Gunning nieuwbouw Syntra West Kortrijk

Nieuwe campus focust op innovatieve technieken voor de industrie 4.0

Syntra West ontvangt de gunning voor een nieuwbouwdossier met de herinrichting en herbestemming van een aantal zones op de Kortrijkse site. Tegen de zomer van ’24 wordt een nieuwbouw gerealiseerd naast het huidige F-gebouw op campus Syntra West.  

Syntra West zal in Kortrijk met haar opleidingen en trainingen meer dan ooit de focus leggen op innovatieve technieken voor de industrie 4.0 zoals mechanica, hydraulica, robotsturing, industriële automatisering en nog veel meer. Dankzij middelen uit het EFRO-project UPSKILL, waarin POM West-Vlaanderen samen met VDAB investeert in opleidingsapparatuur, kon de nodige state-of-the-art uitrusting aangekocht worden voor het Training lab Industrie 4.0.
Het materiaal wordt voorlopig gehuisvest in het opleidingsatelier in de huidige campus in Kortrijk. Op termijn verhuist het lab en de opleidingsapparatuur naar de nieuwe Syntra West campus.
De zachte mobiliteit en cross-over tussen de bedrijfs- en opleidingswereld wordt bovendien maximaal gerealiseerd, de Syntra West campus ligt centraal tussen de hogeschool/universiteit en het Kennedypark.

Bekijk hier de aankondiging van de nieuwbouw op de Kortrijkse site van Syntra West