Opleidingen Horeca en voeding

Wil je de geheimen ontdekken achter ambachtelijke lekkernijen? Stel je voor dat je zelf heerlijk vers brood bakt, smaakvolle chocolade maakt of perfecte pizza's bereidt.

Wil jij je kennis over dranken naar een hoger niveau tillen? Ontdek de geheimen van het vak en word een expert in bier, wijn, koffie, thee, cocktails of spirits. Schrijf je in voor een opleiding en verrijk je smaakpapillen in de boeiende wereld van dranken.

Ben je gepassioneerd door lekker eten, uitmuntende service en een gastvrije sfeer? Wil je jouw culinaire vaardigheden en serveertechnieken naar een hoger niveau tillen? Dan is een horeca-opleiding precies wat je zoekt!

Duaal Leren in de horeca

Je bent tussen de 15 & 25 jaar en wil je diploma secundair onderwijs behalen? Dan is duaal leren (= een combinatie van leren en werken) perfect voor jou! Je volgt 1 dag per week les , de overige 4 dagen werk je bij een bedrijf en verdien je een centje bij.

Oud-duale cursist Martijn begeleidt nu zelf duale leerlingen in zijn restaurant

"Wel, als jonge gast was ik zelf vragende partij om te leren én te werken op de werkvloer. Een leerformule die voor mij echt wel werkte. Via Syntra stroomde ik zo met duaal leren door van keukenmedewerker naar hulpkok. Ik ging 1 dag in de week naar de campus en vier dagen/week werken in het restaurant. 

Na 3 jaar samen in de zaak te werken met m’n ouders, ben ik op m’n 19e zaakvoerder geworden en manage ik nu zelf de zaak.

Zo’n vijf jaar geleden startte ik zelf voor het eerst een duaal contract op als werkplekbegeleider. Sindsdien leiden we jaarlijks iemand op, waarvan er 2 vast gebleven zijn."

Chantal Debusseré

Wil je meer weten?

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat en op locatie te laten organiseren?

Contacteer onze collega

Chantal Debusseré

Waarom kiezen voor Syntra West?

  • Kies uit een ruim aanbod van horeca- en voedingsopleidingen en bijscholingen. Of je nu gaat voor een carrière als bakker, slager, chocolatier, ijsbereider, voedingsproductontwikkelaar of (bier)sommelier. Met een horeca- of voedingsopleiding schiet je raak! 
  • Geniet van praktijkgerichte lessen. Dankzij onze hands-on aanpak kan je na je opleiding meteen aan de slag in de horeca of voedingssector. 
  • Krijg les van échte professionals. Onze docenten komen rechtstreeks uit het werkveld en delen met veel plezier hun ervaring en expertise! 

Binnenkort binnen dit leerdomein

Kies nu je opleiding