Durf jij de switch te maken?

Zin in een nieuwe job? Is het tijd voor een nieuwe uitdaging? Ben je klaar om een carrièreswitch te maken?

Met meer dan 700 opleidingen heeft Syntra West echt een opleiding voor iederéén. Waar wacht je dus op? Ontdek onze verschillende opleidingen… en switch it up!

Je kan je inschrijven tot 4 weken na de start van de opleiding!

Zoek een opleiding

Zoek snel een opleiding

ZIE JIJ SCHOONHEID IN EEN CARRIÈRESWITCH?

Wat denk je van een job als barbier, nagelstylist of make-up artiest? Ontdek al onze beauty opleidingen hier!

Wie wil het nu niet? Sprankelende nagels. Ze geven net dat beetje extra aan je look. Verzorgde handen en nagels geven een indruk van klasse en stijl. Wil je zelf mooie, feestelijke gelnagels kunnen plaatsen? Dan is deze opleiding voor jou!
School je nu om tot nagelstyliste en wie weet zet je volgend jaar de mooiste gelnagels voor jouw klanten zodat ze klaar zijn voor de eindejaarsfeesten.

Opleiding bekijken

Word jij de make-up artist die modellen doet stralen op de catwalk? Met de nodige techniek op zak, word je een expert op vlak van beauty make-up. Creëer je eigen look en leg het vast tijdens een fotoshoot, de start van jouw persoonlijke portfolio!
‘Make up artist’ in plaats van ‘make up excuses’. Want deze opleiding gaat zowel door in Oostende, Kortrijk, Roeselare en Brugge, waardoor afstand geen enkel excuus kan zijn.

Opleiding bekijken

Wil je graag aan de slag als barbier en je eigen trendy barbershop openen? Dan ben jij de geknipte persoon voor deze opleiding. Je leert alle technieken rond herenkapsels, baardzorg, scheren, trimmen en barbercuts. Je leert hoe je basic en ‘oldskool’ hair cuts creëert met schaar en tondeuse. Ervaar hoe je baarden en snorren moet trimmen en aflijnen. Krijg de nauwgezette scheertechnieken in de vingers en tover stekelige mannenwangen om tot gladde babyhuidjes. Scoor bij je klanten door hen te verwennen met de ultieme totaalbeleving van een bezoek aan de barbershop.
Maak snel de switch en scheer hoge toppen (en baarden).

Opleiding bekijken

LUST JIJ EEN CARRIÈRE IN DE HORECA?

Van sommelier, of restauranthouder tot friturist. Proef hier onze horeca-opleidingen en switch it up!

Een goeie frituur is een goudmijn! Maar dan moet je uiteraard de hoge standaarden van de heerlijke Belgische frieten halen. En met deze unieke opleiding tot friturist krijg je talrijke praktische tips om dat te doen. Daarnaast leer je ook meer over de nodige infrastructuur, grondstoffen, hygiëne en veiligheid.
Wil je een carrièreswitch maken en een frituur starten? Dankzij deze opleiding maak je de beste Belgische frieten!

Opleiding bekijken

Een sommelier doet meer dan zomaar wat wijntjes proeven. Een goede sommelier kent de belangrijkste wijngebieden, productiemethoden, druivenrassen… Maar kan net zo goed een wijn combineren met een gerecht en serveren volgens de etiquette. Je wordt dus klaargestoomd voor een job als in de horecawereld. Of je kan uiteraard ook je eigen wijnhandel starten!
Is wijn meer dan zomaar een hobby? Proef dan van deze opleiding Sommelier!

Opleiding bekijken

Je wil in een horecazaak werken? Je droomt ervan je eigen horecazaak te runnen? Dan is deze praktijkgerichte opleiding echt iets voor jou. In de opleiding Restauranthouder maken we je vakbekwaam om bewust te kiezen voor jouw zaak, je droom te realiseren en je klanten te laten genieten van je culinaire verwezenlijkingen. Je leert alle kneepjes van het vak: ingrediëntenkennis, professionele serveertechnieken, bereiden van gastronomische menu's en kostprijsberekeningen van je menu's. Je docenten zijn vakspecialisten die al jarenlang een eigen horecazaak runnen. Na het slagen voor deze opleiding bezit je de nodige vaardigheden om een eigen horecazaak te starten.

Opleiding bekijken

DE GEZONDHEIDSZORG WACHT OP JOU…

Maak jij de switch als personal trainer, kinderbegeleider of cosmetisch masseur? Bekijk hier onze opleidingen!

Naar jaarlijkse gewoonte zullen de fitnesscentra in januari terug druk bezet zijn met mensen vol goede voornemens. Velen houden het echter niet lang vol en schakelen daarom een personal trainer in. Net zoals sporters behoefte hebben aan coaching, heeft een personal trainer ook nood aan een opleiding zodat hij of zij de klant in ideale omstandigheden kan begeleiden.
Start nu vol goede voornemens aan deze opleiding zodat jij volgend jaar je eerste klanten kan trainen!

