Ijsbereider - Avondopleiding

Word meester in ijsbereiding en laat je omgeving smelten.

  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
Hou me op de hoogte
  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Introductie

Ben je klaar om de geheimen van ambachtelijke ijsbereiding te onthullen?

Zie je jezelf al ijscreaties maken die harten doen smelten?

Ben je nieuwsgierig naar de geheimen achter het balanceren van smaken voor de perfecte ijsvariaties?


Schrijf je dan nu in voor de opleiding ijsbereider, want ijs bereiden is een vak op zich!

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

De ijsbereider is in staat om grond- en hulpstoffen, zoals suikers, melk en water, om te zetten via een warme bereiding naar verschillende soorten van consumptie-ijs, mengsels en basispreparaten voor consumptie-ijs. De gehele bereidingswijze van het consumptie-ijs gebeurt op een artisanale, efficiënte en vaktechnische manier. Vóór, tijdens en na de bereiding wordt ook telkens rekening gehouden met hygiëne, veiligheid en bewaartechnieken voor het product.

Omschrijving

Deze opleiding stelt je in staat om heel wat ijsbereidingen te vervaardigen. Je weet deze diverse ijssmaken te verwerken in producten zoals ijstaarten, ijspralines en themataarten. Ook de decoratietechnieken voor ijsspecialiteiten komen aan bod.

De ijsbereider doet zijn of haar omgeving smelten voor betoverende ijscreaties, verfijnde smaken en verfrissend ijsgebak.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

De opleiding ijsbereider is ontworpen voor bakkers, chocolatiers, restaurateurs/restauranthouders, cateraars, ... die de kunst van ijsbereiding willen beheersen.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent minimum 18 jaar. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Methodologie

In deze opleiding wordt theorie gekoppeld aan praktijk.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Deze opleidingen bestaat uit de volgende modules:  


Basis ijsbereidingen

  • inleiding
  • materiaal
  • productkennis
  • Basis ijsbereidingen
    • Geturbineerde ijssoorten
    • Sorbets
    • Fruitmixen en purees verwerken in ijs
    • Basis afwerking en garnering
  • Bewaring en verpakking

Basis hygiëne en veiligheid

  • HACCP
  • Onderhoud en reiniging
  • Bacterie- en temperatuurbeheersing
  • EHBO
  • Brandveiligheid
  • Praktijk EHBO
  • Praktijk brandveiligheid

Ijsspecialiteiten - en taarten

  • beheer en organisatie atelier
  • Praktijk ijsspecialiteiten en -taarten
    • Beslagen en degen
    • Vullingen en crèmes
    • Garneringen
    • (eenpersoons-) ijstaarten
    • Afwerkingen
    • Ijspralines
    • Consumptie-ijs (ijs op een stokje, candybars,sandwich, …)
    • ijsdranken (Milkshakes, granita, Frappé’s, ...)
    • ijssoufflés
    • Verpakken en bewaren

Eindproef


Extra mogelijkheid tot volgen van volgende module:


Ijsbereider als ondernemer


  • Visie en strategie van de onderneming
    • Doelgroep en marktonderzoek
    • Trends in de markt
    • Verantwoord ondernemen
    • Futureproof ondernemen
    • Duurzaamheid in de eigen onderneming
    • Samenwerking

  • Wetgeving en administratie
    • Vestigingsvoorwaarden
    • BTW
    • FAVV

  • Personeelsbeleid
    • Sociale wetgeving
    • Welzijn en veiligheid
    • Selectie en opleiding

  • Productassortiment en prijszetting

  • Verkoop
    • Imago en huisstijl
    • Etalage- en winkel- of salonbeheer
    • Klantenbinding
    • Verkooptechnieken
    • Aankoopbeheer
    • Kassabeheer

Start me up voor de startende ondernemer


Dit traject wordt met de start me up coach bepaald.


OF


Dieetijs en alternatieve ijsbereidingen


Praktijk dieetijs en alternatieve ijsbereidingen:


  • Suikervrij ijs
  • Lactosevrij ijs
  • Glutenvrij ijs
  • Lightijs
  • Vegan ijs
  • Yoghurtijs

Opgepast! Deze modules zijn NIET verrekend in het traject!

Contacteer de productmanager of cursusbegeleider voor meer info.

Bijkomende info

Er is wekelijks les op maandag- of donderdagavond, telkens van 18u30-22u. Er is geen les tijdens schoolvakanties.

Alimento-korting


Alimento zorgt voor elke werknemer in PC 118 of PC 220 voor een tegemoetkoming. Om de Alimento-korting aan te vragen, dien je én je werkgever én Syntra West te contacteren. Je werkgever betaalt eerst het inschrijvingsgeld aan Syntra. Je werkgever contacteert Alimento om dit inschrijvingsgeld terug te krijgen.


Meer info via: https://www.alimento.be/nl/bakkers/pagina/opleidingen-bij-cvo-of-syntra

Opgelet: Alimento komt niet tussen in de kosten voor cursussen of grondstoffen.

Benodigd lesmateriaal zal meegedeeld worden in de 1e les.


De syllabi – indien van toepassing - worden enkel digitaal ter beschikking gesteld op het digitaal platform. Heb je graag nog een print bij de hand? Dan bieden we je de mogelijkheid om deze te bestellen tegen een minimale printkost via de printshop van Syntra. Na upload via de shop, ontvang je 6 werkdagen later al je syllabus op het door jou gekozen adres.


Wil je meer weten?

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Ontwikkelaar

Pieter Lemmens

Stel je vraag

Ook interessant voor jou

  • KMO-portefeuille
Met onze opleiding leer je unieke en feestelijke ijskunstwerken ontwikkelen - met een knipoog naar de eindejaarsfeesten!
  • icon Nog niet gekend
  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
Breid je vaardigheden uit met ambachtelijke ijsbereidingen in onze opleiding.
  • icon Nog niet gekend
  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend