Gerda en Chris zijn experts in lingerie

Twee verhalen, twee ondernemers

Natuurlijk behoren patroontekenen en hele fijne afwerkingstechnieken tot een modeopleiding bij Syntra West. Maar er is zo veel meer om trots op te zijn. Gerda Lecluse en Chris Van den Kerkhof zijn twee oud-cursisten van de opleiding vervaardiger van lingerie en korsetterie. Hun verhaal spreekt tot de verbeelding. 

Zelf lingerie en korsetterie maken

Chris Van den Kerkhof moest door een verhuis naar de kust van werk veranderen. Haar job in Hoogstraten blijven uitoefenen was niet langer een optie. Ze ging aan de slag in Brugge, maar die nieuwe job lag haar niet. Ze besliste om thuis te blijven en schreef zich in voor de cursus vervaardiger van lingerie en korsetterie bij Syntra West. Mee dankzij docente Fabienne Catteau evolueerde haar nieuwe hobby naar een echte passie. Het ontwerpen van lingerie beviel haar zo erg dat ze in oktober haar eigen zaak startte. Die gaf ze de naam "kleur en kantjes" en klanten kunnen er terecht voor lingerie op maat. 

Twee oud-cursisten, twee verhalen, twee ondernemers

Gerda Lecluse werkt als huishoudhulp en naait al heel lang, als ze zich in 2014 inschrijft voor dezelfde opleiding als Chris. Gerda vindt geen geschikte bh voor zichzelf en is het zoeken een beetje beu. Ze neemt het heft in handen en besluit haar eigen lingerie te leren maken. Haar directe omgeving reageert hierop enthousiast. Door het succes van mond-tot-mondreclame beslist Gerda in 2016 haar bijberoep op te starten. Ze doopt haar zaak "T Zit Goed". 

Geen standaard, maar op maat

Beide dames kiezen er bewust voor om lingerie op maat te ontwerpen, ver weg van de confectie. De vraag naar gepersonaliseerde lingerie is groot. Heel wat vrouwen hebben geen standaard confectiemaat en vinden daarom ook geen geschikte lingerie of badmode. Enkele van de verzuchtingen zijn bh’s die omhoog kruipen, beugels die prikken, schouderbandjes die afzakken, cups die te klein of net te groot zijn, slips die niet lekker zitten en meer. 

Dankbaarheid en appreciatie van hun klanten

Zelfs mannen komen bij Chris en Gerda aankloppen voor goedzittende slips of boxershorts. Beide dames beoefenen hun job met veel overgave en passie. De dankbaarheid van hun klanten, de mailtjes achteraf, het gevoel iemand geholpen te hebben … da’s onbetaalbaar!
 

Cursist aan het woord

Na mijn stageperiode kreeg ik een vast contract. Ondertussen ben ik verkoopsadviseur.

Maarten

See you on