Opleiding bekijken

Wil je graag zorg dragen voor onze kinderen? Het is een niet te onderschatten job met veel verantwoordelijkheid, maar net daardoor ook met heel veel voldoening. Tijdens deze opleiding leer je niet enkel het verzorgende aspect, maar de communicatie en ontwikkeling van kinderen en de inrichting van de opvang. Kortom, na deze opleiding ben je klaar om je te storten in een nieuw avontuur.
Deze opleiding is een erkend traject. Wie slaagt voor deze opleiding krijgt het certificaat waarmee je als kinderbegeleider aan de slag kan. Momenteel is er een groot tekort aan kinderbegeleiders waardoor een job verzekerd is!

Opleiding bekijken

Voor wie professioneel masseur wil worden die werkt met kwetsbare groepen (oncologie, reumatische aandoeningen, palliatieve patiënten…). Je krijgt daarbij de nodige theoretische basis aangereikt om je op deze manier bewust te worden van wat kan en niet kan bij deze cliënten. Na de theorie leer je de specifieke massagetechnieken en het verschil in druk die al dan niet uitgevoerd mag worden bij deze kwetsbare personen.

Opleiding bekijken

BOUW AAN JE TECHNISCHE SKILLS

Switch it up met een technische opleiding tot lasser of installateur! Bekijk hier onze opleidingen!

Het beroep van TIG-lasser is een knelpuntberoep, wat betekent dat talloze bedrijven op zoek zijn naar goede lassers. Met de opleiding polyvalent lassen leer je 4 verschillende lastechnieken (Gaslassen, BMBE, MIG/MAG en TIG). De lessen gaan ’s avonds door zodat je die makkelijk kan combineren met je huidige job. Een carrièreswitch zonder risico dus!
Las dus geen pauze in, maar maak nu de switch!

Opleiding bekijken

Elektrische fietsen, steps, segways, scooters… Ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Maar het onderhouden en herstellen van deze e-voertuigen is niet zo simpel als het lijkt. Met deze opleiding krijg je de nodige vaardigheden om verschillende types elektrische steps, fietsen, scooters en andere kleine tweewielige voertuigen te onderhouden en te herstellen. Dit zowel voor het mechanische gedeelte als voor alle elektrische en elektronische componenten.
Met deze opleiding zoef je in no time naar een nieuwe carrière als fietsenmaker!

Opleiding bekijken

Al eens een elektricien opgebeld om langs te komen voor een werkje? Dan weet je wel hoe gegeerd een job in de elektro is! Met de basisopleiding elektriciteit leer je de essentiële basisbegrippen en veiligheidsregels van elektriciteit, maak je een draadschema en leer je montagewerken uitvoeren volgens een installatieschema.
Omschakelen naar elektricien, onderhouds- of koelmonteur? Dan start je switch met deze basisopleiding elektriciteit. Eens de basisopleiding achter de rug, kun je nog allerlei richtingen uit.

Opleiding bekijken

Domotica is meer dan alleen luxe. Het is comfortabel, veilig en energiezuinig. Je automatiseert in feite een gebouw zodat bepaalde instellingen automatisch gaan of vanop afstand kunnen geregeld worden. En dat alles binnen 1 systeem. Installateur domotica is dan ook een job met toekomst!
Heb je reeds een basiskennis van elektriciteit, dan kan je een vrijstelling krijgen en switch je onmiddellijk naar de volgende lessen.

Opleiding bekijken

SWITCH NAAR INDUSTRIEEL TECHNISCHE OPLEIDINGEN

Is een opleiding industriële elektriciteit iets voor jou? Check de opleidingen hier en switch it up!

Heel wat bedrijven hebben graag medewerkers in dienst die elektriciteitsproblemen kunnen oplossen. Of motoren en sensoren kunnen onderhouden en herstellen. En dat is exact wat je leert in deze opleiding industriële elektriciteit. Heb je de basisopleiding elektriciteit al gevolgd? Ideaal, want dan kan je een vrijstelling krijgen en schakel je direct een niveau hoger.
Deze opleiding gaat elke dinsdagavond door en kan daardoor perfect gecombineerd worden met je huidige job. Er is dan ook geen enkele weerstand meer om deze opleiding te volgen. Je zoektocht naar een betere job zal vonken geven!

Opleiding bekijken

“Al ons werk zal later gedaan worden door robots en machines!”.
Maar dan zal er toch eerst iemand het productieproces en de machines moeten optimaliseren en automatiseren. En dat is niet enkel een job voor de toekomst, maar van het heden. Daar is momenteel erg veel vraag naar. Het beroep van Industrieel elektrotechnisch installateur is namelijk een knelpuntberoep.
Maak de switch naar de felbegeerde job van Installateur Industriële automatisatie en wie weet ben jij de persoon die in de toekomst volledige productieprocessen automatiseert.

