietshersteller en haarverzorging de handen in elkaar. En in Kortrijk zetten de cursist-leerlingen uit volgende expertises hun beste beentje voor: logistiek, administratie, schrijnwerk, mechanica, pc-technicus, carrosserie, slager en horeca. Zowel in Kortrijk als in Brugge kwam de vakjury langs om de projecten te bewonderen én om een paar projecten in de spotlight te zetten.
 

Organisatoren Anke, Lore en Dylan

 

 

 

 

 

 

 

 


Organisatoren Anke, Lore en Dylan
 

De projecten en winnaars

 

De vakjury kwam langs in Kortrijk en selecteerde 3 winnaars:

 

1. IT-opstelling van PC-technicus

De opleiding PC-technicus kaapte de hoofdprijs weg met hun IT-project. Cursist Sybren licht toe: “We hebben een opstelling van 2 computers gemaakt waarbij de IT-medewerker een klant vanop afstand kan helpen door diens pc over te nemen. Niet enkel het scherm van de klant wordt overgenomen, maar ook de muis en het toetsenbord. Hiervoor gebruikten we het programma Teamviewer.”

Cursist Sybren met docent Patrick

 

 

 

 

 

 

 

 


Cursist Sybren met docent Patrick
 

2. Retro benzinepomp van Carrosserie

Een welverdiende 2e plaats ging naar de cursisten van de opleiding Carrosserie. Cursist Arne vertelt: “Wij hebben een retro benzinepomp gemaakt. We zijn gestart met een vlakke plaat die we hebben omgebogen. Vervolgens hebben we met het volledige team een frame gemaakt om het geheel te verstevigen, en een raam toegevoegd om de retrolook te vervolledigen. De benzinepomp is niet enkel decoratief, maar ook functioneel. Zo kan je in het onderste luik drankflessen zetten en je wijn- of champagneglazen opbergen.”

Cursist Arne met docent Pedro

Retro benzinepomp bovenkantRetro benzinepomp onderkant voor flessen en glazen

 

 

 

 

 


 

 

 

Cursist Arne met docent Pedro
 

GOED NIEUWS!

Heb je interesse in deze mooie retro benzinepomp? Dan kan je een bod per mail uitbrengen via hugo.ghyselen@syntrawest.be t.e.m. 07/01/2024 (20u) met vermelding van:

  • Minimumbod vanaf €100
  • Naam & voornaam
  • Adres
  • E-mailadres
     

De opbrengst gaat integraal naar De Warmste Week!

 

3. Trap, flessenhouders én kaarsenhouders van Binnen- en buitenschrijnwerk

Ook de cursisten van Binnen- en buitenschrijnwerk staken de handen stevig uit de mouwen, en behaalden daarmee de 3e plaats. Docent Paul licht toe: “De cursisten kregen de opdracht om een trap, flessenhouders en kaarsenhouders te maken. Stuk voor stuk werden deze items gemaakt uit houtafval dat geen andere bestemming meer kon krijgen in de werkplaats. Ik ben dan ook zeer tevreden met het resultaat.”

Docent Paul met cursisten Binnen- en buitenschrijnwerkHouten flessenhouder met bierflessen inHouten kaarsenhouders met kerstballen rondom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Docent Paul met cursisten
 

De vakjury kwam ook langs in Brugge en selecteerde 3 winnaars:

 

1. De Warmste Chocoladevlam door de duale chocolatiers

De duale chocolatiers uit Brugge gingen met de eerste prijs lopen. Proficiat Ephram Vansieleghem en Quinten Vandaele! Zij maakten een pronkstuk uit chocolade. Centraal stond de vlam, die kleurrijk naar voor kwam dankzij de chocolade houtblokken en de aangebrachte kleuren. Daarnaast waren er eveneens warme vlammen aanwezig die als individuele praline werden aangeboden ten voordele van het goede doel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. 3D-project in algemene vorming

De 2e prijs ging naar het 3D project. Deze stukjes werden gemaakt door de cursisten tijdens de  algemene vorming in 5 duaal.
De cursisten algemene vorming derde graad presenteerden een uitgebreid assortiment 3D-objecten zoals: werkende klokken, planeetopstellingen en diverse voertuigen. Centraal stond hierbij het aspect tijd en ruimte, alsook het gebruiken van tandwielen en technisch inzicht.
 

 

3. Kerststronk door brood- en banketbakkers

Op een mooie 3e plaats volgt de heerlijke én mooie kerststronk van de brood- en banketbakkers duaal o.l.v. docent Thomas Beyne. 

 

 

Een bijzondere vermelding ook voor de curisten uit de beauty opleidingen met hun opgehaalde bedrag voor hun diverse beauty behandelingen: manicure, gelaatsverzorging & huidanalyse. Deze groep van cursisten heeft tijdens vier opeenvolgende weken diverse behandelingen aangeboden. De opbrengst van deze doe-activiteiten waren integraal bestemd voor 'De Warmste Week': €560,00 euro, gerealiseerd door drie cursisten en hun docent. Applausje voor Nesrine De Cort, Charlotte Lamaire en Soraya Carroni.
Ook de moderator van de avond én de extra toelichting die we kregen bij de acties deden waren fantastisch.

 

   

 

Proficiat aan alle deelnemers voor dit mooie initiatief! Duaal leren? Da’s buzze geven!