Cybersecurity, ook voor KMO’s

Beveilig je onderneming

De bedrijfswereld staat voor héél wat nieuwe uitdagingen op het gebied van computerbeveiliging, digitale economie, cyberveiligheid, …  

Het kan bijna niet anders of u heeft het voorbije jaar wel eens iets gehoord over cyberaanvallen en cybercriminaliteit.  Cybercriminaliteit is niet alleen een probleem voor grote ondernemingen maar steeds vaker ook voor zelfstandigen en KMO's. Naast klassieke gevaren als virussen en malware, blijven gerichte aanvallen als ransomware en phishing de aandacht opeisen. Nieuwe aanvalswijzen en een grotere samenwerking tussen cybermisdadigers stellen hogere eisen aan de cyberverdediging en het proactief ontdekken van problemen. 

In tegenstelling tot grote organisaties hebben de meeste kmo’s geen eigen cybersecurityteams (CSIRTs). Cybercriminelen die financieel voordeel willen bekomen of schade willen berokkenen aan bedrijven, zijn geneigd naar gemakkelijke prooien te zoeken. Bovendien heeft het feit dat kmo’s afhankelijk zijn geworden van ICT en internet ze kwetsbaarder gemaakt voor cybercriminaliteit.


Informatie- en cyberbeveiliging is een cruciale zaak geworden voor alle kmo’s.

Met het opleidingstraject Cybercriminaliteits- en beveiligingsexpert start Syntra West vanaf september een gespecialiseerd jaartraject. Tijdens deze opleiding wordt de IT-medewerker de nodige kennis, handvaten en begeleiding bijgebracht en geactualiseerd. 
Het traject bevat een totaalbeeld inzake securityscans, pentesting, cryptografie, forensics, emergency response en risico management. Hierbij wordt gefocust op een ruim toepassingsbereik van digitale beveiligingsfacetten. 
Via actuele cases, hands-on labs, werkplekleren en aanvullende e-content zorgen de verschillende vakexperten voor inzicht en onmiddellijke toepasbaarheid van deze competenties.

Kom naar de gratis infosessie op maandag 26 augustus (18u-20u30) te Syntra West campus Brugge.
Voor meer informatie, contacteer Ian Defever, ontwikkeling en coördinatie ICT&media via ian.defever@syntrawest.be

 

Cursist aan het woord

Bedankt docent Ivan voor de lessen waar we aangemoedigd werden om de beste versie van onszelf te zijn.

Maarten

See you on