DUAAL - Brood- en banketbakkerij (3de graad)

DUAAL - Brood- en banketbakkerij (3de graad)
  • icon Najaar 2024
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
Hou me op de hoogte
  • icon Najaar 2024
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Introductie

Word bakker en leer dit knelpuntberoep al doende in Duaal Leren. Je verwerkt en bakt degen, beslagen en suikergoed om daarmee brood- en banketproducten te bereiden. Dat gaat van wit, bruin en volkorenbrood, tot meer speciale en buitenlandse soorten brood enerzijds. En van cake en gebak, koekjes en taart tot chocolade en ijs anderzijds. Als bakker verwerk je de grondstoffen en halfbereide producten tot een gevarieerd gamma aan lekkers.


Sommige bakkers zijn gespecialiseerd in een bepaald soort banket, anderen trachten het gamma zo breed mogelijk te houden. Het gebruik van streekproducten is de laatste jaren enorm toegenomen. Om tot een goed resultaat te komen en efficiënt te werken, houd je je aan een strikt werkschema. Creatieve geesten experimenteren ook wel met nieuwe recepten en technieken. Je zorgt ervoor dat je altijd voldoende grondstoffen in voorraad hebt. Meestal gebruik je mechanisch materiaal zoals een kneed- en deegmachine voor brood, een turbineermachine voor ijs...


Bijkomende info:

· De opleiding gaat van start op de eerste werkdag van september.

· De lessen gaan door in SYNTRA West - campus Brugge.


Voor wie is deze opleiding bestemd?

Wie? Wat? Waarom duaal leren?

     Je bent tussen de 15 & 25 jaar en wil je diploma secundair onderwijs behalen?

     Sta je te popelen om te werken?

     En wil je ondertussen een centje bijverdienen?

Dan is duaal leren (= een combinatie van leren en werken) perfect voor jou! Bij duaal leren volg je gemiddeld 1 dag per week les bij Syntra West. De overige 4 dagen werk je bij een bedrijf onder de professionele begeleiding van een mentor of vakexpert. Zo kan jij jouw droomberoep aanleren on-the-job én al een centje bijverdienen.

Toelatingsvoorwaarden

Na een postitief intakegesprek (met o.a. nazicht van de inschrijvingsvoorwaarden voor duaal leren  - https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/duaal-leren/organiseer-duaal-leren/leerlingen-inschrijven-voor-een-duale-opleiding - en akkoord met het centrumreglement) met de trajectbegeleider, kan een cursist worden ingeschreven.  


Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Wil je meer weten?

FotoMyriam Jonckheere
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Trajectbegeleider Leertijd & Duaal leren

Myriam Jonckheere

Stel je vraag