#111037
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

Brood- en banketbakker

Introductie

De opleiding is opgesplitst in diverse modules en duurt 3 jaar

1e jaar

  • Basismodule brood- en banket

2e jaar

  • Degen
  • Beslagen en taarten
  • Basis chocolade

3e jaar

  • Luxedegen en banketproducten
  • Toegepaste Bedrijfsvoering voor de Brood- en banketbakker

De lessen gaan door van 18u30 tot 22u10 in de campus Brugge.

Omschrijving

De oven vormt het hart van het bakkersatelier. Daar vindt het moment van de waarheid plaats: een stuk deeg verandert in een lekker geurend brood, een aanlokkelijke boterkoek, de plaatselijke wafelvariant en véél, véél meer. Ben jij gepassioneerd door al dat lekkers? Dan is de opleiding brood- en banketbakker iets voor jou!

De opleiding brood- en banketbakker streeft ernaar om gedegen en gemotiveerde bakkers op te leiden zodat ze voldoen aan de hoge eisen die momenteel aan de bakkerssector gesteld worden. We werken met professionele vakspecialisten die je met de gewenste kwaliteit tot het beroep van bakker begeleiden.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze cursus is een professionele en praktijkgerichte opleiding voor personen vanaf 18 jaar

Voorkennis

Er zijn geen specifieke instapvoorwaarden. Men moet wel lichamelijk geschikt zijn om het beroep uit te oefenen.

Bijkomende info

Extra info

In kader van de HACCP-reglementering zijn volgende zaken verplicht om de opleiding te kunnen volgen :

- Beroepskledij (bakkersvest, hoofddekstel en veilige gesloten schoenen)

- Medisch attest om in de voedingssector te mogen werken

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Het modulair traject brood- en banketbakker leidt de cursisten op tot het zelfstandig beroep van brood- en banketbakker.

2011-1037-1-Afbeelding-1-groot.jpg
2011-1037-1-Afbeelding-2-groot.jpg
2011-1037-1-Afbeelding-3-groot.jpg

Programma

1ste jaar

Basis Brood- en banketbakker - 120u

  • Inleiding
  • Materiaal - Hygiëne en veiligheid - Productkennis
  • Gistdegen
  • Vet- kook- en bladerdegen
  • Beslagen
  • Basis afwerking en garneringen
  • Bedrijfsbezoek of vakbeurs
  • Moduleproef

2de jaar

Degen - 40u

  • Gistdegen
  • Vetdegen
  • Bladerdeeg
  • Moduleproef

Beslagen en taarten - 56u

  • Toegepaste bedrijfsvoering
  • Beslagen
  • Kookdegen
  • Vullingen en crèmes
  • Taarten
  • Moduleproef

Basis Chocolade - 32u

  • Inleiding
  • Materiaal - Hygiëne en veiligheid - Productkennis
  • Bereiden van chocoladeproducten
  • Moduleproef

3de jaar

Luxe degen en banketproducten - 80u

  • Luxe degen
  • Luxe banketproducten
  • Moduleproef

Toegepaste Bedrijfsvoering voor de Brood- en banketbakker - 40u

  • Visie en strategie van de onderneming
  • Algemeen bedrijfskostenplan - Uurloonberekening
  • Wetgeving en administratie
  • Hygiëne- en allergenenbeleid
  • Eindwerkbegeleiding
  • Moduleproef

Eindproef - 8u

Begindatum Lesdata
17/09/2018 Bekijk lesdata

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be
Begindatum Lesdata
27/09/2018 Bekijk lesdata

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be