#160511
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

Specialisatie verfijnde pralines - vruchten - noten

Introductie

De eigentijdse chocolatier is steeds op zoek naar nieuwe creaties, en het is belangrijk om deze creativiteit te koppelen aan een efficiënte en rendabele productie.

Deze specialisatie legt de focus op verfijnde pralines met kwalitatieve producten en origine chocolades, waarbij men vertrekt van een aantal basis componenten die in verschillende variaties en toepassingen afgewerkt kunnen worden.

Met de verschillende ingrediënten en basisvullingen kunnen zowel gemouleerde vormen, gepralineerde pralines als stukgoed gemaakt worden, naargelang het assortiment men beoogt.

Daarbij wordt ook aandacht besteed aan regionale producten zoals 'vergeten' Belgische fruitsoorten.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Afgestudeerden ambachtelijk chocoladebewerker, Chocolatiers

Voorkennis

  • Afgestudeerde cursisten ambachtelijk chocoladebewerker
  • Chocolatiers

Methodologie

Workshop!

Gelieve beroepskledij + klein materiaal mee te brengen (spatel, pralineervorkje, ...)

alimento-1-3_2016-511.jpg
paasei-1-2_2016-511.jpg
praline-1-1_2016-511.jpg

Programma

Sessie 1:

pralines met traditionele smaken van vruchten en notengecombineerd met ganache

  • Framboos met pistache en citroengras Appel, caramel en vanille
  • Amandel met kers
  • Kokos met een mix van' tropical'vruchten

Sessie 2:

pralines met 'vergeten' Belgische fruitsoorten

  • Kruisbessen (stekelbessen) met Elixir d'Anvers
  • Rabarber praline (winnende creatie'Chocolaterie Award 2015')
  • Sinaasappel met lavendel en ganache van fondantchocolade

Prijsinfo

Alimento - korting voor bakkersopleidingen van Syntra:

Alimento betaalt u €65 per halve dag en een max van €120 per dag per deelnemer van uw inschrijvingsgeld terug!

Voor wie?

'Alle bakkerijen met personeel onder arbeidersstatuut (PC 118), kleiner dan 100 werknemers, gevestigd in Vlaanderen, Brussel of Wallonië komen in aanmerking.

'Leerkrachten Bakkerijopleidingen.

Wanneer krijgt u deze korting?

'Als je je werknemers met arbeidersstatuut (PC 118) naar de opleiding stuurt.

'Bedrijven kleiner dan 100 werknemers

'Leerkrachten bakkeropleidingen

(Winkelbedienden en meewerkende echtgenoten kunnen geen korting krijgen van Alimento vzw.)

Hoeveel korting?

'De inschrijvingskost (zonder BTW) wordt terugbetaald - al moet je soms wel een deel van de gebruikte grondstoffen zelf betalen.

'Deze korting geldt ook voor de patroon zelf als hij deelneemt samen met zijn arbeider(s).

Wat moet je doen om korting te krijgen?

Eigenlijk niets: Alimento vzw contacteert jou om nog wat aanvullende informatie te krijgen, en zodra dat in orde is, krijg je de korting op jouw bankrekening gestort.

Welke opleiding?

De opleidingen met vermelding van het Alimento-icoon komen in aanmerking.

Voor meer info www.alimento.be

2016-511-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Joost De Muyt:

  • Zaakvoerder 'Pralines De Muyt' in Beernem
  • Docent ambachtelijk chocoladebewerker Syntra West