Wil jij je kennis over dranken naar een hoger niveau tillen? Ontdek de geheimen van het vak en word een expert in bier, wijn, koffie, thee, cocktails of spirits. Schrijf je in voor een opleiding en verrijk je smaakpapillen in de boeiende wereld van dranken.

Waarom kiezen voor Syntra West?

  • Kies uit een ruim aanbod van drankopleidingen en bijscholingen. Zo houd jij jouw kennis en vaardigheden steeds up-to-date! 
  • Geniet van praktijkgerichte lessen. Dankzij onze hands-on aanpak kan je na je opleiding meteen aan de slag in de drankensector. Of je nu voor een carrière als sommelier, wijnbouwer, bierbrouwer of barista gaat, een drankopleiding brengt raad! 
  • Krijg les van échte professionals! Onze docenten beschikken over een breed scala aan professionele ervaringen in de drankenwereld. Zij delen hun expertise met veel plezier! 

Opleiding in de kijker: Microbrouwer

Ontdek de geheimen van ambachtelijk brouwen in de opleiding Microbrouwer! Onder begeleiding van ervaren professionals leer je de beste ingrediënten selecteren, het brouwproces beheersen en je eigen unieke bierrecepten creëren. Duik in de wereld van de microbrouwerij en zet jouw passie voor bier om in een smaakvolle carrière. 

Cursist Stefan scoort met artisanaal streekbier Keiberg

Van een amusant vader-zoonbrouwsel tot een succesvol streekbier van West-Vlaamse bodem. Ontdek hoe Stefan met Keiberg van 0 klanten ging naar dé vloeibare nectar van heavy metalland. 

Boost je skills als kelner

Cursist aan het woord

“Samen met mijn zoon Wouter volgde ik de 1-jarige opleiding Artisanaal bier brouwen en 2-jarige opleiding Microbrouwer. We maakten er kennis met de brouwerswereld, legden veel contacten en leerden er alle soorten bier proeven en appreciëren. Mijn zoon werkt nu voltijds in een brouwerij, en ik verkoop mijn zelfgebrouwen bier in bijberoep. Mijn bier Keiberg is verkrijgbaar in de Torhoutse Delhaize en andere lokale drankhandels.”  

Stefan Vandaele | Microbrouwer 

Wil je meer weten?

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat en op locatie te laten organiseren?

Contacteer onze collega Melanie Van Ryckeghem.

Blijf op de hoogte van onze opleidingen

Schrijf je in op de nieuwsbrief en mis geen enkele opleiding.

SW-Thematische_Landingspaginas_479x479-Nieuwsbrief.jpg

Binnenkort binnen dit leerdomein

SW-Subdomeinen_479x479-Dranken.jpg