Opleiding bekijken

GA VOOR EEN JOB IN TOERISME!

Switchen van sector? Let’s go! Hotelmanagement, b&b uitbater of regiogids: check onze toerisme opleidingen hier!

Verliefd op de Westhoek en wil je die liefde overbrengen aan toeristen? Wat denk je ervan om gids te worden in deze mooie regio met turbulente geschiedenis? Je leert hoe je met kennis van zaken een beklijvend verhaal vertelt aan toeristen zodat hun bezoek aan de westhoek onvergetelijk is. Na je opleiding krijg je een gidsenkaart waarmee je aan het werk kan als erkende gids.

Opleiding bekijken

Ontsnappen aan het haastige leven en alle drukte achter zich laten om ergens op het platteland een eigen Bed & Breakfast te beginnen. Wie droomt daar nu niet van? Zorg dat het opstarten en uitbaten van je B&B zorgeloos gebeurt door je goed voor te bereiden. Want klanten stellen nu éénmaal hoge eisen van een B&B. Nuttige tips en tricks om een kwaliteitsvolle vakantie aan je klanten te bieden zijn dan ook mooi meegenomen. En uiteraard moet het financiële plaatje ook kloppen. Na het volgen van deze opleiding ben je volledig klaar om erin te vliegen.
Stel je droom niet langer uit en maak nu de switch om je eigen B&B te starten!

Opleiding bekijken

Heb je al wat ervaring in de horeca of in toerisme en wil je de switch maken naar een leidinggevende functie binnen een hotel? Dan heb je meer nodig dan enkel toewijding, vriendelijkheid en gastvrijheid. Maar ook commercieel inzicht, goed management en permanent zicht op de rendementen. Met deze opleiding krijgt je kennis alvast een flinke upgrade.
Wil je een hotel overnemen of opstarten? Dan boek je best eerst een plaatsje in deze opleiding!

Opleiding bekijken

KLAAR VOOR EEN MANAGEMENTOPLEIDING?

Maak je klaar voor een carrièreswitch en ontdek onze verschillende opleidingen.

De publieke en social profit sector hebben een specifieke eigenheid, waardoor een specifieke managementopleiding voor deze sector aangeraden is. Heb je de ambitie om uit te groeien tot manager, dan heb je nood aan een helikopterview over je organisatie. Een ervaren docent leert je praktische handvaten zodat je een strategisch managementplan kan opmaken voor jouw organisatie.

Opleiding bekijken

De opleiding KMO-ondernemer geeft je de kennis om je managementvaardigheden aan te scherpen, je zaak te doen groeien, je unieke bestaansreden uit te tekenen en zo klaar te zijn voor de toekomst! Ook wordt er aandacht besteed aan het leren beheersen van de financiële taal. Je krijgt praktische tips en tools aangereikt om je bedrijf wendbaar en veerkrachtig te maken. Daarnaast is er ook voldoende aandacht voor HR, dé uitdaging van deze tijd.

Opleiding bekijken

Gedaan met werken voor een baas! Maak eindelijk de switch en begin je eigen zaak of start als zelfstandige in bijberoep. Geen idee hoe je daaraan begint? Geen zorgen, want met een gratis infosessie krijg je antwoorden op enkele praktische vragen zodat je weet waar je aan begint.
Er zijn verschillende infosessies die doorgaan in Brugge, Kortrijk of online, zowel ’s avonds als overdag zodat er steeds een infosessie is die past in je planning.

Opleiding bekijken

ZET JE EERSTE STAPPEN IN DE ICT & MEDIA SECTOR

't Is tijd om te switchen… Wat dacht je van een opleiding tot grafisch ontwerper, data-analist of cybersecurity engineer?

Laat je creativiteit de vrije loop. Je vertaalt een idee tot een mooi en technisch goed opgebouwd ontwerp. Speel met kleur, vorm, typografie en compositie. Je gaat aan de slag met Adobe Illustrator, Photoshop en Indesign. Ga daarna nog een stapje verder en verdiep je in de digitale media met motion design, content creatie en webdesign. Met deze opleiding ontwerp je niet websites en digitale media, maar ontwerp je ook je eigen toekomst. Na 2 jaar kun je namelijk aan de slag als (zelfstandig) grafisch ontwerper.
Switchen van locatie hoef je alvast niet te doen, want deze opleiding gaat hoofdzakelijk online door zodat je zelf kiest waar je die volgt.

