Howest en Syntra West sluiten exclusieve samenwerkingsovereenkomst

Duurzaam partnership

Levenslang leren, flexibel leren, heroriënteren …  In de hedendaagse arbeidsmarkt is het een must om relevant te blijven.  Vanuit dat besef hebben Howest en Syntra West elkaar gevonden in een duurzaam partnership, net als PXL en Syntra Limburg. Een samenwerkingsovereenkomst heeft dat nu ook officieel bevestigd.  

“Het aanbod van Howest en Syntra West is in grote mate complementair”, aldus Lode De Geyter, algemeen directeur Howest en promotor van het project. “Via een structureel en duurzaam partnership tussen beide partijen willen we nu intenser gaan samenwerken. Zo kan een cursist of student na het slagen binnen een opleiding via een verkort traject de aanvullende opleiding van de partnerorganisatie volgen. De samenwerking maakt het trouwens voortaan ook mogelijk te schakelen van Syntra naar een hogeschool – dat is een primeur in Vlaanderen.”

Grotere doelgroep bereiken

Een andere mogelijkheid die de samenwerking biedt, is het samen ontwikkelen van nieuwe opleidingen, waarbij de expertise, commerciële kennis en het netwerk van beide partners kan worden samengebracht om een grotere doelgroep te bereiken.

Verder denken we aan gezamenlijke communicatie en events, het delen van infrastructuur, personeel en studiemateriaal …” besluit Johan De Neve, algemeen directeur Syntra West. “Op die manier gaan we veel verder dan de ad-hoc samenwerkingen die al bestonden tussen onze instellingen.

Deze samenwerking opent prachtige perspectieven voor alle vier de instellingen. Samen sterk!

Cursist aan het woord

Begin augustus ben ik beginnen zoeken naar werk. Sinds september heb ik een vast contract.

Thom

See you on