#111014
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

Ambachtelijk ijsbereider

Introductie

Omschrijving

De ambachtelijke ijsbereider is een persoon die grond- en hulpstoffen, zoals suikers, melk, drinkwater omzet via een warme bereiding naar verschillende soorten van consumptie-ijs, mengsels en basispreparaten voor consumptie-ijs. De gehele bereidingswijze van het consumptie-ijs gebeurt op een ambachtelijke, efficiënte en vaktechnische manier. Vóór, tijdens en na de bereiding houdt de ijsbereider rekening met hygiëne, veiligheid en bewaartechnieken voor het product.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

  • Je bent en/of minimum 18 jaar en hebt voldaan aan de deeltijdse leerplicht.
  • Of je bent in het beroep of een verwant beroep werkzaam als zelfstandige of als werknemer.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Bijkomende info

Instapvoorwaarden:

  • Medisch attest is nodig om deze opleiding te starten.
  • Minimum 18 jaar
  • Nederlandse taal machtig

De groep die start in september heeft 6 lessen op woensdag.

5/12/2018 - 12/12/2018 - 19/12/2018 - 9/01/2019 - 16/01/2019 - 23/01/2019

Methodologie

Theorie gekoppeld aan  praktijk

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Na deze opleiding ben je in staat om heel wat basis ijsbereidingen te vervaardigen. Je weet deze diverse ijssmaken ook te verwerken in ijstaarten, ijspralines, themataarten, ...

Ook de decoratietechnieken voor ijsspecialiteiten komen hier aan bod.

2011-1014-1-Afbeelding-1-groot.jpg
2011-1014-1-Afbeelding-2-groot.jpg

Programma

De cursus bestaat uit 3 modules:

Module 1: Basis ijsbereidingen  - 12 sessies (48u)

  • Inleiding
  • Materiaal
  • Hygiëne en veiligheid  
  • Productkennis
  • Geturbineerde ijsbereidingen
  • Basis afwerking en garneringen
  • Moduleproef

Module 2: IJsspecialiteiten  - 20 sessies (80u)

  • Toegepaste bedrijfsvoering
  • IJstaarten en beslagen
  • IIscoupes en borden
  • IJsdranken en -pralines
  • IJssoufflés
  • Afwerking en garneringen
  • Moduleproef

Module 3: Toegepaste bedrijfsvoering -  6 sessies (24u)

  • Visie en strategie van de onderneming
  • Algemeen bedrijfskostenplan - uurloonberekening
  • Wetgeving en administratie
  • Hygiëne- en allergenenbeleid
  • Eindwerkbegeleiding
  • Moduleproef

Eindproef  (4u)

 

 

Extra info

In kader van de HACCP-reglementering zijn volgende zaken verplicht om de opleiding te kunnen volgen:                                                                                       

  • Beroepskledij (bakkersvest, hoofddeksel en veilige gesloten schoenen              
  • Medisch attest om in de voedingssector te mogen werken
Begindatum Lesdata
03/09/2018 Bekijk lesdata

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be
Datum Startuur Einduur
woensdag 30/01/2019 18:30 22:00
woensdag 06/02/2019 18:30 22:00
woensdag 13/02/2019 18:30 22:00
woensdag 20/02/2019 18:30 22:00
woensdag 27/02/2019 18:30 22:00
woensdag 13/03/2019 18:30 22:00
woensdag 20/03/2019 18:30 22:00
woensdag 27/03/2019 18:30 22:00
woensdag 03/04/2019 18:30 22:00
woensdag 24/04/2019 18:30 22:00
woensdag 08/05/2019 18:30 22:00
woensdag 15/05/2019 18:30 22:00

Data en prijzen onder voorbehoud van onverwachte wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be