Theesommelier: Kruideninfusies en ice tea

Een lekker en alcoholvrij alternatief als aperitief

  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
Hou me op de hoogte
  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Introductie

Jaar na jaar wordt de vraag naar een lekker niet-alcoholisch drankje groter. Het is als horecabedrijf dan ook erg belangrijk hierop in te spelen.  


De tijd dat klanten het moesten stellen met een glas slecht smakend, slap, alcoholvrij bier of een mierzoete frisdrank ligt gelukkig achter ons. We tonen je de verschillende mogelijkheden van kruiden- en fruitinfusies en hoe je deze smaaksensatie kan toepassen op de hele maaltijd.


Voor wie is deze opleiding bestemd?

Horeca-uitbaters, chefs, sommeliers, food & beverage managers, bartenders en herboristen

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Sessie 1: Kruideninfusies

  • Wat zijn kruideninfusies?
  • courante toepassingen met proeverij

sessie 2: Kruideninfusies, melanges en ice teas

  • samengestelde kruideninfusies met proeverij
  • begeleidende workshop: Hoe maak je jouw gepersonaliseerde mengeling?
  • ice teas
  • de theebar met vers materiaal

sessie 3: Kombucha

  • Wat is kombucha, hoe wordt het gemaakt
  • Toepassing van kombucha en gezondheid
  • Alternatief heerlijk aperitiefje

Bijkomende info

Opleiding in samenwerking met het Eigentijds Vlaams Wijn- en drankeninstituut (EVW).

Wil je meer weten?

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Ontwikkelaar

Pieter Lemmens

Stel je vraag