#160004
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

School of ice: luxe frisco's en lolly's

Introductie

Deze opleiding wordt ondersteund door Alimento. Meer info bij 'Praktisch'.

Omschrijving

In deze opleiding bereiden we ijs, roomijs en sorbets en verwerken we ze tot luxefrisco's, ijslolly's en zoete ijstapas. We kiezen voor frisse en zomerse sorbetsmaken, smoothie-ijs, coatings en knetterende versieringen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Ijsbereiders, chocolatiers, bakkers, patissiers en chefs

Methodologie

Dit is een workshop. Gelieve gepaste kledij (bakkersvest, bakkersbroek, hoofddeksel, gesloten schoenen) en klein materiaal (klopper, spatel, pottenlikker, plastic krabber, keukenmessen) te voorzien.

ijs2-1-2_2016-4.png
alimento-1-3_2016-4.png
ijs1-1-1_2016-4.png

Programma

Luxefrisco's

 

  • nieuwste vormen en technieken
  • frisse zomerse smoothiesmaken
  • yoghurt met bijpassende inclusies en coatings

Ijslolly's

 

  • bijzondere sorbets met bijpassende kruiden en knetterende crispy's

Zoete ijstapas

 

  • als verwennerij op een zomers terras of als zoete amuses bij een cocktail en andere exotische drankjes

Prijsinfo

Alimento-korting voor bakkersopleidingen van Syntra

 

Alimento zorgt per deelnemer voor een tussenkomst van max. €65 per halve dag en een max. van €130 per dag!

Voor wie?

 

Alle bakkerijen met personeel onder arbeidersstatuut (PC 118), kleiner dan 100 werknemers, gevestigd in Vlaanderen, Brussel of Wallonië, komen in aanmerking. Dit geldt zowel voor de arbeiders binnen het bedrijf als voor de patroon die samen met zijn arbeider(s) deelneemt aan de opleiding. Winkelbedienden en meewerkende echtgenoten kunnen geen korting krijgen van Alimento vzw. Leerkrachten bakkersopleidingen komen ook in aanmerking (maar betalen wel de grondstofkost).

 

Wat moet je doen om korting te krijgen?

 

Syntra West stuurt de nodige documenten naar Alimento en Alimento contacteert jou indien aanvullende info nodig is. Zodra alles in orde is, krijg je de tussenkomst op jouw bankrekening gestort.

Welke opleidingen?

 

De opleidingen met vermelding van het Alimento-logo komen in aanmerking. Voor meer info: www.alimento.be.

2016-4-1-OmschrijvingDocent-1.png

Hans D'heer

  • vakleraar Ter Groene Poorte
  • ice consult
  • auteur van 'La Glace sans Secrets' en 'Ijs koude kunstjes'