Barista: milk and latte art

Koffie met schuim
Hou me op de hoogte
  • icon Coming Soon
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Barista: milk and latte art

Koffie met schuim
  • icon Coming Soon
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Barista: milk and latte art

Koffie met schuim
  • icon Coming Soon
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Introductie

Een heerlijke cappuccino, afgewerkt met een elegante schuimtekening: je ziet ze overal opduiken op Instagram. Én je geniet ten volle als je er onverwacht één voor je neus krijgt in een moderne koffiebar. Al vaak gedroomd om zelf met melkschuim in je koffie te tekenen?

Michael Van de Moortele, Authorized SCA Trainer, legt je haarfijn uit welke technische details je in acht moet nemen om je schuimtekening (eindelijk) te doen slagen. Van de exacte manier waarop je melk opschuimt tot de keuzes die je het best maakt in de aankoop van materialen. Michael zet je aan de stomer en kijkt mee over je schouder. Kopje mislukt? Opnieuw proberen! En tactisch nadenken over wat er verkeerd ging in het proces. Niet vergeten: Oefening baart kunst!

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Horecauitbaters en horecapersoneel: bartenders, zaalbedienden, koks, ...

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

  • korte theoretische toelichting over melktechnologie, melkschuim
  • basistechnieken: opschuimen, gieten, cappuccino maken, 'free pour'- en 'etching'- techniek
  • praktijk: verschillende basisfiguren maken (hart, tulp, rosetta, beertje, enz.)

Bijkomende info

Opleiding in samenwerking met het Eigentijds Vlaams Wijn- en drankeninstituut (EVW).

Wil je meer weten?

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Cursusbegeleider

Kathy Dejonckheere

Stel je vraag

Ook interessant voor jou

Er bestaan zoveel verschillende soorten ijskoffie's en cold brew's. Wat is het verschil en hoe maak je ze smaakvol en lekker?
  • icon Nog niet gekend
  • icon Coming Soon
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend