Syntra West breng digitale skills docenten in kaart

Buitenlandse onderwijsinstellingen te gast in Brugge

Via het innovatieproject DigiFrame werkt Syntra West samen met Syntra Limburg,  CELF (Denemarken), TAKK (Finland), ATU Letterkenny (Ierland), om de digitale skills van docenten in kaart te brengen, deze skills verder te ontwikkelen en een innovatieklimaat te organiseren waarbij collega docenten elkaar inspireren en stimuleren. 

Gedurende twee jaar werken de projectpartners samen rond deze doelstellingen. Op dinsdag 7 en woensdag 8 juni 2022 vond de eerste fysieke meeting van de projectpartners plaats te Brugge. Gezien de pandemie konden de partners in het voorbije jaar enkel online samenwerken. Het was dan ook met veel enthousiasme dat de betrokken scholen en universiteiten gedurende twee dagen te gast waren in Brugge. Op de agenda stonden de lokale testresultaten van de assessment tool aan elkaar toelichten, educatieve tools testen, docentencoach werking toelichten, … 
TAKK (Finland) gaf een uiteenzetting hoe zij reeds experimenteren met een persoonlijk leerpad voor docenten rond digitale skills. Met hun inspiratie kunnen alle partners verder aan de slag… om zo bij te dragen aan de digitalisering van het leren. 
 
Dit initiatief kadert binnen het Erasmus+ project DigiFrame