Beroepsopleidingen

Ga voor een praktijkgerichte opleiding en leer een beroep!

Onze beroepsopleidingen in een notendop

Ben je op zoek naar een opleiding om een beroep te leren? Wil jij je theoretische kennis uitbreiden en veel praktijkervaring opdoen? Met een beroepsopleiding van Syntra West zit je goed!

  • keuze uit +250 opleidingen in meer dan 20 sectoren 
  • overdag of ‘s avonds 
  • voltijds of combineerbaar met je job en gezin 
  • docenten met tonnen beroepservaring 
  • praktijkgerichte lessen 
  • stage lopen in het werkveld

Praktijkgerichte beroepsopleidingen


In onze beroepsopleidingen ligt de focus op specifieke vakkennis en praktijk. Je krijgt les van ervaren docenten die met beide voeten in het werkveld staan. Zij geven jou de nodige tools en ondernemerschapscompetenties om jouw droomcarrière uit te bouwen. Na je opleiding kan je direct aan de slag als werknemer in dienstverband of als zelfstandige in hoofd- of bijberoep. Of je nu vastgoedmakelaar, programmeur of juweelontwerper wil worden, het kan allemaal bij Syntra West.  
 
Wil je extra werkervaring opdoen? Dat kan via een stageovereenkomst. Tijdens je stage oefen jij jouw vakkennis en vaardigheden in een reële bedrijfscontext.  
 

Voltijdse dagopleidingen

Les van maandag t.e.m. vrijdag

Dag- en avondopleidingen

Die je kunt combineren met je job en gezin

Wout D'Helft

Cursist Wout getuigt over zijn beroepsopleiding

‘Bij de hogere beroepsopleidingen van Syntra West weet je precies waar je aan toe bent. Je weet exact hoe je job er later zal uitzien, en de leerinhoud is zeer specifiek en vakgebonden. Je krijgt geen algemene vakken zoals aan de hogeschool, en je opleiding is ook gewoon véél korter. In slechts 1 jaar tijd krijg je een beroep aangeleerd, en heb je je diploma op zak.’

Wout D'Helft

Hogere beroepsopleiding ‘Full stack developer’ in de kijker

Blijf op de hoogte van onze opleidingen

Schrijf je in op de nieuwsbrief en mis geen enkele opleiding.