Microbrouwer
Meester in de Microbrouwerij- van ingrediënten tot bier
- Startdatum niet gekend
- Nog niet gekend
- Nog niet gekend
- Nog niet gekend
Introductie
Droom je ervan om je eigen bier te brouwen?
Ben je nieuwsgierig naar de geheimen achter ambachtelijk brouwen?
Wil je deel uitmaken van de bloeiende gemeenschap van gepassioneerde microbrouwers?
Stap in de boeiende wereld van ambachtelijk brouwen en word een ware meester van de microbrouwerij.
Wat kent men na het volgen van deze opleiding?
Je verwerft diepgaande kennis over grondstoffen, fermentatiemethodes, brouwtechnologie en het brouwproces in de praktijk. Hierbij ontwikkel je ook vaardigheden in de toegepaste bedrijfsvoering met de nadruk op het opzetten en beheren van een brouwerij. Je leert diverse bierstijlen brouwen en hoe je jouw eigen bierrecept uitschrijft. Daarnaast kom je ook te weten hoe je jouw bier in distributie kan brengen, hoe je een community en lokale betrokkenheid creërt en ook hoe je een commercieel beleid voert. Met andere woorden leer je bier brouwen, een brouwerij op te starten en deze ook te runnen.
Omschrijving
UNESCO heeft ons Belgisch bier erkend als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid.
Onze opleiding microbrouwer biedt jou de unieke kans om de fijne kneepjes van het brouwvak te leren en deel uit te maken van dit immaterieel cultureel erfgoed. Ontdek de geheimen achter het creëren van hoogwaardige, smaakvolle bieren die de harten van bierliefhebbers over de hele wereld veroveren.
Onder begeleiding van onze ervaren docenten leer je de kunst van het selecteren en doseren van de beste ingrediënten, het beheersen van het brouwproces, het bedienen van de bouwinstallatie en het perfectioneren van je eigen unieke bierrecepten.
Voor wie is deze opleiding bestemd?
Deze opleiding is geschikt voor zowel aspirant-brouwers als voor personen die reeds werkzaam zijn in de brouwerijsector, horecazaken of aanverwante vakgebieden.
Voorkennis
geen
Toelatingsvoorwaarden
geen
Methodologie
De lesmethodologie omvat zowel theorie als praktijkgerichte degustatie.
Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?
De opleiding Microbrouwer duurt 1 jaar:
Van de basisfacetten bier maken naar inrichting en beheer van een microbrouwerij:
- Bier en grondstoffen (5 sessies)
- Brouwproces en gisting (6 sessies)
- Brouwerij: inrichting en beheer (5 sessies)
- Praktijk brouwen: (8 sessies -zaterdagen + 4 lessen receptuurbeschrijving en bottelen)
- Biochemie en chemie in de brouwerij (5 sessies)
De praktijklessen gaan door in verschillende brouwerijen.
Bijkomende info
- De prijs op de website is het inschrijvingsgeld voor het volledig cursusjaar.
Grondstoffen als glazenset, brouwerijbezoeken, te degusteren bier, het brouwen zelf, zijn inbegrepen.
- Lessen gaan door op donderdagavond van 18.30u tot 22u.
- Info of vragen? Contacteer ons op info@evw.be.
Cursusmateriaal kan gratis worden geraadpleegd of gedownload op ons digitaal platform.
Examen
.
Getuigschrift
Indien je slaagt voor alle moduleproeven én de eindproef, ontvang je het getuigschrift Microbrouwer.
Wil je meer weten?
Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?
Contacteer onze Ontwikkelaar
Pieter Lemmens