Cursist reünie lichting ’21-’22 Campus Oostende

Viering van de diploma’s, certificaten én de 4 laureaten

Donderdag 9 februari werd een gezellig terugzien op campus Oostende. De Oostendse lichting Syntra West-cursisten ’21-’22 kwam er met plezier nog eens terug voor de cursistreünie. Wat napraten over het afgelegde traject, trots vertellen over de uiteenlopende toekomstplannen én verdere ambities. 

Ook werden vier curisten gelauwerd en extra in de spotlight geplaatst. Letterlijk vooraan én met een bemoedigende handdruk en glimlach erbij van de docent.

Laureaten 2021-2022 | Campus Syntra West Oostende

  • Djéna Laridon: Categorie Carrièreswitch 
  • Astrid Van Hoorde: Categorie Vrouw in de kijker
  • Frederik Roelens: Categorie Levenslang Leren
  • Anouk Scheppers: Categorie Meest ondernemende cursist
     

Djéna Laridon | Van opvoedster naar vastgoedmakelaar 

Djéna Laridon rondde vorig cursistjaar succesvol haar avondopleiding tot vastgoedmakelaar af. Djéna startte haar carrière al op haar 19de met haar diploma van opvoedster in de zorg. Ondanks haar liefde voor de zorg, deden de onregelmatige uren en werkdruk haar uitkijken naar andere mogelijken. Gefascineerd door de vastgoedwereld, koos ze enkele jaren geleden daarom bewust voor de opleiding tot vastgoedmakelaar. Ze maakte nu succesvol de switch. En zorgt nu zelf ook zo voor de realisatie van andermans dromen: een (t)huis vinden. Momenteel volbrengt ze haar BIV stage bij Immo BC te Westende. Docent Wim Desender presenteerde Djéna de award. 


Astrid Van Hoorde | Vrouw in de kijker

Astrid Van Hoorde was cursiste binnen de voltijdse dagopleiding elektricien. Zij ontvangt de award omdat ze als enige vrouwelijke cursiste in de groep ferm haar mannetje stond. Ook op haar stageplaats legde ze een voortreffelijk parcours af. De zaakvoerder heeft haar als kers op de taart een voltijds contract aangeboden op het einde van de opleiding. Je kan Astrid nu terugvinden op de werkvloer van Drewservices bij Pedro De Rudder in Brakel. Docent Dirk Declercq overhandigde haar de award.
 

Frederik Roelens | Cursist Levenslang Leren

Frederik Roelens volgde succesvol het parcours tot installateur waterbehandelingstoestellen en warmtepompen. Hij is al 20 jaar vaste klant bij Syntra West en volgde uiteenlopende opleidingen: events organiseren, bedrijfsbeheer, PLC, inbraakpreventie, hernieuwbare energie, gasvormige brandstof GI en GII, koeltechnieken, enz.
Hij is dus het voorbeeld van de veelzijdige installateur en heeft het begrip Levenslang Leren dus zeer goed begrepen.  Sinds 2010 heeft Frederik met de volle steun van echtgenote Sarah zijn eigen bedrijf: Electromatic – PVS. Docent Ernest Geryl reikte hem met plezier de award uit.


Anouk Scheppers | Meest ondernemende cursist

Anouk Scheppers, cursiste uit de voltijdse dagopleiding vastgoedmakelaar deed haar stage bij Immo Stijn, waar ze na haar opleiding meteen in dienst werd genomen. Deze cursiste getuigt van een grote ondernemingszin. Als geboren en getogen Nederlandse voelt ze zich ondertussen helemaal thuis in Zedelgem. Docente Katrien Seurynck schonk haar trots de award.

Bekijk hier meer sfeerfoto's van de feestelijke reünie.