#111014
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

Ambachtelijk ijsbereider


De bereidingswijze van ambachtelijk ijs

Introductie

De ambachtelijk ijsbereider doet zijn of haar omgeving smelten voor betoverende ijscreaties, verfijnde smaken en verfrissend ijsgebak. Ijs bereiden is een vak op zich.

Omschrijving

Deze opleiding stelt je in staat om heel wat ijsbereidingen te vervaardigen. Je weet deze diverse ijssmaken te verwerken in producten zoals ijstaarten, ijspralines en themataarten. Ook de decoratietechnieken voor ijsspecialiteiten komen aan bod.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Bakkers, Chocoladebewerkers, restaurateurs, ...

Toelatingsvoorwaarden

Je bent minimum 18 jaar. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Methodologie

In deze opleiding wordt theorie gekoppeld aan praktijk.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

De ambachtelijke ijsbereider is een persoon die grond- en hulpstoffen, zoals suikers, melk en water, omzet via een warme bereiding naar verschillende soorten van consumptie-ijs, mengsels en basispreparaten voor consumptie-ijs. De gehele bereidingswijze van het consumptie-ijs gebeurt op een artisanale, efficiënte en vaktechnische manier. Vóór, tijdens en na de bereiding houdt de ijsbereider rekening met hygiëne, veiligheid en bewaartechnieken voor het product.

ijs-ijstaarten-ijspralines-ijs-1-1_2011-1014.jpg
ijs-hoorn-1-2_2011-1014.jpg
ijs-ijstaarten-ijspralines-ijs-1-traject_2011-1014.png

Programma

Deze opleidingen bestaat uit de volgende modules:  

Basis ijsbereidingen (12 sessies)

  • inleiding
  • materiaal
  • hygiëne en veiligheid  
  • productkennis
  • geturbineerde ijsbereidingen
  • basis afwerking en garneringen
  • moduleproef

Ijsspecialiteiten (20 sessies)

  • toegepaste bedrijfsvoering
  • ijstaarten en beslagen
  • ijscoupes en borden
  • ijsdranken en -pralines
  • ijssoufflés
  • afwerking en garneringen
  • moduleproef

Toegepaste bedrijfsvoering (6 sessies)

  • visie en strategie van de onderneming
  • algemeen bedrijfskostenplan
  • uurloonberekening
  • wetgeving en administratie
  • hygiëne- en allergenenbeleid
  • eindwerkbegeleiding
  • moduleproef

Eindproef

Lesdata

Datum Startuur Einduur
maandag 30/09/2019 18:30 22:00
maandag 07/10/2019 18:30 22:00
maandag 14/10/2019 18:30 22:00
maandag 21/10/2019 18:30 22:00
maandag 04/11/2019 18:30 22:00
maandag 18/11/2019 18:30 22:00
maandag 25/11/2019 18:30 22:00
maandag 09/12/2019 18:30 22:00
maandag 16/12/2019 18:30 22:00
maandag 06/01/2020 18:30 22:00
woensdag 08/01/2020 18:30 22:00
maandag 13/01/2020 18:30 22:00
woensdag 15/01/2020 18:30 22:00
maandag 20/01/2020 18:30 22:00
woensdag 22/01/2020 18:30 22:00
woensdag 29/01/2020 18:30 22:00
woensdag 05/02/2020 18:30 22:00
woensdag 12/02/2020 18:30 22:00

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • Sofie@syntrawest.be

Cursusmateriaal

Benodigd lesmateriaal zal meegedeeld worden in de 1e les.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
woensdag 05/02/2020 18:30 22:00
woensdag 12/02/2020 18:30 22:00
woensdag 19/02/2020 18:30 22:00
woensdag 04/03/2020 18:30 22:00
woensdag 11/03/2020 18:30 22:00
woensdag 18/03/2020 18:30 22:00
woensdag 25/03/2020 18:30 22:00
woensdag 01/04/2020 18:30 22:00
woensdag 22/04/2020 18:30 22:00
woensdag 29/04/2020 18:30 22:00
woensdag 06/05/2020 18:30 22:00
woensdag 13/05/2020 18:30 22:00
woensdag 20/05/2020 18:30 22:00
woensdag 27/05/2020 18:30 22:00
woensdag 03/06/2020 18:30 22:00
woensdag 10/06/2020 18:30 22:00
woensdag 17/06/2020 18:30 22:00
woensdag 24/06/2020 18:30 22:00

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • Sofie@syntrawest.be

Cursusmateriaal

Benodigd lesmateriaal zal meegedeeld worden in de 1e les.