Pizzaiolo (pizzabakker)
De perfecte pizza
Hou me op de hoogte
-
Coming Soon
-
Nog niet gekend
-
Nog niet gekend
-
Nog niet gekend
Pizzaiolo (pizzabakker)
De perfecte pizza-
Coming Soon
-
Nog niet gekend
-
Nog niet gekend
-
Nog niet gekend
Pizzaiolo (pizzabakker)
De perfecte pizza-
Coming Soon
-
Nog niet gekend
-
Nog niet gekend
-
Nog niet gekend
Omschrijving
Het ideale deegrecept, de ideale mix van ingrediënten, de finesses van de bereiding van de pizza, de bodem zoals voorgeschreven voor de perfecte pizza.
In één week tijd leer je de basis van een echte pizzabakker/pizzaiolo.
Voor wie is deze opleiding bestemd?
Pizzabakkers, bakkers, restauranthouders, traiteurs, ....
Methodologie
Je gaat in deze lessen actief aan de slag. Wil daarom aangepaste kledij/materiaal meebrengen, namelijk:
- een schort en/of koksjas
- 2-tal handdoeken
- een officemes
Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?
Dag 1:
- Geschiedenis van de pizza
- De basis ingrediënten van de pizza: bloem, gist, water, olie en zout
- Soorten bloem en hun specifieke eigenschappen
- Het maken van een eerste deeg
Dag 2:
- Het maken van een pizza classica
- Het deeg van de pizza: handmatig, mechanisch, gisting, rijping en stijging van het deeg
- Kneed- en roltechnieken
- Apparatuur
Dag 3:
- Het maken van een pizza in schaal en het oefenen van het stretchen van de pizza classica
Dag 4:
- Het maken van een pizza napoletana en het stretchen van de pizza classica
- Pizza topping: tomaat, mozzarella, kaas, olie, specerijen en kruiden, verschillende ingrediënten voor toppings: groenten, vlees, crème en ingeblikte producten
Dag 5:
- Herhaling van de leerstof en een pizza bakken naar keuze voor enkele juryleden
Wil je meer weten?
Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?
Contacteer onze Cursusbegeleider
Chantal Debusseré
Ook interessant voor jou
Deze opleiding bereidt mensen zonder voorkennis voor op het beroep van bakker-banketbakker en kneedt ze tot vakkundige ambachtslui.
In deze opleiding staan vakmanschap, innovatie, creativiteit, kwaliteit en management centraal.