Hospitality manager

De gast op de eerste plaats in toerisme, horeca of evenementen
  • icon Najaar 2024
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
Hou me op de hoogte
  • icon Najaar 2024
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Introductie

De Hospitality Manager is werkzaam als ondernemer of manager in de toerisme-, horeca- of evenementensector. Vaak werkt de Hospitality Manager bij een hotel, restaurant en/of evenementenlocatie. De gasten staan voor de Hospitality Manager op de eerste plaats. Zij moeten het naar de zin hebben en hun verblijf, activiteiten of evenementen als positief ervaren.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

De opleiding Hospitality Manager is bedoeld voor de cursist die ofwel al relevante ervaring heeft opgedaan in een functie binnen de sectoren toerisme, horeca of evenementen, ofwel al een voortraject gevolgd heeft binnen een SYNTRA koepel. Iedereen die al in aanraking gekomen is met de wereld van Hospitality is in principe welkom binnen dit traject.

Toelatingsvoorwaarden

Je dient aan één van volgende voorwaarden te voldoen om deel te nemen aan dit traject:

  • Via loonbrief kunnen aantonen minstens 2 jaar werkervaring te hebben in de sectoren horeca of toerisme of evenementen
  • Diploma of getuigschrift in de sectoren horeca of toerisme of evenementen

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

1. Module Serviceverlening (20u)

  • Etiquette (2u)
  • Gastenontvangst (2u)
  • Protocol (4u)
  • WOW-service (4u)
  • Omgaan met klachten en conflicten (4u)
  • Moduleproef serviceverlening (4u)

2. Module Wereldculturen (28u)

  • Cultuurgebieden (8u)
  • De 5 wereldgodsdiensten (8u)
  • Historie, cultuur, taal en gastvrijheid van verschillende landen en regio's (8u)
  • Moduleproef wereldculturen (4u)

3. Module Communicatieve vaardigheden (28u)

  • Communicatie en onthaal (12u)
  • Klachten en conflicten (12u
  • Moduleproef communicatieve vaardigheden (4u)

4. Module Management-vaardigheden (32u)

  • Algemene management-vaardigheden (8u)
  • Strategisch management (8u)
  • People management (8u)
  • Change management (4u)
  • Moduleproef management-vaardigheden (4u)

5. Module Organisatievaardigheden (20u)

  • Evenementen inleiding (4u)
  • Draaiboeken (12u)
  • Moduleproef organisatievaardigheden (4u)

6. Module stage (38u)

  • Vrijstelbaar indien 2 jaar ervaring in horeca/ toerisme/ evenementen

7. Eindproef Hospitality Manager (4u)

Wil je meer weten?

FotoLissa Van Hecke
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Lissa Van Hecke

Stel je vraag