Confituur
Confituur als onmisbare toevoeging aan jouw ontbijtmenu!
- Startdatum niet gekend
- Nog niet gekend
- Nog niet gekend
- Nog niet gekend
Introductie
Ben je op zoek naar een unieke manier om je gasten te verwennen tijdens het ontbijt?
Wil je jouw bakkerij onderscheiden door zelfgemaakte confituren van topkwaliteit aan te bieden?
Heb je altijd al willen weten hoe je met eenvoudige ingrediënten verrassend smaakvolle confituren maakt?
Schrijf je dan snel in voor onze opleiding 'Confituur' en maak van elk ontbijt een feest.
Wat kent men na het volgen van deze opleiding?
Je kent nu de technische aspecten om zelf confituur en gelei te bereiden. Meteen krijg je ook enkele verfrissende ideeën mee om jouw klanten originele confituren en gelei aan te bieden.
Na het voltooien van de opleiding ben je volledig vertrouwd met de technische finesse om zelf confituren en gelei te bereiden. Bovendien ontvang je verschillende recepten en inspirerende ideeën waarmee je jouw klanten kunt verrassen.
Omschrijving
Zelfgemaakte confituur! Een topper om op je ontbijtkaart te plaatsen.
Tijdens de opleiding tonen we je hoe het moet en wat er allemaal mogelijk is. Je krijgt de essentie mee met een theoretisch onderdeel en een uitgebreide reeks recepten. Na elke sessie krijg je bovendien ook enkele smaakvolle stalen mee, waardoor je niet alleen de geleerde technieken begrijpt, maar ze ook kan proeven.
Voor wie is deze opleiding bestemd?
De opleiding 'confituur' richt zich naar uitbaters van kleine logies, bakkers en patisserieprofessionals, alsook keukenmedewerkers.
Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?
Sessie 1
- Theorie
- Wat is confituur?
- Waarom confituur maken?
- Wat zorgt er voor een goeie binding?
- Wat is pectine?
- de test
- pectinegehalte van fruit
- Hoe nog langer bewaren?
- Wat als het toch mis gaat?
- Wat met diepvriesfruit?
- Recepten
- confituur van krieken, pink lady en vanille
- gelei van appel, gember, tijm en citroen
- jam van abrikozen
- confituur van frambozen en jeneverbessen
- confituur van (roze) rabarber, chili en melk chocolade
- choco donker met speculoos stukjes, type Boerinneke
- pâte de fruits
Sessie 2
- Recepten
- marmelade van sinaasappel en vanille
- confituur van ananas, mango en passievruchten
- tomaten confituur met mosterdzaadjes
- veenbessen confituur, koud geroerd
- chutney voor desserts
- uienconfituur
- choco met praliné, type nutella
- boter
Bijkomende info
Alimento-korting
Alimento zorgt voor elke werknemer in PC 118 of PC 220 voor een tegemoetkoming. Om de Alimento-korting aan te vragen, dien je én je werkgever én Syntra West te contacteren. Je werkgever betaalt eerst het inschrijvingsgeld aan Syntra. Je werkgever contacteert Alimento om dit inschrijvingsgeld terug te krijgen.
Meer info via: https://www.alimento.be/nl/bakkers/pagina/opleidingen-bij-cvo-of-syntra
Opgelet: Alimento komt niet tussen in de kosten voor cursussen of grondstoffen.
Dit is een workshop. Gelieve gepaste beroepskledij en klein materiaal (klopper, spatel, pottenlikker, keukenmessen) mee te brengen.
Wil je meer weten?
Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?
Contacteer onze Ontwikkelaar
Pieter Lemmens