Opleidingen Paarden

Ben je gepassioneerd door paarden? Én wil jij van je passie je beroep maken? Na een opleiding van Syntra West kan jij professioneel aan de slag in de paardenindustrie!

Waarom kiezen voor Syntra West?

West-Vlaanderen kent een rijke paardentraditie en de paardensportcultuur is hier springlevend! De provincie herbergt talrijke paardenmaneges, -fokkerijen, -renbanen en andere paardensportfaciliteiten. Syntra West draagt graag zijn steentje bij aan deze bruisende sector, en biedt opleidingen aan die het hart van menig paardenliefhebber sneller doet slaan.  

Opleiding in de kijker: Hoefsmid

Zin om je paardenkennis en -vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? In de opleiding Hoefsmid leer je de nodige kneepjes van het vak om hoefijzers te smeden en hoeven te bekappen en beslaan. Met keuze uit 3 trajecten: voltijdse dagopleiding, avondopleiding of zaterdagopleiding.  

Ijzersterke paardenopleidingen

Cursist aan het woord

“In de opleiding Hoefsmid krijg je een stevige basis mee. Dankzij de goede begeleiding van de docenten, de opgedane kennis en een stevige portie praktijkervaring kan je jezelf verder ontwikkelen en ontplooien als hoefsmid. 

Het leukste aan de hoefsmederij? Dat is de dagelijkse uitdaging om het beste van jezelf te tonen. Het hoefbeslag moet niet enkel mooi, maar ook orthopedisch correct zijn. Het geeft mij enorm veel voldoening als een paard langskomt voor een nieuw hoefbeslag, en na mijn werk weer een stuk beter loopt. Een tevreden paard is een tevreden klant.”  

Wil je meer weten?

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat en op locatie te laten organiseren?

Contacteer onze collega Lissa Van Hecke.

Blijf op de hoogte van onze opleidingen.

Schrijf je in op de nieuwsbrief en mis geen enkele opleiding.

SW-Thematische_Landingspaginas_479x479-Nieuwsbrief.jpg

Binnenkort binnen dit leerdomein

SW-Subdomeinen_479x479-Paarden.jpg

  • icon 1143,45 incl. BTW (1ste jaar)
  • icon Vanaf 18-09-2024
  • icon Brugge
  • icon 2 jaar