Van voor de schoolbanken naar de werkvloer

Stijn Martens maakte werk van zijn passie

Ik kom uit het onderwijs.  Maar haalde eigenlijk een stuk meer energie en voldoending uit de installatieprojecten die ik toen al naast mijn job deed. Het voelde voor mij dan ook als een logische stap om als installateur huishoudelijke technieken professioneel aan de slag te gaan.

Via Jumpstarters kwam ik o.a. in contact met het Start me up-traject.  Tijdens dit opleidings- en begeleidingstraject kreeg ik heel wat praktisch tips.  Ondertussen heb ik het begeleidingstraject voor een groot deel afgerond.  Ik ben nu enkel nog bezig met een laatste opleiding.  Via de begeleiding leerde  ik m’n zwaktes beter herkennen en benoemen.  In de toekomst wens ik vb. nog verder te werken aan m’n financieel en boekhoudkundig inzicht. Maar ook  m’n sterke punten werden in kaart gebracht.  Interessant om hierop verder te bouwen. Een extra woordje van dank hiervoor aan begeleiders Barbara, Linda, en Marion.
Ik werk vandaag op zelfstandige basis, voor eindklanten en in onderaanneming.  En biedt mijn diensten aan in  huishoudelijke technieken: centrale verwarming op gas, inbouw gashaarden, warmtepompen, airco en sanitair. 

Welke tip kan je meegeven aan starters?

De belangrijkste tip : De aanhouder wint!  En kies daarnaast voor een professionele activiteit waar een grote vraag naar is.

Wat vond je de grootste meerwaarde van dit traject?

De omkadering.  Dankzij de extra begeleiding heb ik een sterke start kunnen maken.  Ik heb vb. al een groot deel van de (geplande) investeringen kunnen uitvoeren.  En ik heb uiteindelijk mijn droom kunnen waarmaken: ik heb van mijn passie mijn hoofdberoep kunnen van maken. Nu kan ik elke dag opnieuw met een sterke inzet aan de slag, en kan ik veel voldoening halen uit de projecten die ik realiseer.

 

Martens Energie Techniek | Kanaalweg 2, 8780 Oostrozebeke | 0479 22 66 26
 

Cursist aan het woord

Na de opleiding drone piloot klasse 1 was ik perfect in staat het examen tot een goed einde te brengen.

Bart

See you on