Opleiding bekijken

Aan gegevens geen gebrek! Maar kan je ze ook analyseren en interpreteren?
Elk bedrijf heeft namelijk een pak gegevens zitten in een database. Denk maar aan financiële gegevens, productinformatie, klantgegevens… Daarnaast bestaan er ook nog externe databronnen die belangrijk kunnen zijn om je klanten beter te bedienen of om strategische beslissingen te nemen. Maar dan moet je al deze data natuurlijk kunnen capteren, analyseren en vooral ook interpreteren. Het zijn net die skills die je tijdens deze opleiding leert. Zo word je klaargestoomd om (big) data te analyseren en om te zetten naar strategisch bruikbare data.
Ben jij uitermate geboeid door de complexe wereld van big data? Wil je strategische beslissingen nemen op basis van echte cijfers? Dan is data-analist jouw ding!

Opleiding bekijken

De ICT-omgevingen van een bedrijf worden zondanig complex zodat er zelfs een architect aan te pas moet komen om die volledig in kaart te brengen: de IT-infrastructuurarchitect. Leer een performante IT-infrastructuur uittekenen en implementeren op maat van je klant. Uiteraard hou je hierbij rekening met de nieuwste technologieën en trends.
Word een digitale architect en breng de complexiteit van ICT-omgevingen van bedrijven in kaart.

Opleiding bekijken

Op vlak van computerbeveiliging staan vele bedrijven voor een grote uitdaging. Denk maar aan de cybercriminelen die steeds nieuwe technologieën bedenken. Een simpele databeveiliging volstaat dus al lang niet meer om die cybercriminaliteit tegen te gaan. Ga de strijd aan tegen de misdaad terwijl je achter je computer zit als cybersecurity engineer (not all heroes wear capes).

Opleiding bekijken

MAAK JIJ DE SWITCH NAAR IETS HELEMAAL NIEUW?

Volg onze infosessie om zelfstandige te worden, laat je opleiden tot accountant of word dispatcher. Bekijk alle info hier!

Goederen worden hier geproduceerd en verkocht, maar heb jij er al eens bij stilgestaan hoe ze uiteindelijk bij de klant aan de andere kant van de wereld geraken? Dat is onder meer de taak van een dispatcher. Als dispatcher ben je een cruciale schakel binnen het bedrijf en bepaal je welke goederen er vervoerd worden, op welk tijdstip en op welke manier. Dispatcher is ook een knelpuntberoep. Dus volg deze opleiding en maak de switch naar een kantoorjob met werkzekerheid!

Opleiding bekijken

De overgang tussen leven en dood is een moment van grote stilte. Het is net op dat moment dat de uitvaartverzorger die stille wereld binnenstapt.  Hij/zij luistert, stelt vragen en komt terecht in de intimiteit van het gezin van de overledene. Hij/zij wordt hun vertrouwenspersoon in deze moeilijke periode, adviseert de familie met raad en daad bij het afscheid van hun dierbare en zorgt ervoor dat er met het nodige respect en sereniteit afscheid kan genomen van de overledene. Deze opleiding brengt op een praktijkgerichte manier alle nodige kennis bij (zowel theorie als praktijk) voor het beroep van begrafenisondernemer, niet enkel op beroepstechnisch maar ook op bedrijfseconomisch vlak.

Opleiding bekijken

Neem de vacatures er maar eens bij, accountants zijn een gewild profiel op de arbeidsmarkt! Er zijn ook tal van mogelijkheden: je kunt aan de slag bij een KMO, een multinational, de overheid of als zelfstandig boekhouder. Een carrièreswitch naar boekhouder houdt dan ook weinig risico in, zeker als je de opleiding kan combineren met je huidige job. Geen boekhoudkundig weetje is je ongekend, de theorie wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden uitgelegd en alleen de leerstof die echt nuttig is wordt aangereikt. Hierdoor ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt in jouw nieuwe functie!
Boek dus snel je ticket voor deze opleiding en maak de switch!

Opleiding bekijken

Gedaan met werken voor een baas! Maak eindelijk de switch en begin je eigen zaak of start als zelfstandige in bijberoep. Geen idee hoe je daaraan begint? Geen zorgen, want met een gratis infosessie krijg je antwoorden op enkele praktische vragen zodat je weet waar je aan begint.
Er zijn verschillende infosessies die doorgaan in Brugge, Kortrijk of online, zowel ’s avonds als overdag zodat er steeds een infosessie is die past in je planning.

Opleiding bekijken

Cursist aan het woord

“Dankzij de aandacht voor ondernemende competenties kon ik mijn carrière een nieuwe wending geven”

52 geeft aan zelfstandig te zijn of te worden
81 slaagt
90 is tevreden
95 is aan het werk
Volledig aanbod

Een nieuwe start maken was nog nooit zo eenvoudig met Syntra West… Ontdek ons uitgebreid aanbod aan opleidingen en maak vandaag nog de switch!

Docent aan het woord

“De cursisten weten de passie en de vakbekwaamheid van hun docenten bijzonder te appreciëren”

See you on