Opleidingen Informatica

Ontdekt de fascinerende wereld van informatica met onze diverse opleidingen. Leer programmeren, netwerken beheren, data analyseren of systemen beschermen tegen cyberaanvallen. Met ons uitgebreide aanbod aan praktijkgerichte opleidingen, leer jij alle vaardigheden die je nodig hebt om direct aan het werk te gaan en een succesvolle carrière uit te bouwen. Kies nu de opleiding die bij jou past!

Ontdek onze opleidingen informatica

2D en 3D tekenen

Databeheer

Microsoft 365

Netwerk, security en cloud

Programmeren

Opleiding in de kijker

IT Support Engineer

Wil je een carrière beginnen in IT? Denk je graag oplossingsgericht en heb je geen moeite om mensen te helpen? Dan is de opleiding IT Support Engineer iets voor jou! De opleiding IT Support Engineer focust zich zowel op de technische als de soft skills. Je leert de nodige vaardigheden om professionele technische ondersteuning te bieden aan de klanten. De volgende thema’s komen o.a. aan bod: het opzetten en onderhouden van een netwerk, professioneel communiceren, troubleshooting, etc. Daarnaast krijg je ook de kans om een stage te lopen en werkervaring op te doen.

Cursist aan het woord

Jan Van den Bogaert - Opleiding full stack developer

"Ik heb in 2022 Full-Stack Developer afgerond en ik kan vol vertrouwen zeggen dat dit een van de beste beslissingen was die ik in mijn jonge carrière heb genomen. De cursus bood een uitgebreid begrip van Full-Stack Developer , inclusief front-end technologieën, back-end talen en databasebeheer. De docent (Tom Vanhoutte) was zeer deskundig en gepassioneerd, waardoor een collaboratieve en boeiende leeromgeving werd gecreëerd. Hij was altijd beschikbaar om vragen te beantwoorden en begeleiding te bieden gedurende heel de opleiding. Het programma omvatte ook verschillende praktijkprojecten en groepswerken, waardoor ik de leerstof in de praktijk kon toepassen. Deze projecten en het eindwerk hebben me geholpen een sterk werkportfolio te ontwikkelen, wat van onschatbare waarde is geweest bij sollicitatiegesprekken en bij de stage.  Over het algemeen raad ik Full-Stack Developer ten zeerste aan voor iedereen die de vaardigheden en ervaring wil opdoen die nodig is om uit te blinken op het gebied van webontwikkeling."

Waarom kiezen voor Syntra West?

  • Krijg les van docenten met jarenlange ervaring in het werkveld in goed uitgeruste lokalen. 
  • Geen eindeloze theorie, maar wel een praktijkgerichte opleiding waarbij je ervaring opdoet. 
  • Grote kans op tewerkstelling na het volgen van deze opleidingen! 

Wil je meer weten?

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat en op locatie te laten organiseren?

Contacteer onze collega Elisabeth Landuyt .

Binnenkort binnen dit leerdomein

SW-Domeinen_479x479-Informatica.jpg