#160004
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

School of ice: luxe frisco's en lolly's

Introductie

Deze opleiding wordt ondersteund door Alimento. Meer info bij 'Praktisch'.

Omschrijving

In deze opleiding bereiden we ijs, roomijs en sorbets en verwerken we ze tot luxefrisco's, ijslolly's en zoete ijstapas. We kiezen voor frisse en zomerse sorbetsmaken, smoothie-ijs, coatings en knetterende versieringen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Ijsbereiders chocolatiers, bakkers, patissiers en chefs

Bijkomende info

Deze opleiding is beperkt tot een maximum van 12 cursisten.

Alimento-korting voor bakkersopleidingen van Syntra:

Alimento zorgt per deelnemer voor een tussenkomst van max. €65/halve dag en een max. van €130/dag!

Voor wie?

Alle bakkerijen in Vlaanderen, Brussel of Wallonië, met personeel onder arbeidersstatuut (PC 118) en met minder dan 100 werknemers, komen in aanmerking. Dit geldt zowel voor de arbeiders binnen het bedrijf als voor de patroon die samen met zijn arbeider(s) deelneemt aan de opleiding. Winkelbedienden en meewerkende echtgenoten kunnen geen korting krijgen van Alimento vzw. Leerkrachten bakkersopleidingen komen ook in aanmerking.

Wat moet je doen om korting te krijgen?

Eigenlijk niets: Alimento vzw contacteert jou om nog wat aanvullende informatie te krijgen, en zodra dat in orde is, krijg je de korting gestort.

 

Welke opleidingen?

De opleidingen met vermelding van het Alimento-logo komen in aanmerking. Voor meer info: www.alimento.be.

Methodologie

Dit is een workshop. Gelieve gepaste kledij (bakkersvest, bakkersbroek, hoofddeksel, gesloten schoenen) en klein materiaal (klopper, spatel, pottenlikker, plastic krabber, keukenmessen) te voorzien.

Programma

Luxefrisco's

  • bereiding in nieuwste vormen en technieken
  • bestaande uit frisse zomerse smoothiesmaken en yoghurt met bijpassende inclusies en coatings

Ijslolly's

  • unieke sorbets met bijpassende kruiden en knetterende crispy's

Zoete ijstapas

  • als verwennerij op zomers terras, als zoete amuses voor bij een cocktail en andere exotische drankjes

Lesdata

Datum Startuur Einduur
woensdag 06/02/2019 18:30 21:30
woensdag 13/02/2019 18:30 21:30

Deze data zijn nog onderhevig aan wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be
2016-4-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Hans D'Heer

  • vakleraar Ter Groene Poorte
  • ice consult
  • auteur van 'La Glace sans Secrets' en 'Ijs koude kunstjes'