Opleidingen Beauty en gezondheid

Wil je de innerlijke schoonheid van mensen naar buiten brengen met behulp van aangepaste behandelingen? Wil je het mentale welzijn van kwetsbare doelgroepen versterken door middel van schoonheids- en gezondheidsverzorging? Dan is een opleiding Beauty & gezondheid perfect voor jou!

Waarom kiezen voor Syntra West?

  • Kies uit een ruim aanbod van opleidingen en bijscholingen met specifieke aandacht voor de verzorging van kwetsbare doelgroepen. 
  • Geniet van praktijkgerichte lessen met extra focus op aangepaste beauty-behandelingen voor risicopatiënten. 
  • Krijg les van docenten uit het werkveld, met een ruime voorkennis binnen de schoonheids- en gezondheidszorg. 

Opleiding in de kijker: Zorgmassage

Ben je een zorgzaam persoon en wil je kwetsbare risicogroepen een handje helpen? In de opleiding Zorgmassage leer je aangepaste massagetechnieken om zorgvragers te laten ontspannen. Zo kan jij verlichting bieden voor mensen met een chronische ziekte, diabetes, reuma of kanker.  

Karina groeit uit van cursist tot docent Pedicure en Zorgmassage

Na 15 jaar een bakkerij gerund te hebben, schreef Karina zich in voor de opleiding Gespecialiseerde voetverzorging van Syntra West. Intussen heeft ze haar eigen privépraktijk, en geeft ze zelf les als docent Pedicure en Zorgmassage.

 

Cursist aan het woord

“Ik volgde de opleiding Pedicure tijdens de coronaperiode. Ondanks de uitdagingen werden we uitstekend begeleid door de docent, die online lessen gaf en zelfs handige instructiefilmpjes maakte. De opleiding was heel leerrijk en toch wel de beste om kennis op te doen. Ik volgde bijna wekelijks stage en leerde veel bij over nagelbeugels en nagelregulatie. Na de opleiding startte ik als zelfstandig voetverzorger in bijberoep , en ik ben nog steeds dolgelukkig met mijn kleine salon. Deze opleiding is echt de moeite waard, omdat je in 1 jaar alles leert, van A tot Z. Ik kan het ten zeerste aanbevelen aan iedereen die van voetverzorging houdt en graag mensen wil helpen met hun pijnlijke voetproblemen.” 

Megan Wyllie | Pedicure 

Wil je meer weten?

Heb je vragen over een opleiding? 
Of denk je eraan om die op maat en op locatie te laten organiseren? 

Contacteer onze collega Stien Vander Meiren.

Blijf op de hoogte van onze opleidingen

Schrijf je in op de nieuwsbrief en mis geen enkele opleiding.

SW-Thematische_Landingspaginas_479x479-Nieuwsbrief.jpg

Binnenkort binnen dit leerdomein

SW-Subdomeinen_479x479-Beauty_Gezondheid.jpg