Wat is grooming?

Denk je ook meteen aan een nieuw me too schandaal?

Blij je te kunnen melden dat grooming geen nieuw me too schandaal, noch ghosting variant is. Wat het dan wel is?
Een term uit de paardenverzorging.  Grooming is namelijk de Engelse term voor verzorging, die in de paardensport gebruikt wordt. Een professionele groom is vb. de vaste verzorger van een paard, helpt de ruiter waar nodig, het onderhouden van tuig en het inpakken van spullen voor een wedstrijd.


Specialist in paardenopleidingen

Wist je dat Syntra West héél wat opleidingen aanbiedt voor paardenhouders- en liefhebbers? En dat we daarvoor samenwerken met top-experts & locaties?

  • Docent Saskia Dobbelaere – zaakvoerder Amazon Nature’s spirit (Sijsele) – is vb. o.a. beslagen in holistic horsemanship.  Dit wil zeggen dat men vb. bij de training van paarden naar het gehele plaatje kijkt.  En niet enkel naar het fysieke paard.  Als een paard mentaal niet in balans is, dan kan er zelfs niet aan het fysieke gewerkt worden. Mens sana in corpore sano, maar dan voor paarden dus. Saskia geeft met begeestering les in het opleidingstraject ‘Coachen van paard en ruiter’ (ook modulair te volgen).
  • Docent Steffy Clarysse runt beroepshalve pensionstal Stal Warande. Ze heeft er de nodige ervaring opgebouwd in lesgeven in grondwerk en rijden.  Als cursist kun je er o.a. ter plaatse o.b.v. Steffy aan de slag. 
  • Docent Geraldine Vandevenne – zaakvoerder Equibitfit – heeft heel wat ervaring in tandheelkunde voor paarden op de teller. Naast haar liefde voor ‘fitbitting’, blijft ook zij zich bijscholen in osteopathie, biomecanica, saddle fitting, voeding van paarden, fokkerij,…  

Je leest het, jouw paard - en jezelf -  is in goede deskundige handen.