Barista: milk and latte art

Giet, schuim, creëer: ontketen de koffie-artiest in jezelf!
  • icon Najaar 2024
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
Hou me op de hoogte
  • icon Najaar 2024
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Introductie

Ben je gefascineerd door koffie?

Droom je van de perfecte cappuccino?

Sta je te popelen om latte art te creëren?

Dan is onze 'barista, melk & latte art' opleiding precies wat je nodig hebt! Bij Syntra West combineren we expertise met praktische vaardigheden, zodat je de kunst van het koffiezetten en het creëren van prachtige melkkunst onder de knie krijgt.

Omschrijving

Wat is het genieten als je onverwachts niet alleen een heerlijke cappuccino voor je neus krijgt, maar als deze ook afgewerkt is met een elegante schuimtekening.

Michael Van de Moortele, Authorized SCA Trainer, legt je haarfijn uit welke technische details je in acht moet nemen om je schuimtekening (eindelijk) te doen slagen. Van de exacte manier waarop je melk opschuimt tot de keuzes die je het best maakt in de aankoop van materialen. Michael zet je aan de stomer en kijkt mee over je schouder. Kopje mislukt? Opnieuw proberen! En tactisch nadenken over wat er verkeerd ging in het proces. Niet vergeten: Oefening baart kunst!

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Toekomstige barista's of horecauitbaters en horecapersoneel zoals bartenders, zaalbedienden, koks, ... die hun koffievaardigheden willen aanscherpen.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

  • korte theoretische toelichting over melktechnologie, melkschuim
  • basistechnieken: opschuimen, gieten, cappuccino maken, 'free pour'- en 'etching'- techniek
  • praktijk: verschillende basisfiguren maken (hart, tulp, rosetta, beertje, enz.)

Bijkomende info

Opleiding in samenwerking met het Eigentijds Vlaams Wijn- en drankeninstituut (EVW).

Wil je meer weten?

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Cursusbegeleider

Kathy Dejonckheere

Stel je vraag

Ook interessant voor jou

Volg onze opleiding en leer essentiële vaardigheiden om een SCA-CSP gecertificeerde barista te worden!
  • icon Nog niet gekend
  • icon Najaar 2024
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
Tijdens onze opleiding leer je alles over verfrissende ijskoffie en cold brew. Je krijgt bv. een antwoord op wat het verschil is en hoe je ze smaakvol en lekker maakt.
  • icon Nog niet gekend
  • icon Najaar 2024
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend