Campus Oostende

Zandvoordeschorredijkstraat 73 - 8400 Oostende

Campus Oostende is de technologie- en energiecampus van Syntra West. Je volgt er les in goed uitgeruste ateliers en labo’s, voorzien van alle moderne en innovatieve technologieën. 
In campus Oostende zit je goed, zowel voor een degelijke basisopleiding als voor specialisaties binnen de installatiesector.  
Je behaalt en hernieuwt hier de erkenningsnummers van het Departement Omgeving (fossiele brandstoffen), RESCert (hernieuwbare energie) en VEKA (energiedeskundige).  
Daarnaast kan je hier terecht voor opleidingen Make-up en Massage. Deze worden gegeven in een recent gerenoveerd, modern en licht schoonheidslokaal. 
Ook de opleidingen uit de vastgoedsector zijn een sterke pijler voor deze campus. Vastgoedbediendes, vastgoedmakelaars en vastgoedpromotoren volgen les in modern uitgeruste leslokalen. 
Tot slot kan je op campus Oostende ook terecht voor Regiogids kust en Windmolentechnicus. 

Extra_paginas_479x479_Oostende.jpg

Bereikbaarheid van de campus

Kom je met de wagen? 

Campus Oostende is vlot bereikbaar en beschikt over ruime parkeermogelijkheden.  

Kom je met de trein of de bus? 

Cursisten die een voltijdse dagopleiding volgen en een treinabonnement willen, kunnen de nodige documenten daarvoor opvragen bij de receptie of via hun cursusbegeleider. De dienstregeling van de trein vind je op de website van NMBS: www.belgiantrain.be  

De dienstregeling van de bus vind je op de website van De Lijn: www.delijn.be/nl/routeplanner  

Kom je met de fiets? 

Verplaats je je met de fiets naar de campus? Je vindt het fietsenrek onder de luifel aan de inkom. Je kan ook een fiets huren aan het station om je te verplaatsen naar de campus: www.blue-bike.be 

Op zoek naar een studentenkamer? 

Wil je een studentenkamer huren in Oostende? Je vindt een ruim en gevarieerd aanbod op de website www.kotwest.be

Openingsuren

  • maandag tot en met donderdag: 08u00 - 22u00
  • vrijdag: 08u00 - 16u30
  • zaterdag: gesloten
  • zondag: gesloten

Neem contact op voor de aangepaste vakantieregeling in de schoolvakanties. 

Bluebridge Incubatie- en Innovatiecentrum, Wetenschapspark 1, 8400 Oostende

In september ‘23 opende POM West-Vlaanderen samen met consortiumpartners Syntra West, Universiteit Gent, hogeschool VIVES en Howest het gloednieuwe Training Lab Blue Energy ‘The Reef’ in Oostende. Bedrijven en organisaties kunnen in dit opleidingscentrum terecht om de werknemers van vandaag en morgen klaar te stomen voor een job in de blauwe economie. De focus ligt voornamelijk op het aanleren van digitale en technische vaardigheden binnen de blue energy sector. 

Syntra West gebruikt het lab vandaag voor de opleiding windmolentechnicus & binnenkort ook voor de nieuwe opleiding tot marinecoördinator om onder meer de monitoring en logistieke flow van offshore windturbineparken aan te leren. 

Maak een afspraak voor een bezoek en ontdek wat The Reef voor jou kan betekenen. Contacteer:

Ruth Teerlynck Coördinator Digital Training Lab Blue Energy Syntra West – UGent – Vives – Howest  Mob. 0497 58 29 48

Foto-Bluebridge_buiten_479x479.jpg

Bereikbaarheid van de campus

Kom je met de wagen? 

Campus The Reef heeft een ruime parking voor cursisten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over parkeerplaats. Met gratis parkeervoorziening voor de cursisten.

Kom je met de trein of de bus? 

Campus The Reef ligt op 7 km afstand van het station van Oostende. Cursisten die een voltijdse dagopleiding volgen en een treinabonnement willen, kunnen de nodige documenten opvragen bij de receptie of via hun cursusbegeleider. De dienstregeling van de trein vind je op de website van NMBS: www.belgiantrain.be 

De dichtstbijzijnde bushalte is ‘Bredene Blauwe Sluis’ (bus 35). De andere halte Zandvoorde Stationsstraat ligt op 3,5 km van de campus. Rekening houdend met de huidige frequentie en afstand van de bushalte, is extra mobiliteit in combinatie met bustransport vb. via (plooi)fiets aan te raden. De dienstregeling van de bus vind je op de website van De Lijn: www.delijn.be/nl/routeplanner

Kom je met de fiets? 

Verplaats je je met de fiets naar de campus? Berg hem dan op in de fietsenstalling op het terrein. Vergeet niet om je fiets te sluiten aan het fietsenrek! Je kan ook een fiets huren aan het station om je te verplaatsen naar de campus: www.blue-bike.be 

Openingsuren

  • maandag tot en met vrijdag: 08u30 - 17u00

Neem contact op voor de aangepaste vakantieregeling in de schoolvakanties. 

Op zoek naar een studentenkamer?

Wil je een studentenkamer huren in Oostende of Brugge? Je vindt een ruim en gevarieerd aanbod op de website www.kotwest.be.

Heb je vragen?

We helpen je gaag verder.