#170062
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

Nieuwe bakkerijtechnieken voor minder nachtwerk


Zo spaar je tijd uit, zonder aan kwaliteit in te boeten.

Introductie

Wereldwijd worden er meer en meer nieuwe technieken ontwikkeld om het werk van de bakker aangenamer en minder tijdrovend te maken. Geert Jonckheere toont je graag hoe je deze technieken toepast, zonder aan kwaliteit van je eindproduct in te boeten.

Omschrijving

In deze sessie maak je kennis met een aantal nieuwe, specifieke bakkerijtechnieken.  Je leert hoe je deze kan toepassen en hoe ze jouw leven aangenamer maken. Zo spaar je tijd uit, zonder aan kwaliteit in te boeten.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Professionele bakkers

Voorkennis

Diploma bakker

Methodologie

Workshop: gelieve gepaste beroepskledij en klein materiaal ( klopper, spatel, pottenlikker, keukenmessen)  mee te brengen.

geert-jonckheere-baktechnieken-1-1_2017-62.jpg
geert-jonckheere-baktechnieken-1-2_2017-62.jpg

Programma

  • Bakken van voorgebakken producten
  • Bewaren van voorgebakken producten
  • Verwerken van gekoelde degen via een verdeler
  • Verwerken van degen opgemaakt in de koelkast
  • Gecontroleerd afbakken van degen uit de koelkast
  • Smaakontwikkelingen van lange rijstijden
  • Uitgesteld werken zodat je over de ganse dag kan bakken

Prijsinfo

Alimento-korting voor bakkersopleidingen van Syntra

Alimento zorgt per deelnemer voor een tussenkomst van max. €65 per halve dag en een max. van €130 per dag!

Voor wie?

Alle bakkerijen met personeel onder arbeidersstatuut (PC 118), kleiner dan 100 werknemers, gevestigd in Vlaanderen, Brussel of Wallonië, komen in aanmerking. Dit geldt zowel voor de arbeiders binnen het bedrijf als voor de patroon die samen met zijn arbeider(s) deelneemt aan de opleiding. Winkelbedienden en meewerkende echtgenoten kunnen geen korting krijgen van Alimento vzw. Leerkrachten bakkersopleidingen komen ook in aanmerking (maar betalen wel de grondstofkost).

Wat moet je doen om korting te krijgen?

Syntra West stuurt de nodige documenten naar Alimento en Alimento contacteert jou indien aanvullende info nodig is. Zodra alles in orde is, krijg je de tussenkomst op jouw bankrekening gestort.

Welke opleidingen?

De opleidingen met vermelding van het Alimento-logo komen in aanmerking. Voor meer info: www.alimento.be.

2017-62-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Geert Jonckheere

  • Auteur "Basic Hartig gebak" Uitgeverij Lannoo (Winnaar Cultuurprijs Bredene 2014)
  • Co-auteur "Basic Brood" - "Basic broodjes en koeken" - "De smaak van brood" (auteur Frank Deldaele)
  • Auteur IPV handboek bakkerijopleidingen
  • Lid Richemont Club België
  • Wereldkampioenschap Coupe Lesaffre Lyon en Lille (2 x 4e plaats)
  • Ervaren lesgever Bakkerijschool Ter Groene Poorte
  • Gastdocent Syntra West