Ijsbereider - Overzicht opleidingen

Ben jij klaar om de zoete wereld van ambachtelijk ijs te betreden en de lekkerste creaties te maken? Wil je de kunst van ijsbereiding beheersen en de smaakpapillen van mensen betoveren? Na de opleiding Ijsbereider doe je iedereen smelten!

opleidingen-ijsbereider-IJSBEREIDE.jpg

Creëer smeuïge ijsbereidingen

Word een meesterlijke ijsbereider en laat de wereld smelten voor jouw betoverende ijscreaties en verfijnde smaken! Ontdek het vakmanschap van ijsbereiding, waarbij je grond- en hulpstoffen zoals suikers, melk en water omzet in een scala aan heerlijk consumptie-ijs, mengsels en basispreparaten. Je beheerst het volledige ambachtelijke proces met aandacht voor hygiëne, veiligheid en bewaartechnieken. Na deze opleiding kan je diverse ijsbereidingen vervaardigen en kan je jouw creativiteit kwijt in ijstaarten, -pralines en -soufflés. Leer ook de kunst van decoratietechnieken voor ijsspecialiteiten. Bereid je voor op een verfrissende carrière in de wereld van ijs!

Ijsmeester in de maak

Wil je het tot professionele ijsbereider scheppen? Dat kan via de voltijdse dagopleiding of avondopleiding. Kies het traject dat bij jou past:

 

Chocolatier – ijsbereider – Voltijdse dagopleiding

De 1-jarige voltijdse dagopleiding tovert jou niet enkel om tot ijsbereider, maar ook tot chocolatier! Na een geslaagde eindproef ontvang je een erkend diploma. Dit traject is extra interessant voor jongeren vanaf 18 jaar, want je behoudt het groeipakket.

Ijsbereider – Avondopleiding

Na de 1-jarige avondopleiding kan je professioneel aan de slag als ijsbereider. Ben je op zoek naar een opleiding die makkelijk combineerbaar is met je werk of gezin? Dan is het avondtraject perfect voor jou!

Waar kan je als ijsbereider aan de slag?

Ontdek talrijke jobmogelijkheden als ijsbereider! Ga aan de slag in sfeervolle ijssalons, gerenommeerde restaurants en luxueuze hotels. Of kies voor de vrijheid van het ondernemerschap en open je eigen trendy ijssalon. Met jouw creatieve ijscreaties en verfijnde smaken verover je de harten van klanten. Bovendien kan je als zelfstandige ijsbereider workshops geven en unieke ijscreaties etaleren. Bereid je voor op een carrière vol zoete successen!

Kies de opleidingsvorm die bij je past

  • KMO-portefeuille
Volg onze opleiding tot ijsbereider en leer consumptie-ijs op een ambachtelijke, efficiënte en vaktechnische manier te bereiden.
  • icon 787,71 incl. BTW
  • icon Vanaf 09-09-2024
  • icon Brugge
  • icon 1 jaar

Wil je meer weten?

FotoMelanie Van Ryckeghem
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Melanie Van Ryckeghem

Stel je vraag