Opleidingen Voeding

Wil jij de geurige aroma's van versgebakken brood en banket zelf leren creëren? Droom je ervan om je eigen bakkerij te openen en mensen te laten genieten van jouw lekkernijen? Met de opleiding Brood- en banketbakker til jij jouw bakvaardigheden tot een hoger niveau!

Ben jij klaar om de zoete wereld van ambachtelijk ijs te betreden en de lekkerste creaties te maken? Wil je de kunst van ijsbereiding beheersen en de smaakpapillen van mensen betoveren? Na de opleiding Ijsbereider doe je iedereen smelten!

Wil je graag professioneel aan de slag met chocolade? Kies dan voor een opleiding Chocolatier. Je leert grond- en hulpstoffen omzetten naar diverse heerlijke chocoladeproducten. Word een expert in chocolade en confiserie in twee of zelfs één jaar tijd.

De kaasmeester legt zich toe op het aanbieden van een gevarieerd en vaak gespecialiseerd assortiment van kazen uit binnen- en buitenland. Daarbij wordt rekening gehouden met seizoenen, streken, kaasfamilies, soort melk enz.

Droom je van een eigen frituur en wil je de geheimen van perfecte frieten ontdekken? Ben je gepassioneerd door snacks en wil je leren hoe je een winstgevende frituur runt? Leer hier alle facetten van het frituurvak te beheersen.

Het ideale deegrecept, de ideale mix van ingrediënten, de finesses van de bereiding van de pizza, de bodem zoals voorgeschreven voor de perfecte pizza. In slechts 4 sessies dompelen we je onder in de essentiële vaardigheden van een echte pizzabakker/pizzaiolo.

Opleiding: Industrial Food Innovation

Jouw eigen product op grote schaal produceren

Word een voedingsproductontwikkelaar en creëer de smaken van de toekomst! De opleiding Industrial food innovation biedt een uniek curriculum in voedingswetenschap, innovatie en culinaire technieken. Leer experimenteren met ingrediënten, ontwikkel verrassende voedingsconcepten en pas je kennis toe in praktijkprojecten. 

voormalig cursist lanceert nieuw product via Delhaize

Na de succesvolle ontwikkeling van een nieuw voedingsproduct in de opleiding Industrial Food Innovation lanceert oud-cursist Pascal Vanneste (Oostkamp) nu zijn kersvers product via Delhaize. 'Crush': een plantaardig gamma Bites voor de oven en Airfryer. Het is een mooi voorbeeld van hoe de opleiding Industrial Food Innovation de deuren opent naar succesvolle en innovatieve producten.

Waarom kiezen voor Syntra West?

  • Kies uit een ruim aanbod van voedingsopleidingen en bijscholingen. Zo houd jij jouw kennis en vaardigheden steeds up-to-date! 
  • Geniet van praktijkgerichte lessen. Dankzij onze hands-on aanpak kan je na je opleiding meteen aan de slag op de arbeidsmarkt. Of je nu voor een carrière als bakker, slager, chocolatier of friturist gaat, een voedingsopleiding brengt raad! 
  • Krijg les van échte professionals. Onze docenten komen rechtstreeks uit de voedingsindustrie en delen met veel plezier hun ervaring en expertise!
Chantal Debusseré

Wil je meer weten?

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat en op locatie te laten organiseren?

Contacteer onze collega

Chantal Debusseré

Binnenkort binnen dit leerdomein

  • icon 768,35 incl. BTW (1ste jaar)
  • icon Vanaf 10-09-2025
  • icon Brugge
  • icon 2 jaar
Kies nu je opleiding