#111035 #Bakkerij en slagerij

Slager-spekslager - voltijdse dagopleiding

Omschrijving

Plaats: campus Kortrijk Doorniksesteenweg 220 8500 Kortrijk

Duur: 1 jaar

Lesdag: 1,5 dagen/week campusleren aangevuld met 3 dagen werkplekleren.

Naast het campusleren, ben je 3 dagen per week actief op de werkvloer in een werkplek waar je alle facetten van het beroep kunt aanleren en ervaren.

Eveneens volg je ook "Ondernemersskills" wat je achteraf in staat stelt een zelfstandige activiteit met succes op te starten.

Je wil een vak leren? Je wil dat op een praktijkgerichte manier doen?

Dan ben je bij de voltijdse dagopleidingen van SYNTRA aan het juiste adres.

Meer nog: een aantal voltijdse dagopleidingen van SYNTRA kun je via een systeem van werkplekleren doorlopen, de zogenaamde duale ondernemerstrajecten. De opleiding waar jij interesse voor hebt, is er daar één van. In deze brochure leggen we je alles uit wat je hierover moet weten.

WERKPLEKLEREN

Werkplekleren betekent dat je meer dan de helft van de totale opleidingstijd aan het leren bent bij een erkend leerbedrijf. Meer dan de helft van alles wat je voor het gekozen beroep moet kennen en kunnen, ga je dus leren van een praktijkopleider in een bedrijf.

Natuurlijk gaan we je hierbij intensief begeleiden. En we doen dit al van bij de start. Eerst bespreken we wat de bedoeling is en wat de verwachtingen zijn. Daarna bekijken we samen welk type bedrijf het beste bij jou past.

DE VOORDELEN

Leer jij graag al doende? Dan is dit voor jou de ideale opleidingsvorm, met verschillende voordelen:

" je doet al lerende een heleboel werkervaring op,

" je leert omgaan met collega's,

" je leert de sector waarin je aan het leren bent van binnenuit kennen.

WERKZEKERHEID

De kans op tewerkstelling na een opleiding is veel groter als je al echte werkervaring hebt. Dat zeggen verschillende studies. En SYNTRA bewijst dit ook met haar andere systeem van leren en werken: bijna 90% van deze jongeren heeft na het afstuderen dadelijk een job. Nog eens 25% daarvan start binnen de vijf jaar een eigen onderneming.

HOE WERKT HET?

Interesse in deze manier van leren? Neem dan even het stappenplan door. Zo weet je hoe het werkt en hoe je begeleid wordt.

1. INTAKEGESPREK

Allereerst heb je een gesprek met onze competentiecoach. Daarin bespreek je samen of werkplekleren voor jou inderdaad de juiste manier van leren is. Ben je er bijvoorbeeld wel klaar voor om al te gaan werken? Je bereidt je op dat gesprek voor door het invullen van een oriëntatiedossier. Zo vorm je jezelf een beeld van het beroep dat je wil leren.

2. ZOEKEN NAAR WERK

Ben je er klaar voor? Dan gaan we samen met jou op zoek naar werk. Wij begeleiden je in de manier waarop je dat het beste aanpakt. En dit gaat veel verder dan het schrijven van een c.v. of een sollicitatiebrief. Heb je zelf geen contacten, dan beschikken wij over de nodige adressen van leerbedrijven.

3. BEGELEIDING

Ook tijdens je opleiding sta je er niet alleen voor: onze docenten en onze competentiecoach volgen je goed op, zodat je het leerproces zo goed en comfortabel mogelijk doorloopt. Onze jarenlange ervaring in het begeleiden van jongeren in leren en werken is onze grote troef.

4. PRAKTISCH

Natuurlijk ben je volledig en voldoende verzekerd tijdens de opleiding, zowel op de lesplaats als op het leerbedrijf.

Wat denk je? Is dit voor jou dé manier van leren? Neem dan snel contact met ons op via 078/353 653 of info@syntrawest.be

Voorkennis

  • Voldaan hebben aan de deeltijdse leerplicht
  • en/of minimum 18 jaar zijn

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze dagopleiding richt zich naar mensen die zich op één jaar tijd willen specialiseren slager-spekslager.

Jongere cursisten krijgen het statuut van student, waardoor het recht op kinderbijslag behouden blijft.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Het modulair traject van deze dagopleiding slager-spekslager bereidt de cursisten voor op het algemeen technisch, commercieel, financieel en administratief uitoefenen van het beroep slager-spekslager.

Toelatingsvoorwaarden

De cursist dient medisch geschikt te zijn om in de voeding te kunnen werken.

Programma

Programma

Basis slager-spekslager : 36u campusleren - 60u werkplekleren

- Inleiding

- Hygiëne en veiligheid

- Product- en grondstoffenkennis

- Moduleproef

Vers vlees : 44u campusleren - 90u werkplekleren

- Varkensvlees

- Runds-, kalfsvlees en schaap

- Gevogelte en konijn

- Moduleproef

Vleesbereidingen : 8u campusleren - 48u werkplekleren

- Gehakt

- Moduleproef

Toegepaste bedrijfsvoering slager-spekslager : 44u campusleren - 66u werkplekleren

- Inleiding-Strategie onderneming

- Algemeen bedrijfskostenplan - uurloonberekening

- Wetgeving en administratie

- Hygiëne- en allergenenbeleid

- Eindwerkbegeleiding

- Moduleproef

Vleesproducten : 44u campusleren - 108u werkplekleren

- Rauwe en gekookte zouterijproducten

- Kookworsten en vleesbroden

- Droge worsten

- Leverbereidingen

- Bloedbereidingen

- Geleibereidingen

- Moduleproef

Warme en koude verkoopklare gerechten : 24u campusleren - 66u werkplekleren

- Koude sauzen/Warme sauzen

- Dagschotels

- Aardappelbereidingen

- Moduleproef

Fijne vleesproducten en verkoopklare gerechten : 36u campusleren en 120u werkplekleren

- Toegepaste bedrijfsvoering (voorraadbeheer)

- Verhitte vleesproducten, buiten de koeling bewaarbaar

- Frituursnacks

- Verfijnde gekookte en rauwe zouterijproducten

- Verfijnde kookworsten

- Verfijnde leverbereidingen

- Verfijnde bloedbereidingen

- Moduleproef

Eindproef : 9u

Lesdata

Begindatum Lesdata
03/10/02018 Bekijk lesdata

Locatie

  • Syntra West Kortrijk
  • Doorniksesteenweg 220
  • 8500 Kortrijk
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be