Handige flowchart voor dronegebruik

Krijg inzicht in regelgeving

Wie in ons land met een drone wil gaan vliegen komt al snel in aanraking met redelijk complexe regelgeving. Dat geldt voor recreatieve dronegebruikers, maar zeker ook voor professionals. In een poging de regelgeving enigszins inzichtelijk te maken heeft de sectie Luchtvaart van de Katholieke Hogeschool VIVES, partner van Syntra West en SBM, een flowchart gemaakt.

Informeren en sensibiliseren

“De hoofdreden waarom we dit document gemaakt hebben is om mensen te kunnen informeren en sensibiliseren. Mensen die een drone (willen) kopen, komen opeens terecht in de één van de strengst gereglementeerde sectoren, namelijk luchtvaart. Door de strenge reglementering is de luchtvaart ook één van de veiligste en dat willen we behouden omdat we geloven dat drones een nieuwe tak van de luchtvaartindustrie is”, aldus initiatiefnemer voor de flowchart Rob De Loo, lector/onderzoeker Vives luchtvaart.

“Omdat de Belgische wetgeving redelijk complex is, hebben we een bruikbare tool gemaakt die de drone-industrie verder kan uitbouwen en professionaliseren” aldus De Roo.  Deze flowchart wordt vanaf heden geïntegreerd binnen alle opleidingen rond drones die worden aangeboden door SBM/Escala/Syntra West.

flowchart drones

Vragen, of interesse omtrent een drone opleiding?  
Contacteer Sven Nachtergaele via sven.nachtergaele@syntrawest.be

Cursist aan het woord

Ik ben tevreden over de lessen. De stage is een grote meerwaarde en een must voor deze branche.

Cathy

See you on