Pizzaiolo (pizzabakker)

De perfecte pizza
Hou me op de hoogte
  • icon Coming Soon
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Pizzaiolo (pizzabakker)

De perfecte pizza
  • icon Coming Soon
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Pizzaiolo (pizzabakker)

De perfecte pizza
  • icon Coming Soon
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Omschrijving

Het ideale deegrecept, de ideale mix van ingrediënten, de finesses van de bereiding van de pizza, de bodem zoals voorgeschreven voor de perfecte pizza.

In één week tijd leer je de basis van een echte pizzabakker/pizzaiolo.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Pizzabakkers, bakkers, restauranthouders, traiteurs, ....

Methodologie

Je gaat in deze lessen actief aan de slag. Wil daarom aangepaste kledij/materiaal meebrengen, namelijk:

  • een schort en/of koksjas
  • 2-tal handdoeken
  • een officemes

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Dag 1:

  • Geschiedenis van de pizza
  • De basis ingrediënten van de pizza: bloem, gist, water, olie en zout
  • Soorten bloem en hun specifieke eigenschappen
  • Het maken van een eerste deeg

Dag 2:

  • Het maken van een pizza classica
  • Het deeg van de pizza: handmatig, mechanisch, gisting, rijping en stijging van het deeg
  • Kneed- en roltechnieken
  • Apparatuur

Dag 3:

  • Het maken van een pizza in schaal en het oefenen van het stretchen van de pizza classica

Dag 4:

  • Het maken van een pizza napoletana en het stretchen van de pizza classica
  • Pizza topping: tomaat, mozzarella, kaas, olie, specerijen en kruiden, verschillende ingrediënten voor toppings: groenten, vlees, crème en ingeblikte producten

Dag 5:

  • Herhaling van de leerstof en een pizza bakken naar keuze voor enkele juryleden

Wil je meer weten?

FotoChantal Debusseré
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Cursusbegeleider

Chantal Debusseré

Stel je vraag

Ook interessant voor jou