Opleidingen Hernieuwbare energie

Duik in de wereld van hernieuwbare energie met de opleidingen van Syntra West. Leer de nieuwste technologieën en vaardigheden om een expert te worden in windmolentechnologie, zonne-energie, elektrisch laden en warmtepompen. Ontdek hoe je duurzame oplossingen kunt implementeren en bijdragen aan een groenere toekomst. Met praktijkgerichte opleidingen gegeven door echte professionals in goed uitgeruste lokalen, word je klaargestoomd voor een veelgevraagde carrière in de groeiende sector van hernieuwbare energie.

Waarom kiezen voor Syntra West?

  • Krijg les van docenten met jarenlange ervaring in het werkveld in goed uitgeruste lokalen. 
  • Geen eindeloze theorie, maar wel een praktijkgerichte opleiding waarbij je ervaring opdoet. 
  • Grote kans op tewerkstelling na het volgen van deze opleidingen! 

Opleiding in de kijker: Installateur van elektrische laadpalen

Naast publieke laadpalen is er binnenkort een enorme behoefte aan thuislaadpunten. Elektriciens die van de installatie van laadinfrastructuur hun specialiteit willen maken zijn met deze opleiding aan het goede adres. Je leert er laadinfrastructuur te installeren, aansluiten en herstellen. Daarnaast ben je na de opleiding in staat om een gefundeerde keuze te maken uit alle laadsystemen en bijhorende producten. 

"Ik had de opleiding Windmolentechnicus veel eerder moeten doen"

Sinds 2020 organiseert Syntra West de opleiding ‘Windmolentechnicus on- en offshore’. Die opleiding ontstond vanuit de prangende vraag naar professionele technici die het onderhoud en herstel van windturbines verzorgen. Groene energie wordt steeds belangrijker, en het aantal windmolens in België stijgt jaar na jaar. Deze knelpuntopleiding biedt dan ook voldoende werkzekerheid en toekomstperspectief. Een tijdje geleden waagden Jasper (36) en Sander (26) de carrièreswitch. Zij getuigen hier over hun ervaring.

Video

Cursist aan het woord

"Ik wilde eigenlijk al lang de windmolensector in, maar durfde nooit de sprong te wagen. Op 36-jarige leeftijd dacht ik: het is nu of nooit, dus schreef ik mij in. En nu picknick ik elke middag boven op een windmolen."

Jasper Fret | Opleiding Windmolentechnicus

Wil je meer weten?

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat en op locatie te laten organiseren?

Contacteer onze collega Klaas Minne.

Blijf op de hoogte van onze opleidingen.

Schrijf je in op de nieuwsbrief en mis geen enkele opleiding.

SW-Thematische_Landingspaginas_479x479-Nieuwsbrief.jpg

Binnenkort binnen dit leerdomein

SW-Subdomeinen_479x479-Hernieuwbare_Energie.jpg