#180160
#Opleiding #Horeca

Hospitality manager NIEUW

Voor wie de gast steeds op de eerste plaats komt binnen de sectoren toerisme, horeca of evenementen

Introductie

De Hospitality Manager is werkzaam als ondernemer of manager in de horeca. Vaak werkt de Hospitality Manager bij een hotel of restaurant. De gasten staan voor de Hospitality Manager op de eerste plaats. Zij moeten het naar de zin hebben en hun verblijf als positief ervaren.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

De opleiding Hospitality Manager is bedoeld voor de cursist die ofwel al relevante ervaring heeft opgedaan in een functie binnen de sectoren toerisme, horeca of evenementen, ofwel al een voortraject gevolgd heeft binnen een SYNTRA koepel. Iedereen die al in aanraking gekomen is met de wereld van Hospitality is in principe welkom binnen dit traject.

Toelatingsvoorwaarden

Je dient aan één van volgende voorwaarden te voldoen om deel te nemen aan dit traject:

  • Via loonbrief kunnen aantonen minstens 2 jaar werkervaring te hebben in de sectoren horeca of toerisme of evenementen
  • Diploma of getuigschrift in de sectoren horeca of toerisme of evenementen
hospitality-1-2_2018-160.jpg
hospitality-1-1_2018-160.jpg

Programma

1. Module Serviceverlening (20u)

  • Etiquette (2u)
  • Gastenontvangst (2u)
  • Protocol (4u)
  • WOW-service (4u)
  • Omgaan met klachten en conflicten (4u)
  • Moduleproef serviceverlening (4u)

2. Module Wereldculturen (28u)

  • Cultuurgebieden (8u)
  • De 5 wereldgodsdiensten (8u)
  • Historie, cultuur, taal en gastvrijheid van verschillende landen en regio's (8u)
  • Moduleproef wereldculturen (4u)

3. Module Communicatieve vaardigheden (28u)

  • Communicatie en onthaal (12u)
  • Klachten en conflicten (12u
  • Moduleproef communicatieve vaardigheden (4u)

4. Module Management-vaardigheden (32u)

  • Algemene management-vaardigheden (8u)
  • Strategisch management (8u)
  • People management (8u)
  • Change management (4u)
  • Moduleproef management-vaardigheden (4u)

5. Module Organisatievaardigheden (20u)

  • Evenementen inleiding (4u)
  • Draaiboeken (12u)
  • Moduleproef organisatievaardigheden (4u)

6. Module stage (38u)

  • Vrijstelbaar indien 2 jaar ervaring in horeca/ toerisme/ evenementen

7. Eindproef Hospitality Manager (4u)

Module Serviceverlening:

Verschillende lesgevers met professionele ervaring en/of expertise in het domein gastenontvangst en/of klantenservice.

Module Wereldculturen:

Verschillende lesgevers met professionele ervaring en/of expertise in het domein theologie en/of wereldculturen.

Module Communicatieve vaardigheden:

Verschillende lesgevers met professionele ervaring en/of expertise in het domein communicatie.

Module Management-vaardigheden:

Verschillende lesgevers met professionele ervaring en/of expertise in het domein management.

Module Organisatievaardigheden:

Lesgevers met professionele ervaring en expertise in eventmanagement