Wil jij als leerkracht secundair onderwijs graag beroepservaring opdoen op praktijkstage?

Syntra vervangt leraren gratis tijdens praktijkstage

Ontdek in het project 'Klasactiviteiten' hoe jij makkelijk en snel jouw vervanging kan aanvragen. Jij vult het formulier in en wij doen de rest! 

Ook dit jaar loopt het project ‘Klasactiviteiten’ in samenwerking met de Vlaamse overheid op volle toeren en krijgen leerkrachten de mogelijkheid om hun klas achter te laten in de beste handen. 
Je krijgt de keuze uit 9 thematische vervangmodules gericht op het stimuleren van ondernemerszin bij jongeren. Deze vervangende activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met Onderwijs Vlaanderen.


De modules

Vooraf stippel je samen met de docent een programma voor de leerlingen uit. Hiervoor kan je kiezen uit 9 modules. Elke module is een op zich staande module en per module zijn er een aantal vakoverschrijdende eindtermen die behandeld worden. Elke module is aanpasbaar aan het niveau van de klas, of aan de tijd die beschikbaar is. Bekijk de verschillende thema's hieronder.

Inschrijven

Interesse? Via de website van de overheid vind je alle stappen om je aan te melden en lees je waarom een praktijkstage een meerwaarde is voor elke leraar. Zodra we een inschrijving ontvangen, nemen we contact op met de leerkracht en stemmen we alles tot in de puntjes af.

Jouw praktijkstage

Ben je nog op zoek naar een stageplaats? Weet je niet goed hoe je eraan moet beginnen? Wij helpen je graag de eerste stappen zetten richting jouw praktijkstage. Voor meer info kan je terecht bij de contactpersonen voor 'Klasactiviteiten'.

Cursist aan het woord

Dankzij de aandacht voor ondernemende competenties kon ik mijn carrière een nieuwe wending geven!

Stefanie

See you on