“Dít is echt de ideale job!”

Werknemers en docenten getuigen over het Jobmoment

Binnenkort is het zover. Op 27 april 2023 vindt het Jobmoment van de Groep Syntra West opnieuw plaats! Heb je interesse in een vacature als medewerker of als freelance docent? Dan is dit jouw ultieme kans. Ook wie wil langskomen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, is van harte welkom. Boek nu jouw afspraak via www.jobmoment.be. In deze blog stellen wij 3 nieuwe aanwinsten van het vorige Jobmoment voor. Zij geven jou een blik in het event. 

 

1. Solliciteren als medewerker

Johan - Product developer

Ontmoet Johan, product developer van de opleidingen Industriële technieken bij SBM. Toen hij de vacature online zag, aarzelde hij geen seconde om te solliciteren.

Profielfoto van product developer Johan Soete

“Dit is echt dé ideale job voor mij! Enerzijds blijf ik op de hoogte van de nieuwste trends en technologieën door het contact met de markt te onderhouden en door met de docenten te spreken. Zij zijn een belangrijke informatiebron. Anderzijds krijg ik als ontwikkelaar de kans om het huidige opleidingsaanbod te innoveren. Daarbij kies ik ook steeds voor een gepaste lesmethode. Gaan we voor mixed of blended learning, klassikaal, online of gamified? Kortweg, mijn functie als product developer is zeer veelzijdig. De jobomschrijving strookte ook volledig met de uiteindelijke invulling. Ik ben zeer blij met mijn keuze!”

"Tijdens het Jobmoment kan je zowel met HR als met potentiële collega's praten. Dat is echt een grote meerwaarde."

“Wat ik zo fijn vond aan het Jobmoment is dat ik zowel met HR als met potentiële collega’s kon praten. Dat is echt een grote meerwaarde. Joke van HR stelde de organisatie op een zeer gestructureerde manier voor. Vervolgens sprak ik met Klaas Minne die een gelijkaardige job doet voor Syntra West. Ik was al overtuigd toen ik de vacature las, maar na het Jobmoment wist ik: “YES, dit is het!”

2. Solliciteren als docent

Stephanie – docent Seniorenzorg

Tijdens het vorige Jobmoment solliciteerde Stephanie voor de functie als docent Seniorenzorg. Sinds jaar en dag werkt ze in de ouderenzorg. Ze is ergotherapeute in bijberoep en geeft regelmatig workshops in haar eigen praktijk. Zij ontwikkelde ondertussen twee korte opleidingen voor de reeks ‘Hartenaas: uw troef voor leren met zorg’. Vanaf mei geeft ze deze opleidingen bij Escala.

profielfoto in zwart-wit van docent Stephanie Verbouw

“Op de jobdag sprak ik met ontwikkelaar Anne en ik voelde meteen dat er een klik was. Ons gesprek verliep vlot, en mondde zelfs uit in een creatieve brainstorm. Ik merkte dat je als docent je eigen inbreng mag geven, en dat er ook geluisterd wordt naar je ideeën. Een week later vernam ik dat ik de job kreeg.”

"Als docent mag je je eigen inbreng geven, en er wordt ook geluisterd naar je ideeën."

Brigitte – Career & life coach

Ook Brigitte greep haar kans, en solliciteerde als coach. Sinds 2011 heeft ze haar eigen praktijk waar ze naast career & life coaching, ook stress en burn-outbegeleiding en relatietherapie aanbiedt. Daarnaast geeft ze workshops over veerkrachtig omgaan met veranderingen, assertiever in het leven staan en communicatieskills, zowel in haar praktijk als in organisaties. Binnenkort geeft Brigitte de workshop ‘Bouwen aan een positief en sterk zelfbeeld’ bij Iedereen Leert.

Profielfoto van life & career coach Brigitte Mortier

“Tijdens het Jobmoment sprak ik met ontwikkelaar Patrick. Dat gesprek was zeer vlot en to-the-point. Wat mij sterk aansprak in ons gesprek was het verhaal van co-creatie: samen op zoek gaan naar inspirerende thema’s om de kwaliteit van iemands persoonlijke, professionele of relationele leven te versterken. Voor mij is dat zeker een meerwaarde. Zo’n jobdag is ook interessant voor zelfstandigen om af te toetsen of een toekomstige samenwerking mogelijk is. Het is de ideale gelegenheid om te netwerken en nieuwe mensen te leren kennen.”

"Het Jobmoment is de ideale gelegenheid om te netwerken en om nieuwe mensen te leren kennen. Als zelfstandige kan je aftoetsen of een toekomstige samenwerking mogelijk is."

Ook jouw kans grijpen?