#160004
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

School of ice: luxe frisco's en lolly's

Introductie

Deze opleiding wordt ondersteund door Alimento. Meer info bij 'Praktisch'.

Omschrijving

In deze opleiding bereiden we ijs, roomijs en sorbets en verwerken we ze tot luxefrisco's, ijslolly's en zoete ijstapas. We kiezen voor frisse en zomerse sorbetsmaken, smoothie-ijs, coatings en knetterende versieringen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Ijsbereiders chocolatiers, bakkers, patissiers en chefs

Methodologie

Dit is een workshop. Gelieve gepaste kledij (bakkersvest, bakkersbroek, hoofddeksel, gesloten schoenen) en klein materiaal (klopper, spatel, pottenlikker, plastic krabber, keukenmessen) te voorzien.

alimento-1-3_2016-4.png
ijs1-1-1_2016-4.png
ijs2-1-2_2016-4.png

Programma

Luxefrisco's

  • bereiding in nieuwste vormen en technieken
  • bestaande uit frisse zomerse smoothiesmaken en yoghurt met bijpassende inclusies en coatings

Ijslolly's

  • unieke sorbets met bijpassende kruiden en knetterende crispy's

Zoete ijstapas

  • als verwennerij op zomers terras, als zoete amuses voor bij een cocktail en andere exotische drankjes
2016-4-1-OmschrijvingDocent-1.png

Hans D'Heer

  • vakleraar Ter Groene Poorte
  • ice consult
  • auteur van 'La Glace sans Secrets' en 'Ijs koude kunstjes'