Chocolatier - Overzicht opleidingen

Wil je graag professioneel aan de slag met chocolade? Kies dan voor een opleiding Chocolatier. Je leert grond- en hulpstoffen omzetten naar diverse heerlijke chocoladeproducten. Word een expert in chocolade en confiserie in twee of zelfs één jaar tijd.

opleidinge-chocolatier-CHOCOLAOPL.jpg

Wat doet een chocolatier precies?

Na de opleiding chocolatier maak je heerlijke chocoladeproducten en kent het ambachtelijke productieproces geen geheimen meer voor jou. Je leert op een efficiënte en vaktechnische manier werken met chocolade én met respect voor hygiëne, veiligheid en bewaartechnieken.

Hoe word ik een professional in chocolaterie?

Om een goede chocoladebewerker te worden heb je uiteraard een passie voor chocolade en smaakpapillen die je graag verder ontwikkelt. Voor de afwerking van de chocolade werk je graag fijn, nauwkeurig en met geduld. Je traint je skills om creatief en innovatief chocolade creaties te bedenken én te maken.

Je kan de opleiding chocolatier op 2 manieren volgen bij Syntra West:

Een avondopleiding chocolatier

Je wil de opleiding combineren met je huidige job of gezinsleven? Je kan je elke dinsdag- of donderdagavond avond vrijmaken voor de les? Je wil in 2 jaar tijd chocolatier worden? zoek niet langer!

Een voltijdse dagopleiding chocolatier-ijsbereider

Ben je vrij van maandag tot vrijdag om je fulltime op je opleiding te concentreren? Wil je nog steeds het groeipakket ontvangen? Wil je een diploma in 1 jaar halen? Dan is dit het traject voor jou!  Via de voltijdse formule werk je niet alleen aan je chocoladevaardigheden, maar leer je ook ijsbereidingen maken. Daarnaast doorloop je ook het traject ‘succesvol ondernemen’. De ideale voorbereiding op jouw start als zelfstandig chocolatier.

Welke opleiding je ook kiest, het is steeds een praktijkgerichte opleiding! Dat is namelijk hét handelsmerk van Syntra West.

Welke jobmogelijkheden zijn er na de opleiding chocolatier?

Na de opleiding chocolatier zijn er verschillende beroepskansen.  Je kan aan het werk bij een chocolatier: als chocolatier of als productiemedewerker. Heb je de chocolaterie al goed in de vingers? Dan kun je zelfstandig starten als chocolatier als zelfstandig ondernemer.  Bij hotels of restaurants met een uitgebreide patisserie afdeling kun je dan weer terecht in loondienst. Ook bij banketbakkerijen is er vraag naar goede chocolatiers of fijne chocolaterie producten. In de chocolade industrie is er vraag naar chocoladekennis. Daar kun je aan het werk in productontwikkeling of kun je vb. aan de slag als chocolade-inkoper.

Kies de opleidingsvorm die bij je past

  • KMO-portefeuille
  • Opleidingscheques
Ontwikkel ambachtelijke vaardigheden en kennis met onze opleiding en word een professionele chocolatier!
  • icon 914,76 incl. BTW (1ste jaar)
  • icon Vanaf 16-09-2024
  • icon Brugge
  • icon 2 jaar

Wil je meer weten?

FotoMelanie Van Ryckeghem
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Melanie Van Ryckeghem

Stel je vraag