Groenopleidingen

Heb jij groene vingers? Wil je graag professioneel aan de slag met bloemen en planten? Met een groenopleiding zet jij jouw liefde voor natuur om in een bloeiende carrière!

Waarom kiezen voor Syntra West?

  • Hoog in de bomen, met beide voeten op de grond in tuinen en groene ruimte of toch liever binnen in het bloemenatelier of het ontwerpbureau? Dankzij een ruim aanbod van groenopleidingen vind jij precies wat je zoekt! 
  • Je leert je toekomstig beroep aan in dagformule, in avondopleiding of als uitgebreid ondernemerschapstraject met stage. Met je diploma op zak heb je gegarandeerd werk. 
  • Syntra West biedt als enige in Vlaanderen een 1-jarig voltijds ondernemerschapstraject Boomverzorger en Florist aan.  
  • Krijg les van échte groenexperten. Onze docenten staan nog dagelijks met beide voeten in het werkveld.  

Opleiding in de kijker: Florist

Geen cursus bloemschikken, maar een doorgedreven ondernemersopleiding tot professioneel Florist. Je krijgt les van een vernieuwd team gedreven professionals, sommigen van hen genieten zelfs internationale erkenning. Je leert het beroep van Florist kennen vanuit verschillende invalshoeken en op hoog niveau. Jouw creativiteit zien we als een belangrijke factor in de ontwikkeling van je persoonlijke stijl als florist. Zo kan je jezelf na je opleiding onderscheiden als échte bloemenkunstenaar. 

Ontmoet Tania Huyghe: gastdocent van de opleiding Florist

Tania Huyghe is gastdocent bij Syntra West. In haar atelier Hoeve de l’art maakt ze creatief bloemwerk op bestelling. Ze stelt boeketten samen, verzorgt de bloemen op huwelijken, communies of begrafenissen, en weeft zelfs tuindecoraties. Naast het commerciële werk doet ze ook grotere projecten zoals landschapskunst. Haar artistieke werken kan je bewonderen op evenementen als Koket Koksijde, Floraliën, Hoogstraten en Fleuramour. 

Wil je meer weten?

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat en op locatie te laten organiseren?

Contacteer onze collega Vincent Burny.

Blijf op de hoogte van onze opleidingen

Schrijf je in op de nieuwsbrief en mis geen enkele opleiding.

SW-Thematische_Landingspaginas_479x479-Nieuwsbrief.jpg

Binnenkort binnen dit leerdomein

SW-Domeinen_479x479-Groen.jpg