Syntra West, motor van de West-Vlaamse economie

Positieve carrièreboost na het volgen van een opleiding.

Het is bewezen.  Het staat nu ook zwart op wit in het effectiviteitrapport van het WES (West-Vlaams Economische Studiebureau).

Syntra West is de motor van de West-Vlaamse economie.

5 conclusies: 

 1. Creatie ondernemers
  Bijna één op drie Syntra West-cursisten wordt zelfstandig binnen de vijf jaar.  Syntra West zorgde in de afgelopen vijf jaar voor 4.300 startende ondernemers. Daarenboven was reeds 15% zelfstandig voor de start en denkt nog eens 15% om op korte termijn zelfstandig te starten.
 2. Stijging van de beroepsactiviteit
  70% geeft aan dat ze aan de start van hun opleiding beroepsactief waren.  Hun aandeel stijgt na vijf jaar tot 95%.
 3. Daling werklozen
  Slechts 1,1% blijft werkzoekend na een opleiding (t.o.v. de 8,3% werkzoekende cursist vóór de opleiding)
 4. Stijging economie en werk
  Het aantal zelfstandigen dat bij de start van de opleiding één of meer werknemers tewerkstelt is na vijf jaar verdubbeld.
 5. Carrièreboost door opleiding
  Een ruime 80% van zij die niet startten als zelfstandige na de opleiding gaf aan een positieve carrièreboost te krijgen na het volgen van een opleiding.  Waarvan één op drie aangeeft dat het volgen van de opleiding leidde tot een loonsverhoging.

De leuze ‘meer en beter leren ondernemen’ van Syntra West wordt dus waargemaakt!
Syntra West is dan ook een échte kweekvijver voor zelfstandigen en draagt substantieel bij tot de West-Vlaamse economie. Hierop zijn we als organisatie dan ook bijzonder fier.

 

 ‘Start me up’ sessies voor durvers met ondernemersbloed

Het verdwijnen van het attest bedrijfsbeheer (vanaf september) en van de vestigingswet zullen de drempel gevoelig verlagen voor durvers met ondernemersbloed. We verwachten dan ook een groeiende vraag naar praktijkgerichte training en coaching.  Om het welslagen extra te pushen, lanceert Syntra West dit najaar ‘Start me up’ sessies.  Deze trajecten, met hapklare en op maat gemaakte keuzemodules, focussen op training én coaching van zowel starters als geroutineerde zelfstandigen om succesvol te ondernemen.