3 keer hogerop dankzij SYNTRA

Bij SYNTRA heb je geen geluk nodig om jouw kansen te vergroten

SYNTRA is de ‘place to be’ om hogerop te klimmen in jouw job.

Dat zeggen we natuurlijk niet zomaar, dat blijkt uit concrete cijfers. Uit onderzoekstudies (IPSOS) is gebleken dat van alle cursisten die aan het werk zijn voor hun opleiding, 41% een nieuwe job vindt, 36% zijn/haar job verbetert en 22% promotie krijgt. Veel kansen dus om jouw job te verbeteren. Al deze job-verbeteringen zorgen voor een stevig sneeuwbaleffect want een verbetering in jouw job betekent een verbetering voor de onderneming en een verbetering voor de economie. Win-win, bij SYNTRA heb je geen geluk nodig om jouw kansen te vergroten.  


Een nieuwe uitdaging op een ander

Een verbetering in jouw loopbaan kan van alles betekenen. De eerste piste is een nieuwe uitdaging bij een ander bedrijf. Maar liefst 41% van de werkende cursisten vond na het afronden van hun opleiding een nieuwe job. Een cijfer dat misschien ondernemingen ook wat schrik aanjaagt, al is dat helemaal niet nodig. Dit is namelijk een verschuiving van personen op de arbeidsmarkt die allemaal hun perfecte match zoeken. Deze perfecte match betekent meer energie voor de werknemer en voor de onderneming. Op elk potje past een dekseltje en dat geldt ook voor werknemers en ondernemingen. 


Harder, sneller, sterker, beter

Geen nood aan een nieuwe job? Dan word je toch gewoon een krak in jouw vak. Na een opleiding kan 36% van de cursisten zijn/haar job verbeteren. Ben jij een lasser? Dan leren wij jou de nieuwste lastechnieken. Ben je een programmeur? Dan zorgen wij dat je overweg kan met een extra programmeertaal. Ben je een marketeer? Dan kan je bij ons de social media trends op de voet volgen. In welke sector je ook werkt, SYNTRA maakt jou harder, sneller, sterker en beter. Het beter uitvoeren van jouw job heeft enkel maar voordelen voor jou en het bedrijf. Je ondervindt minder stress,  je werkt op een hoger niveau, je kan nieuwe taken aan en je creëert meer toekomstmogelijkheden. 


Level up

Beter worden in je job is altijd leuk, maar het wordt nog interessanter als je er een mooie promotie aan kan vasthangen met een leuk prijskaartje. Voor 22% van de cursisten ligt die promotie klaar na het volgen van een opleiding. Een opleiding is dus een ideaal middel om door te groeien binnen het bedrijf. Hiermee laat je zien dat je bereid bent om te investeren in jezelf en in het bedrijf. Door aan te tonen dat je mee wil evolueren met de nieuwste trends en technieken scoor je altijd. Het bedrijf zal dit op zijn beurt in veel gevallen belonen met een promotie. Die opleiding betaalt zichzelf dus snel terug. 


Net geen 100%, of wel?

Als we bovenstaande cijfers optellen komen we aan 99%. Natuurlijk moeten we rekening houden met overlap en andere cijfers. Zo houden we bijvoorbeeld geen rekening met ondernemerschap. Er zijn verschillende cursisten die tijdens het volgens van een opleiding ondernemerskriebels krijgen en zelf een zaak starten. Het is alvast duidelijk dat het volgen van een opleiding geen wilde gok met weinig kans op succes is, maar een beredeneerde keuze met een positieve uitkomst. Een keuze die jou en het bedrijf zeker geen windeieren legt. 

Lees ook het artikel "Syntra bij de beste van de klas, maar Belgen gebuisd in Europe."