DUAAL - Kok (3de jaar, 3de graad)
DUAAL - Kok (3de jaar, 3de graad)
- Voorjaar 2025
- Nog niet gekend
- Nog niet gekend
- Nog niet gekend
Introductie
Niet elke kok heeft de ambitie om een eigen brasserie of restaurant te openen. Hoe dan ook werk je haast nooit alleen, maar sta je aan het hoofd van een al dan niet uitgebreid keukenteam. Dat betekent meteen dat je niet alleen uitstekend moet kunnen koken, maar ook behoorlijk leiding moet kunnen geven aan hulpkoks en andere, vaak erg jonge vaste medewerkers of stagiairs. Uiteraard beheers je alle basistechnieken en ken je de klassiekers, maar als chef ben je ook in staat om nieuwe gerechten te creëren en je stempel te drukken op traditionele schotels. Vaak ben je gespecialiseerd in een specifieke keuken. Maar of je de klanten nu vooral Franse klassiekers, Aziatische lekkernijen, moleculaire gastronomie of fusion voorschotelt: je werkt altijd gedreven, hebt oog voor trends, houdt van uitdagingen en bent niet bang om te experimenteren met nieuwe producten of technieken. Als kok streef je ernaar om perfect te beantwoorden aan de verwachtingen van de klanten.
Bijkomende info:
· De opleiding gaat van start op de eerste werkdag van september.
· De lessen gaan door in SYNTRA West - campus Brugge.
Voor wie is deze opleiding bestemd?
Wie? Wat? Waarom duaal leren?
Je bent tussen de 15 & 25 jaar en wil je diploma secundair onderwijs behalen?
Sta je te popelen om te werken?
En wil je ondertussen een centje bijverdienen?
Dan is duaal leren (= een combinatie van leren en werken) perfect voor jou! Bij duaal leren volg je gemiddeld 1 dag per week les bij Syntra West. De overige 4 dagen werk je bij een bedrijf onder de professionele begeleiding van een mentor of vakexpert. Zo kan jij jouw droomberoep aanleren on-the-job én al een centje bijverdienen.
Toelatingsvoorwaarden
Na een postitief intakegesprek (met o.a. nazicht van de inschrijvingsvoorwaarden voor duaal leren - https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/duaal-leren/organiseer-duaal-leren/leerlingen-inschrijven-voor-een-duale-opleiding - en akkoord met het centrumreglement) met de trajectbegeleider, kan een cursist worden ingeschreven.
Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?
Wil je meer weten?
Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?
Contacteer onze Trajectbegeleider Leertijd & Duaal leren
Myriam Jonckheere