Cursisten opleiding florist fleuren ARhus op

Bloemstukken te bewonderen tijdens eindejaarsperiode

De creatieve werkjes van de cursisten Florist (dagopleiding) kun je nu bewonderen in ARhus te Roeselare. Op elk verdiep is er wel een stukje groen te ontdekken. Een bezoekje waard tijdens het kerstverlof. 

Tijdens de opleiding tot professioneel Florist bij Syntra West Roeselare maken de cursisten kennis met alle aspecten van het beroep én ondernemerschap. Eén van de praktijkopdrachten resulteerde dit jaar in een mooie samenwerking tussen ARhus en Syntra West.

Het “midwinterfeest” werd de inspiratiebron van de cursisten voor de decoraties: het vieren van de natuur, vruchtbaarheid en het (zon)licht. 
"Vandaag zijn wij die band een beetje kwijt. We eten niet meer volgens de seizoenen, het zonlicht lijkt minder belangrijk in ons leven (door kunstmatig licht). Toch ervaren heel wat mensen wel wat last in deze donkere dagen. De “decoratieve elementen” in ARhus willen bijdragen tot licht en hoop." Aldus docent Kurt Van Neder.

Ook aandacht voor circulair ondernemen

Er werd gewerkt met groenblijvende en in de winter bloeiende planten (teken van leven), vruchten (teken van vruchtbaarheid), licht, en andere natuurlijke elementen die we met de winter associëren. 
Ook het gebruik van innovatieve materialen en technieken, duurzaamheid en circulair ondernemen werden in dit project verweven. Het “steekschuim” (Agrawool) dat in de creaties gebruikt werd is vb. vervaardigd van natuurlijke en milieuvriendelijke steenwol (100% biologisch afbreekbaar). Waar licht wordt toegepast, gebeurde dit uitsluitend met led-technologie. De keuze van het groenmateriaal werd mee bepaald door de milieu-impact van de productie. En waar mogelijk werd groenmateriaal gebruikt dat daarna nog kan hergebruikt worden bij andere creaties of voor andere toepassingen. Ook de hoeveelheid afval wordt zo tot een minimum herleid.  

Bekijk foto's van de groencreaties via de Facebook-pagina van Syntra West

Deze florale creatie werd mee mogelijk gemaakt door Tuincentrum Floralux uit Dadizele, en Helleboruskwekerij en Plantencentrum Het Wilgenbroek uit Oostkamp